Курка в апельсиновому соусі
Цитрусові ідеально поєднуються як з білих, так і з червоним м'ясом птиці, а тому курка в апельсиновому соусі неодмінно стане центральною стравою на будь-якому святі. Прості інгредієнти, поєднуючись разом, утворюють чудову ароматичну й смакову гаму, додаючи оригінальності буденного продукту.
Інгредієнти:
куряче філе - 670 г;
прованські трави - 5 г;
паприка - 2 ч. ложки;
сушений розмарин, чебрець - по 3 ч. ложки;
мед - 145 мл;
апельсинова цедра - 1 ч. ложка;
апельсиновий сік (свіжовичавлений) - 55 мл;
яблучний оцет - 25 мл;
гірчиця - 25 р.
Приготування
Розбивши куряче філе, щедро приправити його сіллю і свежесмолотым перцем з обох сторін. Покладіть шматочки м'яса в рукав для запікання і прийміть за простий соус. У сотейнику з'єднати разом всі складові, доведіть суміш до кипіння і залийте в пакет до курки. Закрийте другий край рукава і розташуйте всі в духовій шафі. Курка в медово-апельсиновому соусі в духовці запікається при 190 градусах близько півгодини, потім філе подаються политими залишилися вмістом рукава.
Інгредієнти:
тушка курки - 16 кг;
апельсиновий сік - 135 мл;
оливкова олія - 65 мл;
сіль - 1/4 ст.;
гілочки розмарину - 4-6 шт.
Приготування
З'єднайте разом сік, масло і сіль до розчинення кристалів останньої. Прокотитеся по розмариновим гілочок качалкою, щоб звільнити олії. Занурте розмарин в маринад і натріть їм птицю. Залиште курку мінімум на 3 години, а потім додайте для запікання в розігрітій до 170 градусів духовій шафі приблизно на півтори години.
Інгредієнти:
тушка курки - 22 кг;
часник - 1 головка;
корінь імбиру - 45 г;
гострий перець чилі - за смаком;
паличка кориці - 1 шт.;
зірочки анісу - 5 шт.;
апельсиновий сік - 980 мл;
рибний соус - 55 мл
Приготування
Курячу тушку підрум'яньте в жаровні з усіх боків. Коли птах схопиться, приберіть її на блюдо, а на вытопившемся жиру швидко обсмажте пюрированный імбир, часник, чилі і прянощі. Поверніть птицю в посуд, залити апельсиновим соком і рибним соусом. Після закипання рідини зменшіть жар і накрийте посуд кришкою, залишивши птицю нудитися на годину. Потім зніміть кришку і дайте соусу побурлить ще з півгодини. Перед подачею разрубите тушку на шматки і поверніть їх в соус.
Філе курки в апельсиново-медовому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Розбивши куряче філе, щедро приправити його сіллю і свежесмолотым перцем з обох сторін. Покладіть шматочки м'яса в рукав для запікання і прийміть за простий соус. У сотейнику з'єднати разом всі складові, доведіть суміш до кипіння і залийте в пакет до курки. Закрийте другий край рукава і розташуйте всі в духовій шафі. Курка в медово-апельсиновому соусі в духовці запікається при 190 градусах близько півгодини, потім філе подаються политими залишилися вмістом рукава.
Курка в апельсиновому соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте разом сік, масло і сіль до розчинення кристалів останньої. Прокотитеся по розмариновим гілочок качалкою, щоб звільнити олії. Занурте розмарин в маринад і натріть їм птицю. Залиште курку мінімум на 3 години, а потім додайте для запікання в розігрітій до 170 градусів духовій шафі приблизно на півтори години.
Курка в апельсиновому соусі по-китайськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Курячу тушку підрум'яньте в жаровні з усіх боків. Коли птах схопиться, приберіть її на блюдо, а на вытопившемся жиру швидко обсмажте пюрированный імбир, часник, чилі і прянощі. Поверніть птицю в посуд, залити апельсиновим соком і рибним соусом. Після закипання рідини зменшіть жар і накрийте посуд кришкою, залишивши птицю нудитися на годину. Потім зніміть кришку і дайте соусу побурлить ще з півгодини. Перед подачею разрубите тушку на шматки і поверніть їх в соус.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в соєвому соусі в духовці
Куряче м'ясо особливо тим, що має абсолютно нейтральний смак, саме це дозволяє експериментувати зі складом страви, доповнюючи його найнесподіванішими
Курячі крильця в соєвому соусі
Представляємо кілька способів приготування чудовою закуски для дружньої посиденьки за келихом пива. У цій статті запропоновані рецепти чудових,
Курка у фользі
Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як
Курка в вершково-часниковому соусі
Доповнення будь-якого м'ясного страви всілякими соусами здатне кардинально перетворити блюдо. Таким чином можна вчинити з курячим філе, як ми і
Курка з медом і гірчицею в духовці
Курка з медом і гірчицею відрізняється своїм насиченим і солодкуватим смаком. Це дозволяє подавати м'ясо з будь-яким гарніром. Поєднання гострого та
Курка в апельсиновому соку
Курка - улюблений багатьма продукт. Як її тільки не готують: варять, смажать, парять, запікають. І сьогодні ми з вами поділимося святковим рецептом