Цитрусові ідеально поєднуються як з білих, так і з червоним м'ясом птиці, а тому курка в апельсиновому соусі неодмінно стане центральною стравою на будь-якому святі. Прості інгредієнти, поєднуючись разом, утворюють чудову ароматичну й смакову гаму, додаючи оригінальності буденного продукту.
Філе курки в апельсиново-медовому соусі
Інгредієнти: куряче філе - 670 г; прованські трави - 5 г; паприка - 2 ч. ложки; сушений розмарин, чебрець - по 3 ч. ложки; мед - 145 мл; апельсинова цедра - 1 ч. ложка; апельсиновий сік (свіжовичавлений) - 55 мл; яблучний оцет - 25 мл; гірчиця - 25 р. Приготування Розбивши куряче філе, щедро приправити його сіллю і свежесмолотым перцем з обох сторін. Покладіть шматочки м'яса в рукав для запікання і прийміть за простий соус. У сотейнику з'єднати разом всі складові, доведіть суміш до кипіння і залийте в пакет до курки. Закрийте другий край рукава і розташуйте всі в духовій шафі. Курка в медово-апельсиновому соусі в духовці запікається при 190 градусах близько півгодини, потім філе подаються политими залишилися вмістом рукава.
Курка в апельсиновому соусі в духовці
Інгредієнти: тушка курки - 16 кг; апельсиновий сік - 135 мл; оливкова олія - 65 мл; сіль - 1/4 ст.; гілочки розмарину - 4-6 шт. Приготування З'єднайте разом сік, масло і сіль до розчинення кристалів останньої. Прокотитеся по розмариновим гілочок качалкою, щоб звільнити олії. Занурте розмарин в маринад і натріть їм птицю. Залиште курку мінімум на 3 години, а потім додайте для запікання в розігрітій до 170 градусів духовій шафі приблизно на півтори години.
Курка в апельсиновому соусі по-китайськи – рецепт
Інгредієнти: тушка курки - 22 кг; часник - 1 головка; корінь імбиру - 45 г; гострий перець чилі - за смаком; паличка кориці - 1 шт.; зірочки анісу - 5 шт.; апельсиновий сік - 980 мл; рибний соус - 55 мл Приготування Курячу тушку підрум'яньте в жаровні з усіх боків. Коли птах схопиться, приберіть її на блюдо, а на вытопившемся жиру швидко обсмажте пюрированный імбир, часник, чилі і прянощі. Поверніть птицю в посуд, залити апельсиновим соком і рибним соусом. Після закипання рідини зменшіть жар і накрийте посуд кришкою, залишивши птицю нудитися на годину. Потім зніміть кришку і дайте соусу побурлить ще з півгодини. Перед подачею разрубите тушку на шматки і поверніть їх в соус.