Вернуться назад Распечатать

Курка в апельсиновому соусі

Курка в апельсиновому соусі
Цитрусові ідеально поєднуються як з білих, так і з червоним м'ясом птиці, а тому курка в апельсиновому соусі неодмінно стане центральною стравою на будь-якому святі. Прості інгредієнти, поєднуючись разом, утворюють чудову ароматичну й смакову гаму, додаючи оригінальності буденного продукту.

Філе курки в апельсиново-медовому соусі


Інгредієнти:

  • куряче філе - 670 г;

  • прованські трави - 5 г;

  • паприка - 2 ч. ложки;

  • сушений розмарин, чебрець - по 3 ч. ложки;

  • мед - 145 мл;

  • апельсинова цедра - 1 ч. ложка;

  • апельсиновий сік (свіжовичавлений) - 55 мл;

  • яблучний оцет - 25 мл;

  • гірчиця - 25 р.


  • Приготування
    Розбивши куряче філе, щедро приправити його сіллю і свежесмолотым перцем з обох сторін. Покладіть шматочки м'яса в рукав для запікання і прийміть за простий соус. У сотейнику з'єднати разом всі складові, доведіть суміш до кипіння і залийте в пакет до курки. Закрийте другий край рукава і розташуйте всі в духовій шафі. Курка в медово-апельсиновому соусі в духовці запікається при 190 градусах близько півгодини, потім філе подаються политими залишилися вмістом рукава.

    Курка в апельсиновому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • тушка курки - 16 кг;

  • апельсиновий сік - 135 мл;

  • оливкова олія - 65 мл;

  • сіль - 1/4 ст.;

  • гілочки розмарину - 4-6 шт.


  • Приготування
    З'єднайте разом сік, масло і сіль до розчинення кристалів останньої. Прокотитеся по розмариновим гілочок качалкою, щоб звільнити олії. Занурте розмарин в маринад і натріть їм птицю. Залиште курку мінімум на 3 години, а потім додайте для запікання в розігрітій до 170 градусів духовій шафі приблизно на півтори години.

    Курка в апельсиновому соусі по-китайськи – рецепт


    Інгредієнти:

  • тушка курки - 22 кг;

  • часник - 1 головка;

  • корінь імбиру - 45 г;

  • гострий перець чилі - за смаком;
  • Курка в апельсиновому соусі

  • паличка кориці - 1 шт.;

  • зірочки анісу - 5 шт.;

  • апельсиновий сік - 980 мл;

  • рибний соус - 55 мл


  • Приготування
    Курячу тушку підрум'яньте в жаровні з усіх боків. Коли птах схопиться, приберіть її на блюдо, а на вытопившемся жиру швидко обсмажте пюрированный імбир, часник, чилі і прянощі. Поверніть птицю в посуд, залити апельсиновим соком і рибним соусом. Після закипання рідини зменшіть жар і накрийте посуд кришкою, залишивши птицю нудитися на годину. Потім зніміть кришку і дайте соусу побурлить ще з півгодини. Перед подачею разрубите тушку на шматки і поверніть їх в соус.