М'ясо для стейка
![М'ясо для стейка М'ясо для стейка](/uploads/posts/2015-11/myaso-dlya-steyka_301.jpeg)
З якого м'яса роблять стейк?
В класичному варіанті для стейка використовують яловичину, але можливо також приготування страви зі свинини, баранини і птиці. Свинячі стейки краще готувати з лопаткової, стегнової і шийної частини туші, а для баранячих можна використовувати тільки шию і стегно. Стейки з м'яса птиці готують з стегон і гомілок.
Зупинимося більш докладно на виборі сировини для яловичих стейків, так як вони найбільш популярні і шалено смачні.
Як вибрати м'ясо для стейка з яловичини?
Щоб блюдо вийшло ідеальним, за основу беруть, як правило, кращі частини яловичої туші, і в залежності від того, яке м'ясо використовується для страви, стейк отримує свою певну назву. Перерахуємо основні види стейків, які найчастіше готують кухарі в ресторанах.
![М'ясо для стейка М'ясо для стейка](/uploads/posts/2015-11/myaso-dlya-steyka_512.jpeg)
Визначившись з вибором м'яса для стейка і купуючи його на ринку або в магазині, неодмінно зверніть увагу на його свіжість і колір. Чим темніше продукт, тим старше було тварина і тим жорсткіше вийде блюдо. При натисканні пальцем на м'ясний продукт деякий час повинен залишатися слід і поступово зникати. Якщо м'ясо пружинить, стейк вийде жорстким. Зовсім не пропадає відбиток свідчить про несвіжості м'ясної сировини. І ще один важливий момент. Жирові прошарки повинні бути неодмінно білого кольору, а ніяк не жовтого або кремового. Такі відтінки жирової тканини можуть бути притаманні тільки баранячому м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Види стейків](/uploads/posts/2015-11/vidi-steykv_851.jpeg)
Види стейків
Сьогодні у продажу, особливо в магазинах чи на ринку можна зустріти стейки з будь-якого м'яса. Проте новачкові досить проблематично визначитися з
![Як посмажити стейк свинини на сковороді?](/uploads/posts/2015-10/yak-posmazhiti-steyk-svinini-na-skovorod_421.jpeg)
Як посмажити стейк свинини на сковороді?
Одним із простих і розповсюджених видів стейка є той, що приготований з свинини. Це чудове м'ясне блюдо відмінно поєднується овочевим салатом або із
![Ступеня підсмажування стейка](/uploads/posts/2015-07/stupenya-pdsmazhuvannya-steyka_971.jpeg)
Ступеня підсмажування стейка
Класифікацію приготування стейка бажано знати не тільки професійним кухарям, але і кожному, хто любить і вміє готувати. Від ступеня підсмажування
![Рибай стейк](http://womanadvice.ru/sites/default/files/imagecache/width_250/ribay_steyk_3_0.jpg)
Рибай стейк
Напевно, саме чоловіче страва - це правильно просмажений стейк. Але найголовніше в приготуванні стейка - це вибір м'яса. Стейк рибай - це стейк з
![Яловичий стейк](/uploads/posts/2015-03/yalovichiy-steyk_791.jpeg)
Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
![Маринад для стейка з свинини](/uploads/posts/2015-03/marinad-dlya-steyka-z-svinini_571.jpeg)
Маринад для стейка з свинини
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде