Біляші - рецепт
Пропонуємо прості і швидкі рецепти приготування смачних біляшів, які неодмінно прийдуться вам до смаку. Перший варіант страви особливо сподобається тим, хто дотримується здорового харчування, так як передбачає приготування виробів в духовці.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 380-420 г;
молоко – 250 мл;
цукровий пісок – 40 г;
маргарин – 260 г;
свіжі пресовані дріжджі – 5 г;
сіль – щіпка;
Для начинки:
фарш – 550 г;
цибуля ріпчаста 160 г;
бульби картоплі – 380 г;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Для приготування тіста свіжі пресовані дріжджі розпускаємо в підігрітому молоці, розчиняємо також в ньому цукровий пісок і залишаємо суміш в теплі на п'ятнадцять хвилин для пожвавлення.
Після цього просіяне пшеничне борошно змішуємо з м'яким маргарином, а потім з'єднуємо з молочно-дріжджової сумішшю і гарненько вимішуємо до отримання м'якого, але не липнущего до рук тесту.
Для начинки до м'ясного фаршу додаємо попередньо вимитий, очищений і нашатковану дуже дрібненькими кубиками картоплю і ріпчасту цибулю, присмачую масу сіллю і меленим чорним перцем і ретельно перемішуємо. Якщо начинка виходить занадто щільна, додаємо зовсім трохи водички і знову перемішуємо.
Тепер підготовлене тісто ділимо на порції завбільшки приблизно як великий волоський горіх, розкачуємо кожну або розминаємо руками до отримання коржі, накладаємо потроху начинку і формуємо вак біляші. Для цього підгинаємо краю і потроху защипуємо їх, отримуючи в результаті подобу мішечка з невеликим отвором зверху. Розміщуємо вироби на деко, застеливши його перед цим листом пергаментного паперу, і маємо в завчасно прогрітому до 200 градусів духовій шафі. Через тридцять п'ять хвилин біляші зарум'яняться, можемо витягувати їх з духовки і пробувати.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 200 г;
кефір – 250 мл;
цукровий пісок – 40 г;
сода – 5 г;
фарш – 290 г;
цибуля ріпчаста – 50 г;
рафінована рослинна олія;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Наливаємо кефір в глибоку миску, додаємо соду, цукровий пісок і сіль, гарненько перемішуємо і даємо постояти протягом п'яти хвилин. Після цього підсипаємо потроху просіяне борошно і замішуємо тісто по консистенції як для приготування оладок. По досягненні потрібної густоти додаємо в тісто фарш, а також попередньо очищений і дрібненько нарізану ріпчасту цибулю.
Тепер прогріваємо товстостінну сковороду з рафінованим маслом і смажимо ледачі біляші, як традиційні оладки, підрум'янюючи з двох сторін.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 490 г;
кефір – 490 мл;
сода, погашена оцтом – 5 г;
сіль – щіпка;
Для начинки:
фарш – 490 г;
цибуля ріпчаста – 120 г;
газована вода – 50 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рафінована рослинна олія для смаження.
Приготування
Спочатку приготуємо начинку. Для цього додаємо у фарш газовану воду, сіль і мелений чорний перчик по смаку, перемішуємо і залишаємо приблизно на тридцять хвилин. Після цього масу злегка віджимаємо і додаємо попередньо очищений і нарізаний як можна дрібніше цибулю і гарненько вимішуємо.
Для приготування тіста додаємо в кефір погашену оцтом соду, трохи солі, підсипаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо. В результаті має вийти ще м'яке, але вже не липнущее до рук тісто. Прикриваємо його чистим тканинним відрізу або рушником і залишаємо приблизно на тридцять хвилин. Після закінчення часу розкачуємо борошняний ком до отримання пласта товщиною приблизно три-п'ять міліметрів, вирізаємо з нього круглі коржики діаметром п'ятнадцять сантиметрів, поміщаємо по центру кожної начинку, підгинаємо краю і защипуємо таким чином, щоб у центрі залишився невеликий отвір.
Опускаємо вироби отвором вниз в сковороду з прогрітим рафінованим маслом, налитим шаром приблизно два-три міліметри, підрум'янюємо на помірному вогні, а потім перевертаємо і готуємо біляші з іншого боку до рум'яності.
Пишні і смачні вак біляші в духовці - простий рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування тіста свіжі пресовані дріжджі розпускаємо в підігрітому молоці, розчиняємо також в ньому цукровий пісок і залишаємо суміш в теплі на п'ятнадцять хвилин для пожвавлення.
Після цього просіяне пшеничне борошно змішуємо з м'яким маргарином, а потім з'єднуємо з молочно-дріжджової сумішшю і гарненько вимішуємо до отримання м'якого, але не липнущего до рук тесту.
Для начинки до м'ясного фаршу додаємо попередньо вимитий, очищений і нашатковану дуже дрібненькими кубиками картоплю і ріпчасту цибулю, присмачую масу сіллю і меленим чорним перцем і ретельно перемішуємо. Якщо начинка виходить занадто щільна, додаємо зовсім трохи водички і знову перемішуємо.
Тепер підготовлене тісто ділимо на порції завбільшки приблизно як великий волоський горіх, розкачуємо кожну або розминаємо руками до отримання коржі, накладаємо потроху начинку і формуємо вак біляші. Для цього підгинаємо краю і потроху защипуємо їх, отримуючи в результаті подобу мішечка з невеликим отвором зверху. Розміщуємо вироби на деко, застеливши його перед цим листом пергаментного паперу, і маємо в завчасно прогрітому до 200 градусів духовій шафі. Через тридцять п'ять хвилин біляші зарум'яняться, можемо витягувати їх з духовки і пробувати.
Ледачі біляші в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Наливаємо кефір в глибоку миску, додаємо соду, цукровий пісок і сіль, гарненько перемішуємо і даємо постояти протягом п'яти хвилин. Після цього підсипаємо потроху просіяне борошно і замішуємо тісто по консистенції як для приготування оладок. По досягненні потрібної густоти додаємо в тісто фарш, а також попередньо очищений і дрібненько нарізану ріпчасту цибулю.
Тепер прогріваємо товстостінну сковороду з рафінованим маслом і смажимо ледачі біляші, як традиційні оладки, підрум'янюючи з двох сторін.
Татарські біляші - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку приготуємо начинку. Для цього додаємо у фарш газовану воду, сіль і мелений чорний перчик по смаку, перемішуємо і залишаємо приблизно на тридцять хвилин. Після цього масу злегка віджимаємо і додаємо попередньо очищений і нарізаний як можна дрібніше цибулю і гарненько вимішуємо.
Для приготування тіста додаємо в кефір погашену оцтом соду, трохи солі, підсипаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо. В результаті має вийти ще м'яке, але вже не липнущее до рук тісто. Прикриваємо його чистим тканинним відрізу або рушником і залишаємо приблизно на тридцять хвилин. Після закінчення часу розкачуємо борошняний ком до отримання пласта товщиною приблизно три-п'ять міліметрів, вирізаємо з нього круглі коржики діаметром п'ятнадцять сантиметрів, поміщаємо по центру кожної начинку, підгинаємо краю і защипуємо таким чином, щоб у центрі залишився невеликий отвір.
Опускаємо вироби отвором вниз в сковороду з прогрітим рафінованим маслом, налитим шаром приблизно два-три міліметри, підрум'янюємо на помірному вогні, а потім перевертаємо і готуємо біляші з іншого боку до рум'яності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пишні біляші на сковороді
Приготувати біляші, звичайно, не складно. Однак, є важливі нюанси, які неодмінно потрібно дотримуватися. Далі розповімо, як правильно зробити
Ледачі біляші на кефірі - рецепт
Відомо, що ідеальною основою для біляшів вважається дріжджове тісто, однак винахідливі господині вже придумали лінивий варіант страви, з яким ми
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?
Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими