Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в клярі на сковороді

Курка в клярі на сковороді

15-09-2015, 19:39
1 173
Курка в клярі на сковороді
Ми розповімо вам, як приготувати курочку в клярі на сковороді. Блюдо виходить неймовірно смачним, соковитим всередині, з хрусткою і золотистою скоринкою. Таку страву не залишить нікого байдужим і відмінно підійде для святкового застілля.

Курка в клярі на сковороді


Інгредієнти:

  • ніжки курячі – 1 кг;

  • олія рослинна.


  • Для кляру:

  • крохмаль картопляний – 1 ст. ложка;

  • білок яєчний – 1 шт.;

  • вода крижана – 250 мл;

  • борошно пшеничне – 5 ст. ложок;

  • спеції .


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо кляр: мисці збиваємо яєчний білок, додаємо дрібку солі, підсипаємо порціями борошно і крохмаль. Потім поступово вливаємо холодну воду і доводимо суміш до однорідної консистенції. Куряче м'ясо обполіскуємо, промаківающімі паперовим рушником і присипаємо спеціями. На сковорідку наливаємо трохи масла, добре прогріваємо і викладаємо курячі шматочки, вмочивши їх у приготовлений кляр. Обсмажуємо з усіх боків, а потім перекладаємо готове м'ясо на блюдо, застелене паперовими серветками, і подаємо до столу зі свіжими овочами, відварною картоплею.

    Рецепт курки в пивному клярі на сковороді


    Інгредієнти:

  • гомілка куряча – 700 г;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • зелень свіжа .


  • Для кляру:

  • борошно – 1 ст.;

  • пиво світле – 1 склянка;

  • спеції.


  • Приготування
    Гомілки ретельно промиваємо, обсушуємо і поміщаємо в глибоку емальовану ємність. Присипаємо м'ясо дрібної сіллю, будь-якими спеціями на ваш смак і подрібненою свіжою зеленню. Збризкуємо оливковою маслом, перемішуємо і відставляємо на деякий час в сторону. Далі переходимо до приготування кляра: у миску наливаємо пиво, порціями всипаємо борошно і кидаємо бажані спеції. Розмішуємо масу до однорідності, щоб вона по консистенції вийшла схожою на густу сметанку. У сковороду вливаємо маслечко, розігріваємо його і викладаємо гомілки, попередньо обмазані кляром. Обсмажуємо м'ясо з усіх боків, а потім охолоджуємо і подаємо до столу.

    Курка в клярі на сковороді з сиром


    Інгредієнти:

  • грудки курячі – 500 г;

  • сир – 140 г;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Для кляру:

  • борошно – 80 г;

  • яйце – 5 шт.;

  • нежирний майонез – 8 ст. ложок;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і гарненько відбиваємо зі всіх сторін. Потім м'ясо підсолюємо, перчимо й залишаємо просочуватися хвилин на 15. Цим часом готуємо кляр: у глибокій тарілці збиваємо яйця, кладемо майонез, порціями всипаємо борошно і спеції. Ретельно все перемішуємо і викладаємо цю суміш ложкою на кожну відбивну. Обсмажуємо м'ясо в розігрітій маслечко з усіх боків, а потім присипаємо зверху тертим сиром, виливаємо тісто, накриваємо кришкою і дожариваємо на слабенькому вогні хвилин по 5 з кожного боку.

    Філе курки в клярі на сковороді


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 700 г;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Для кляру:

  • молоко коров'яче – 05 ст.;

  • борошно – 1 ст.;

  • яйце – 2 шт.
  • Курка в клярі на сковороді


    Приготування
    Для початку готуємо м'ясо: промиваємо філе, обсушуємо його і нарізаємо невеликими за розміром шматочками. Потім підсолюємо їх, посипаємо спеціями і залишаємо просочуватися приблизно на 10 хвилин. Не гаючи часу, замішуємо тісто: у мисочці збиваємо яйця, вливаємо молоко і всипаємо борошно. Додаємо сіль і збиваємо масу віночком до однорідності. На сковороду наливаємо рослинне масло і розігріваємо його. Шматочки філе потім повністю в кляр і обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору. Готове куряче м'ясо акуратно перекладаємо на паперовий рушник, охолоджуємо і подаємо на стіл з бажаним гарніром і свіжими овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Минтай в клярі на сковороді
    Минтай в клярі на сковороді
    Минтай - прекрасна недорога рибка, яку можна готувати різними способами. Сьогодні пропонуємо посмажити її в клярі. Риба за рахунок кляру, вийде
    Куряча грудка в клярі на сковороді
    Куряча грудка в клярі на сковороді
    Всі кулінари знають, що куряча грудка - це досить сухе м'ясо. Однак існує багато рецептів, щоб переконатися в зворотному. Розповімо кілька секретів
    Курка в клярі
    Курка в клярі
    Завдяки кляру, будь-яке м'ясо виходить м'яким і соковитим. А курочка в хрусткій оболонці сподобається всім своїм ненав'язливим смаком і дуже ніжною
    Хек в клярі
    Хек в клярі
    Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
    Судак в клярі
    Судак в клярі
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить