Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Підлива до рису

Підлива до рису

31-01-2016, 17:35
3 831
Підлива до рису
Можна, звичайно ж, ухитрятися в кулінарному майстерності, готувати смачні плови, джамбалайи і берияни, але іноді треба готувати швидко. У цих випадках ми просто варимо рис і готуємо якусь невигадливу підливу до нього – такий нормальний повсякденний підхід.
Розповімо, як і які смачні підливи можна приготувати до рису.
Для початку коротко нагадаємо, як зварити розсипчастий рис правильно. Після ретельного промивання холодною водою, заливаємо рис у каструлі в приблизній пропорції 2:3 або 2:4 після закипання варимо не розмішуючи від 8 до 20 хвилин (в залежності від сорту і бажаної разваренности). Залишки води обережно зливаємо, можна готовий рис промити кип'яченою водою, тепер залишається тільки заправити його підливою. Краще приготувати її заздалегідь, щоб подати блюдо теплим і, щоб рис не злипнувся.

Пряна підлива для рису з куркою – рецепт в паназиатском стилі


Інгредієнти:
На 2-3 порції::

  • куряче філе – 500 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • перець червоний солодкий – 1 шт.;

  • лайм – 1 шт. (або лимон – 05 шт.);

  • перець червоний пекучий;

  • масло кунжутне (або соняшникове);

  • рисова горілка або плодове бренді – 2 ст. ложки;

  • соєвий соус;

  • часник – 3 зубчики;

  • зелень (петрушка, базилік, лемонграс, кінза).


  • Приготування
    Нарізаємо дрібно очищений цибулю, солодкий перець і куряче м'ясо. У глибокій сковороді добре розігріваємо масло й обсмажуємо відразу на середньо-сильному вогні протягом 5 хвилин. В процесі сковороду періодично струшуємо і часто перемішуємо обжариваемые продукти лопаткою. Вливаємо рисову горілку, приправляємо пекучим червоним перцем і дотушиваем під кришкою протягом 15 хвилин.
    Змішуємо соєвий соус з соком лайма або лимона, додаємо продавлений часник і вливаємо в сковороду. Додаємо рубану зелень і все перемішуємо.
    Ось підлива і готова – можна паралельно зварити рис на другий конфорці, заправляти його і подавати до столу. Все вийшло швидко і смачно.

    Овочева дієтична підлива до рису без м'яса – рецепт


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 400 г;

  • плід авокадо – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • вершки рідкі – 100 мл;

  • сік лимона – 2 ст. ложки;

  • зелень (петрушка, кінза, базилік, розмарин);

  • тертий мускатний горіх.


  • Приготування
    Нарізаємо м'якоть гарбуза невеликими довгастими шматочками і проварюємо у невеликій кількості води не більше 15 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк або сито. Подваренную гарбуз, м'якоть плоду авокадо, часник і зелень доводимо блендером (або з допомогою, комбайни, м'ясорубки) до стану однорідного пюре. Можна включити до складу підливи ананас і банан. Додаємо вершки, сік лимона і приправляємо тертим мускатним горіхом. Можна, при бажанні, додати в цю підливу пекучий червоний перець та інші спеції (кориця, гвоздика) в молотом вигляді. Така підлива до рису дуже хороша для несуворих вегетаріанців, для чоловічого здоров'я і для поліпшення настрою. До речі, до рису з цією підливою можна подати рибу, морепродукти або м'ясо.

    Смачна юшка дієтична підлива до рису – рецепт


    Інгредієнти:

  • печериці або білі гриби – 400 р;

  • зелень (петрушка, кріп, цибуля);
  • Підлива до рису

  • часник – 2 зубчики;

  • масло топлене вершкове або нерафіноване рослинне – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Проварюємо гриби в невеликій кількості підсоленої води, виймаємо шумівкою і перекладаємо в друшляк. Трохи охолоджуємо і перемелюємо в блендері разом з часником і зеленню. Заправляємо підливу маслом. Можна підлити трохи грибного відвару. Рис з грибною підливою виходить ситним та смачним. Така їжа може бути подано окремо або з м'ясними та рибними стравами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сальса – рецепт
    Сальса – рецепт
    Для любителів насичених страв мексиканської кухні пропонуємо кілька рецептів традиційної сальси. Цей чудовий соус неймовірно просто приготувати, про
    Підлива для котлет
    Підлива для котлет
    Котлети будуть ще смачніше, якщо подавати їх з підливою. Тоді страва виходить більш соковитим і апетитним. Підливи для котлет можуть бути різними -
    Підлива з курячого філе
    Підлива з курячого філе
    Всі ми любимо другі страви зі смачною підливою. Варіантів її створення безліч - тут все залежить від ваших побажань. Ми ж пропонуємо вам зробити
    Підлива з свинини
    Підлива з свинини
    Підлива - це відмінне доповнення до будь-якого гарніру, відвареної картоплі, гречки, рису і т. д. Без неї є страва несмачно і нецікаво. І сьогодні ми
    Підлива з курки
    Підлива з курки
    Курка - смачне і корисне м'ясо. І зараз ми розповімо, як приготувати чудову підливу. До неї можна подати відварний рис, макарони, картопля. Давайте
    Овочева підлива
    Овочева підлива
    Підлива - це не надто густий соус, що зрозуміло з назви. Їх можна готувати на основі бульйонів, нетвердих молочних продуктів, рослинних олій, соків і