Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашні ковбаски в кишці на м'ясорубці - рецепт

Домашні ковбаски в кишці на м'ясорубці - рецепт

16-12-2015, 19:10
1 273
Домашні ковбаски в кишці на м'ясорубці - рецепт
Домашні ковбаски є воістину одним з найбільш смачних м'ясних делікатесів, які залишаються популярними з плином часу, а останнім часом особливо цінні, так як знайти що-небудь подібне в торговельній мережі практично неможливо. Купівельна ковбасна продукція не йде ні в яке порівняння з домашньої ні за смаком, ні за складом, а тим більше корисності. Домашні ковбаски, безсумнівно, поза всякою конкуренцією.
З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати домашні ковбаски в кишках на м'ясорубці і, озброївшись знаннями, ви самі зможете забезпечити свою сім'ю чудовим м'ясних ласощами.

Як зробити домашні ковбаски в кишці - рецепт на м'ясорубці?


Інгредієнти:

  • свинина – 15 кг;

  • яловичина – 1 кг;

  • свіже сало – 500 г;

  • ріпчаста цибуля – 200 г;

  • часник – 6-7 зубчиків;

  • чорний мелений перець – 15 г;

  • запашний мелений перець – 15 г;

  • мелені зерна коріандру – 5 г;

  • кмин – 5 г;

  • інші прянощі – за смаком;

  • коньяк – 175 мл;

  • сіль – за смаком;

  • свинячі кишки – 4 м.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування домашніх ковбасок, перше, що необхідно зробити - це при необхідності почистити (якщо вони не нечищене) і промити кишки ретельно теплою водою, а потім замочити їх на кілька хвилин у холодній воді.
    Тим часом промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі шматки яловичину, свинину і сало. Розмір скибочок повинен бути таким, щоб вони з легкістю проходили у пропускний отвір м'ясорубки. Потім очищаємо часник і цибулю і розрізаємо останній на кілька частин. Прокручуємо підготовлені компоненти через м'ясорубку з крупною решіткою і поміщаємо фарш у велику глибоку миску. Далі додаємо мелений чорний і запашний перець, коріандр, кмин і інші прянощі на ваш смак, вливаємо коньяк і гарненько перемішуємо.
    Тепер приступаємо до формування ковбасок з допомогою м'ясорубки. Для цього нам знадобиться спеціальна насадка, яку ми встановлюємо на м'ясорубку і нанизуємо на неї один кінець свинячої кишки. Зав'язуємо кишку з іншого боку, робимо по всій її довжині проколи зубочисткою приблизно через кожні п'ять-сім сантиметрів і приступаємо до наповнення її фаршем.
    Визначаючи щільність набивання кишки, дотримуємося, як кажуть, золоту середину. Їли зробити ковбаски занадто тугими - вони можуть лопнути при термічній обробці, а надто мала щільність набивання стане причиною утворення пустот. У процесі набивання просуваємо за допомогою рук фарш по всій довжині, уникаючи надмірного тиску на кишку спочатку, інакше вона може порватися.
    Довжину ковбасок визначаємо за своїм бажанням. Можна їх зробити маленькими або ж набити відріз кишки побільше і згорнути його в вигляді кренделі або равлики, перев'язавши в декількох місцях ниткою.
    По готовності відварюємо ковбаски в трохи підсоленій воді протягом двадцяти хвилин, а потім поміщаємо на промаслений лист і підрум'янюємо в духовці спочатку з однієї, а потім з іншого боку, поливаючи в процесі запікання жиром або маслом для більшої соковитості.

    Приготування домашніх ковбасок з курки в кишці - рецепт на м'ясорубці


    Інгредієнти:

  • стегенця курячі – 2 кг;

  • часник – 5-7 зубців;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • каррі – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • цільні зерна гірчиці (за бажанням) – за смаком;

  • кишки – 3-4 м.


  • Приготування
    Якщо ви придбали вже очищені кишки, то достатньо промити їх у теплій воді і замочити на кілька хвилин у холодній. В іншому випадку необхідно кишки ще і почистити.
    Далі знімаємо з стегенець шкуру і відокремлюємо м'якоть від кісток. Потім пропускаємо її через м'ясорубку з крупною решіткою, додаємо попередньо очищений і видавлений через прес часник, каррі, сіль, мелений перець, за
    Домашні ковбаски в кишці на м'ясорубці - рецепт
    бажанням зерна гірчиці або ж інші прянощі на ваш смак, перемішуємо і даємо просочитися протягом кількох годин.
    Потім нанизуємо один кінець кишки на спеціальну насадку для набивання ковбас, встановлену на м'ясорубку, і приступаємо безпосередньо до процесу формування виробів. Не забуваємо попередньо проколоти кишку у кількох місцях по всій довжині, як і в попередньому рецепті, і зав'язати її з іншого боку.
    Розміщуємо ковбаски на промасленому деко і ставимо в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку. Запікаємо вироби до рум'яності, а потім виймаємо з духовки і даємо охолонути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Купати на мангалі
    Купати на мангалі
    Купати - це ще одне з найсмачніших страв, яке відмінно підійде для пікніка. Це смачне і ситне блюдо подається з абсолютно будь-яким гарніром. І
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
    Ковбаски для смаження
    Ковбаски для смаження
    Якщо вам хочеться чогось смачненького і необремительного, то просто посмажте ковбаски. Таке блюдо без сумніву, припаде до смаку всім членам родини, і
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
    Ковбаса з конини
    Ковбаса з конини
    Конина - це корисне м'ясо молодих коней, яке відрізняється від інших видів м'яса специфічним смаком. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати
    Ковбаса в духовці
    Ковбаса в духовці
    Будь-які варені ковбасні вироби можна смачно і оригінально запекти в духовці. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити і запекти ковбасу