Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Біляші - рецепт

Біляші - рецепт

30-01-2016, 10:46
684
Біляші - рецепт
Пропонуємо прості і швидкі рецепти приготування смачних біляшів, які неодмінно прийдуться вам до смаку. Перший варіант страви особливо сподобається тим, хто дотримується здорового харчування, так як передбачає приготування виробів в духовці.

Пишні і смачні вак біляші в духовці - простий рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 380-420 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • маргарин – 260 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 5 г;

  • сіль – щіпка;


  • Для начинки:

  • фарш – 550 г;

  • цибуля ріпчаста 160 г;

  • бульби картоплі – 380 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування тіста свіжі пресовані дріжджі розпускаємо в підігрітому молоці, розчиняємо також в ньому цукровий пісок і залишаємо суміш в теплі на п'ятнадцять хвилин для пожвавлення.
    Після цього просіяне пшеничне борошно змішуємо з м'яким маргарином, а потім з'єднуємо з молочно-дріжджової сумішшю і гарненько вимішуємо до отримання м'якого, але не липнущего до рук тесту.
    Для начинки до м'ясного фаршу додаємо попередньо вимитий, очищений і нашатковану дуже дрібненькими кубиками картоплю і ріпчасту цибулю, присмачую масу сіллю і меленим чорним перцем і ретельно перемішуємо. Якщо начинка виходить занадто щільна, додаємо зовсім трохи водички і знову перемішуємо.
    Тепер підготовлене тісто ділимо на порції завбільшки приблизно як великий волоський горіх, розкачуємо кожну або розминаємо руками до отримання коржі, накладаємо потроху начинку і формуємо вак біляші. Для цього підгинаємо краю і потроху защипуємо їх, отримуючи в результаті подобу мішечка з невеликим отвором зверху. Розміщуємо вироби на деко, застеливши його перед цим листом пергаментного паперу, і маємо в завчасно прогрітому до 200 градусів духовій шафі. Через тридцять п'ять хвилин біляші зарум'яняться, можемо витягувати їх з духовки і пробувати.

    Ледачі біляші в домашніх умовах - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 200 г;

  • кефір – 250 мл;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • сода – 5 г;

  • фарш – 290 г;

  • цибуля ріпчаста – 50 г;

  • рафінована рослинна олія;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Наливаємо кефір в глибоку миску, додаємо соду, цукровий пісок і сіль, гарненько перемішуємо і даємо постояти протягом п'яти хвилин. Після цього підсипаємо потроху просіяне борошно і замішуємо тісто по консистенції як для приготування оладок. По досягненні потрібної густоти додаємо в тісто фарш, а також попередньо очищений і дрібненько нарізану ріпчасту цибулю.
    Тепер прогріваємо товстостінну сковороду з рафінованим маслом і смажимо ледачі біляші, як традиційні оладки, підрум'янюючи з двох сторін.

    Татарські біляші - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 490 г;

  • кефір – 490 мл;

  • сода, погашена оцтом – 5 г;

  • сіль – щіпка;


  • Для начинки:

  • фарш – 490 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • газована вода – 50 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рафінована рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо начинку. Для цього додаємо у фарш газовану воду, сіль і мелений чорний перчик по смаку, перемішуємо і залишаємо приблизно на тридцять хвилин. Після цього масу злегка віджимаємо і додаємо попередньо очищений і нарізаний як можна дрібніше цибулю і гарненько вимішуємо.
    Для приготування тіста додаємо в кефір погашену оцтом соду, трохи солі, підсипаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо. В результаті має вийти ще м'яке, але вже не липнущее до рук тісто.
    Біляші - рецепт
    Прикриваємо його чистим тканинним відрізу або рушником і залишаємо приблизно на тридцять хвилин. Після закінчення часу розкачуємо борошняний ком до отримання пласта товщиною приблизно три-п'ять міліметрів, вирізаємо з нього круглі коржики діаметром п'ятнадцять сантиметрів, поміщаємо по центру кожної начинку, підгинаємо краю і защипуємо таким чином, щоб у центрі залишився невеликий отвір.
    Опускаємо вироби отвором вниз в сковороду з прогрітим рафінованим маслом, налитим шаром приблизно два-три міліметри, підрум'янюємо на помірному вогні, а потім перевертаємо і готуємо біляші з іншого боку до рум'яності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пишні біляші на сковороді
    Пишні біляші на сковороді
    Приготувати біляші, звичайно, не складно. Однак, є важливі нюанси, які неодмінно потрібно дотримуватися. Далі розповімо, як правильно зробити
    Ледачі біляші на кефірі - рецепт
    Ледачі біляші на кефірі - рецепт
    Відомо, що ідеальною основою для біляшів вважається дріжджове тісто, однак винахідливі господині вже придумали лінивий варіант страви, з яким ми
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
    Рецепт біляшів на сковороді
    Рецепт біляшів на сковороді
    Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?
    Татарські біляші
    Татарські біляші
    Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими