Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані кабачки з помідорами і часником

Тушковані кабачки з помідорами і часником

1-11-2015, 23:48
785
Тушковані кабачки з помідорами і часником
Восени у продажу знову з'являються молоді кабачки – джерело клітковини, калію і вітамінів для організму. Готуються вони швидко, так що після трудового дня можна витратити зовсім небагато часу і порадувати себе смачним блюдом. Є кілька способів, як тушкувати кабачки з помідорами і часником.
Ікра кабачкова
Така ікра готується просто, особливо якщо є мультиварка. Можна подати її окремо – з грінками, лавашем, хлібцями, або на гарнір до м'яса, або з рисом або з пастою.
Інгредієнти:

  • великий ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • кабачки молоді – 3 шт. вагою близько 800 г;

  • олія рослинна, не має вираженого запаху – 30 мл;

  • морква – 1 шт.;

  • стиглі помідори – 4-5 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • свіжозмелену перець запашний і чорний – на кінчику ножа;

  • петрушка – 1 маленький пучок.


  • Приготування
    Чистимо цибулину і моркву, моєму помідори і кабачки. Шаткуємо цибулю подрібніше, моркву і кабачок подрібнюємо або за допомогою кухонного комбайна або тремо на тертці. У каструлю вливаємо олію, кладемо цибулю і моркву і тушкуємо, виставивши на таймері 15 хвилин. Додаємо кабачки і продовжуємо готувати в тому ж режимі півгодини або трохи довше – залежить від моделі. Томати пропускаємо через м'ясорубку, часник подрібнюємо за допомогою преса. Додаємо томати, солимо, перчимо, кладемо часник і петрушку дрібно нашатковану. Тушкуємо ще 15 хвилин.
    Як бачите, тушкувати кабачки з баклажанами і помідорами в мультиварці дуже просто. У казані готується ікра трохи швидше, але не вийде відійти від плити – необхідно періодично помішувати, щоб не пригоріло.
    Тушковані кабачки з баклажанами
    Можна приготувати більш насичене за смаком страва – воно теж чудово поєднується з макаронами, кашами та й просто в якості легкого овочевого страви всім сподобається. Приготуємо кабачки, тушковані з баклажанами часником і помідорами.
    Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 2 шт.;

  • баклажани – 2 шт. (краще вибрати білі);

  • цибуля ріпчаста великий – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • петрушка – 1 маленький пучок;

  • томати щільні – 04 кг;

  • сіль йодована – 1 ч. ложка;

  • суміш спецій для овочів – за смаком.


  • Приготування
    Цибулю і моркву чистимо, кабачки, помідори і баклажани миємо, нарізаємо всі: цибуля – чверть кільцями,
    Тушковані кабачки з помідорами і часником
    моркву – дрібними кубиками, кабачки, баклажани і помідори – шматочками однакового розміру. У сковороді в прогрітому олії починаємо тушкувати цибулю і морквину, а баклажани тим часом вимочуємо в холодній воді. Через хвилин 7 опускаємо в сковороду баклажани, перемішуємо і накриваємо кришкою. Через 3 хвилини додаємо кабачки, повторюємо процедуру. Хвилин через 10 кладемо помідори і дрібно нарізану зелень, солимо і приправляємо. Тушкуємо нашу страву ще хвилин 5. Як бачите, тушкувати кабачки і баклажани на сковороді з помідорами просто і швидко. Так що, навіть якщо ви втомилися або поспішайте, можна на швидку руку зміркувати подібне блюдо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки, тушковані з морквою і цибулею
    Кабачки, тушковані з морквою і цибулею
    Класика легкого літнього вечері - тушковані овочі. Їх і просто приготувати, і шлунок не особливо перевантажують. І, звичайно, в основі повинні бути
    Кабачки і баклажани, тушковані з овочами
    Кабачки і баклажани, тушковані з овочами
    Легкі страви завжди були популярні. Широка сполучуваність овочів дозволяє майже до нескінченності урізноманітнити щоденне меню. Найбільш популярним
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і
    Тушковані баклажани з помідорами
    Тушковані баклажани з помідорами
    Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
    Кабачки, смажені з часником і помідорами
    Кабачки, смажені з часником і помідорами
    З появою перших молоденьких кабачків, вони так і просяться, щоб їх засмажили з помідорами і подали з часниковим соусом. Ці надзвичайно смачні та
    Тушковані кабачки з помідорами
    Тушковані кабачки з помідорами
    Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.