Лазанья з фаршем - рецепт
![Лазанья з фаршем - рецепт Лазанья з фаршем - рецепт](/uploads/posts/2015-01/lazanya-z-farshem-recept_731.jpeg)
Класична лазанья з м'ясним фаршем
Розрахунок на 8 порцій.
Інгредієнти:
Для начинки:
Для соусу «Бешамель»:
Приготування
Готуємо начинку: у сковороду спассеруем дрібно нарізану цибулю. Додамо фарш і будемо обсмажувати, помішуючи лопаткою, поки м'ясо не змінить колір. Додамо бланшовані (без шкірки) дрібно нарубані помідори, тушкуємо хвилин 10 помішуючи, до кінця процесу додаємо продавлений часник і сир «Рікотта».
Далі чергу соусу «Бешамель»: у товстостінному сотейнику на повільному вогні спассеруем на сухому дні борошно, додамо вершкове масло і розтопити, помішуючи, потім поступово увіллємо молоко. Прогреем, не даючи закипіти. Соус повинен вийти не занадто густим. Приправимо мускатним горіхом, а можна додати до 25 мл білого вермуту - буде смачніше.
Покриємо соусом дно вогнетривкої форми і викладемо пластини тіста так, щоб вони не налазили одна на іншу. Зверху розподілимо 1/3 м'ясної начинки, третина тертого сиру «Пармезан», поллємо соусом. Потім покладемо знову пластини тіста, додамо начинку - таким чином, отримаємо другий і третій шар. Останній шар тіста не посипаємо сиром.
Запікаємо класичну лазанью з фаршем в духовій шафі при середній температурі протягом 30-40 хвилин. Готову страву присипаємо подрібненою зеленню і тертим сиром.
Простий рецепт приготування смачної лазаньї з курячим фаршем
Інгредієнти:
Для начинки:
Для соусу заливки:
Для посипання:
Приготування
Цибулю подрібнюємо і пасеруємо в сковороді на курячому жирі. Потім додаємо фарш і протушиваем, помішуючи, протягом 12-15 хвилин. Додаємо солодкий перець, подрібнений блендером або м'ясорубкою. Бланшируем помідори, знімаємо шкірку, подрібнюємо і також додаємо у фарш. Приправляємо спеціями і начинка готова.
Тепер готуємо соус: сир натремо на тертці і помістимо в гарячі вершки. Добре прогреем так, щоб сир розплавився. Додамо продавлений часник і мелений червоний перець.
Змастимо жиром дно форми, викладемо пластини тіста, зверху розподілимо начинку, потім знову шар тіста. Повторюємо 2-ий (а може, і 3-ій) разів. Поливаємо соусом і запікаємо в духовій шафі протягом 30 хвилин при середній температурі. Готову лазанью присипаємо подрібненою зеленню і посипаємо тертим сиром.
Подаємо з легким столовим вином.
Тісто для лазаньї
Для лазаньї з фаршем можна, дотримуючись рецептом, зробити тісто.
Інгредієнти:
Приготування
![Лазанья з фаршем - рецепт Лазанья з фаршем - рецепт](/uploads/posts/2015-01/lazanya-z-farshem-recept_232.jpeg)
Борошно просіваємо (обов'язково) гіркою на робочу поверхню, робимо поглиблення і додаємо яйця і 2-4 столових ложки олії і стільки ж води. Присаливаем і замішуємо тісто змазаними маслом руками. Ретельно вимішуємо. Даємо тісту підійти протягом 40 хвилин. Ділимо на 6 частин і розкочуємо тонко, нарізаємо пластинами потрібного розміру так, щоб готову лазанью було зручно розрізати на порції).
Залишаємо пластини на дошці або рушник, щоб підсохли. Можна перед вживанням недовго проварити в підсоленій воді з додаванням олії.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Соус Бешамель для лазаньї](/uploads/posts/2015-03/sous-beshamel-dlya-lazanyi_871.jpeg)
Соус Бешамель для лазаньї
Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує
![Соус для лазаньї](/uploads/posts/2015-03/sous-dlya-lazanyi_861.jpeg)
Соус для лазаньї
Лазанью - популярний у всьому світі італійське блюдо завжди готують під певним соусом, традиційно це «Бешамель». Але насправді варіацій їх для
![Лазанья з лаваша](/uploads/posts/2015-03/lazanya-z-lavasha_431.jpeg)
Лазанья з лаваша
Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
![Овочева лазанья](/uploads/posts/2015-03/ovocheva-lazanya_551.jpeg)
Овочева лазанья
Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона
![Вегетаріанська лазанья](/uploads/posts/2015-01/vegetaranska-lazanya_101.jpeg)
Вегетаріанська лазанья
Лазанья - традиційне італійське блюдо, відоме у всьому світі. Вона буває грибна, рибна, пісна, овочева, сирна і т. д. В нашій статті ми розглянемо
![Лазанья з помідорами](/uploads/posts/2015-01/lazanya-z-pomdorami_411.jpeg)
Лазанья з помідорами
Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо