В'ялені помідори на зиму в домашніх умовах

Вялим просто
Найпростіше готувати такі заготовки, використовуючи спеціальну техніку. Смачно виходять в'ялені помідори (рецепт досить не складний), заготовлені на зиму в сушарці.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах, миємо й перебираємо овочі. Пом'яті і пошкоджені плоди, природно, видаляємо. Витираємо помідори насухо, нарізаємо кружальцями, викладаємо на спеціальні серветки, пергаментний папір або паперові рушники. Збризкуємо томатні скибочки маслом. Сіль з'єднуємо з травами і посипаємо цією сумішшю помідори. Розкладаємо отримані заготовки на решітку сушарки і, згідно інструкції, підсушуємо овочі.
Таку закуску можна відразу використовувати в їжу, але часто виникає питання, як заготовити в'ялені помідори на зиму? Для цього достатньо приготувати заливку: змішуємо оливкове масло з сіллю, тиском часником і спеціями за смаком і бажанням. Викладаємо скибочки помідорів в скляну або емальовану ємність, заливаємо масляною сумішшю і щільно закриваємо. В'ялені помідори чудово зберігаються в холодильнику протягом усіх холодних місяців.
Вялим інакше
Якщо сушарки немає, можна приготувати в'ялені помідори на зиму в мультиварці. Цей сучасний девайс також економить час і сили.
Інгредієнти:
Приготування
Оскільки плоди черрі досить дрібні, досить розрізати помідори навпіл (само собою, спочатку їх миємо і витираємо насухо). Чашу мультиварки застеляємо пергаментом, на нього викладає томати, змащуємо їх маслом (використовуємо силіконову кисть), солимо, перчимо. Другу партію кладемо в ємність для приготування їжі на пару. Залишається закрити кришку, встановити режим «Випічка» на 40 хвилин і не забути про клапан. Якщо його не відкрити, помідори не завялятся. Готові помідорні половинки укладаємо в банки і зберігати в холодному місці.
В'ялені помідори в мікрохвильовці
Якщо помідорів трохи, можна приготувати в'ялені помідори в мікрохвильовці, на зиму вони теж прекрасно зберігаються в маслі.
Інгредієнти:
Приготування

Можна отримати смачні в'ялені помідори, використовуючи даний рецепт, і просто зберегти їх на зиму, однак італійський рецепт передбачає використання не тільки дуже якісного оливкової олії, але і особливого набору трав. Технологія проста: моєму, витираємо і нарізаємо томати на скибочки, з солі, перцю, трав, часнику і масла готуємо однорідну кашку, розтираючи всі інгредієнти в ступці. Розподіляємо цю суміш по помідорним шматочках і закладаємо їх у мікрохвильову піч. Час підсушування залежить від моделі печі, його краще обчислити по інструкції, вялятся помідори так само, як сушаться сухарики. Втім, можна просто завялить помідори, а спеції і сіль закласти в масляну заливку. У цьому випадку масла потрібно більше – близько 100 мл.
Рекомендуємо добрі рецепти

В'ялені помідори в мультиварці
Особливу популярність здобула закуска - в'ялені помідори. І щоб не витрачати досить велику суму за такий продукт, пропонуємо зробити її самостійно,

В'ялені помідори в духовці на зиму
Дуже популярна сьогодні закуска - в'ялені помідори, які додають в абсолютно різноманітні страви. Багато господинь вже досить успішно заготовляють її

В'ялені помідори в електросушарці - рецепт
Цікава і пікантна закуска - в'ялені помідори, досить популярна останнім часом. Однак в магазині вона коштує не дешево, тому треба зробити її

Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?
Дуже популярною стала італійська закуска - в'ялені помідори. Їх неповторний пряний аромат чудово доповнює різні салати, пасту або піцу. Пропонуємо

В'ялені помідори в домашніх умовах
Не обов'язково вирушати в магазин і купувати за величезну ціну заповітну баночку в'ялених томатів. Набагато простіше самому приготувати такі помідори

Рецепт в'ялених помідорів на зиму
В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і