Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряча грудка у фользі в духовці

Куряча грудка у фользі в духовці

25-12-2015, 10:53
659
Куряча грудка у фользі в духовці
Більшість хазяєчок обирають який вид м'яса їм приготувати, частіше вибирають курку. І не дивно, адже вона швидше всього готується і завжди виходить соковитою, ніжною і ароматною. Тим більше в наш час можна купити будь-яку цікаву для вас частину цієї чудової птиці, окремо. Сьогодні ми хочемо загострити вашу увагу на курячій грудці, яка має вигляд великого, суцільного шматка білого м'яса, не має кісток. Ви тільки уявіть: яка вийде смакота, якщо цю курячу грудку запекти в духовці і закритою у фользі! Чим ми з вами і займемося.

Рецепт соковитої курячої грудки в фользі в духовці


Інгредієнти:

  • грудка куряча – 1 шт.;

  • солоний соєвий соус – 20 мл;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • мелений перець – 1 щіпка;

  • масло рослинне – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Під холодною проточною водою промиваємо курячу грудку і просушуємо серветкою або рушником. Добре змащуємо її солоним соєвим соусом, а зверху ще і майонезом, притрушиваем перцем і відставляємо маринуватися не менше ніж 3-35 години.
    Відрізаємо хороший шматочок фольги так, щоб у нього повністю помістилося наше м'ясо, і гарненько змащуємо її рослинним маслом. По центру листа фольги викладаємо вже промаринованную грудку, піднімаємо краю і починаємо ними закривати нашу курочку, щільно стискаючи їх разом. Викладаємо отриманий таким чином конверт, в сковороду. Виставляємо її в духову шафу, який був заздалегідь прогрітий до 190 градусів і запікаємо все, протягом 40-45 хвилин.
    Загального часу на приготування такої смачної соковитою курячої грудки закритою в фользі і запеченої в духовці знадобиться близько п'яти годин, але повірте, це блюдо того варто.

    Гостра куряча грудка у фользі в духовці


    Інгредієнти:

  • куряча грудка – 2 половинки;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • кетчуп («Чилі») – 2 ст. ложки;

  • гостра приправа для курки – 1 ч. ложка;

  • часник (не великий) – 3 зубки;

  • оливкова масло – 15 ст. ложки;

  • рослинне масло – 1-2 ч. ложки.


  • Приготування
    В піалі з'єднуємо майонез із кетчупом і змащуємо отриманою сумішшю підготовлену чисту грудку, яку відставляємо на півгодини. Потім, дуже дрібно рубаємо часник або продавлюємо його через прес, додаємо до нього оливкову олію, гостру приправу для курки і все ретельно розмішуємо. Знову беремо нашу грудку і намазуємо її тепер цією сумішшю, знову відставляємо на півгодини. Пропитавшееся м'ясо викладаємо на підготовлений, промаслений лист фольги і гарненько все загортаємо. Грудинку курки у фользі, розміщуємо на деко і негайно відправляємо його в прогріту духовочку до 195 градусів. Тривалість запікання в духовці такої чудесної курячої грудки закритою у фользі, близько 45 хвилин.

    Куряча грудка з овочами у фользі, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • м'ясо курячої грудки – 3 половинки;

  • оливкова олія – 15 мг;

  • вершкове масло – 30 г;

  • перець, сіль – за смаком;

  • печериці – 6-8 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.


  • Приготування
    Промиваємо в холодній чистій воді половинки курячих грудок, просушивши їх серветкою, притрушиваем перцем і натираємо сіллю змішаною з оливковою олією. Готуємо овочі: печериці, цибуля, томати – ріжемо
    Куряча грудка у фользі в духовці
    півкільцями, а моркву тонкими кружечками або соломкою. Вирізаємо три великих квадрата з фольги, які змащуємо маслом, і в центр кожного по половинці курячої грудки. Потім розділяємо всі наші овочі на три рівні частини і розкладаємо поверх кожного шматка м'яса. Нарізаємо вершкове масло на три пластини і розкладаємо їх зверху овочів. Тепер кожен шматочок курячої грудки поєднаний з овочами, окремо щільно закриваємо фольгою і викладаємо їх у відповідну форму для запікання, яку ставимо в духовку, і нагріваємо її десь до 180 градусів. Так як тут є овочі, то ми будемо запікати страву близько 50 хвилин, щоб воно стало дуже м'яким і соковитим.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована куряча грудка
    Тушкована куряча грудка
    Найбільш універсальне і часто використовується в кулінарії м'ясо - це куряча грудка. Її запікають, роблять бульйон на її основі і успішно доповнюють
    Куряча грудка з печерицями
    Куряча грудка з печерицями
    З поєднання таких простих інгредієнтів, як куряча грудка і печериці можна створити багато смачних і цікавих страв. І сьогодні ми підкажемо вам кілька
    Куряча грудка з сиром
    Куряча грудка з сиром
    Куряче м'ясо - корисний дієтичний продукт, з якого готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально зробити курячу
    Куряча грудка з овочами
    Куряча грудка з овочами
    З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
    Куряча грудка з помідорами
    Куряча грудка з помідорами
    Куряча грудка з помідорами - чудове блюдо для повсякденного меню, а також святкового столу. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, як її посмажити,
    Філе під сиром в духовці
    Філе під сиром в духовці
    Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.