Кролик, тушкований в сметані
М'ясо кролика є дієтичним і має найвищу харчову цінність. Правильно приготовлені з нього страви здатні здивувати навіть справжніх гурманів.
Особливо смачним і ніжним виходить кролик, тушкований в сметані. Приготувавши його за запропонованими нижче рецептами, ви будете просто в захваті від приголомшливого смаку готового страви.
Інгредієнти:
кролик – 15 кг;
сметана – 200 мл;
молоко – 120 мл;
вода – 190 мл;
біле сухе вино – 350 мл;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
корінь петрушки – 1 шт.;
корінь селери – 1/3 шт.;
часник – 2-3 зубчики;
борошно – 35 г;
цибуля порей – за смаком;
лаврове листя – 2-3 шт.;
горошини запашного перцю – 3-4 шт.;
мелена суміш перців – за смаком;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Кролика моєму, обробляємо на шматочки і замочуємо на три-чотири години в білому вині.
Тим часом підготуємо овочі. Очищаємо цибулю, моркву, корінь петрушки і селери і нарізаємо всі соломкою. Цибуля порей і очищений часник теж подрібнюємо.
Складаємо всі овочі в ємність мультиварки, наливши в неї попередньо рослинне масло, і налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» або «Смаження». Підрум'янюємо вміст при відкритій кришці протягом п'ятнадцяти хвилин, кілька разів перемішавши.
Виймаємо овочі тимчасово на тарілку, а у каструлю додаємо трохи олії і закладаємо шматочки кролика, незадовго вийнявши їх з винного маринаду і обсушивши паперовими рушниками. Даємо підрум'яниться з усіх боків, повертаємо в мультиварку овочі і заливаємо соусом. Для його приготування змішуємо сметану, молоко, борошно, сіль, суміш мелених перців і вливаємо підігріту воду. Кидаємо горошини запашного перцю і листя лавра, доводимо до кипіння і перемикаємо пристрій на режим «Гасіння». Через дві години кролик, тушкований в сметані з овочами буде готовий.
Інгредієнти:
тушка кролика – 15-2 кг;
сметана – 250 мл;
молоко – 150 мл;
картопля – 650 г;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
гриби – 250 г;
суміш італійських трав – за смаком;
розмарин – 1 гілочка;
мелена суміш перців – за смаком;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Тушку кролика замочуємо у воді на добу. Це необхідно, якщо ви хочете позбутися властивого кроликам специфічного запаху. Його мають тільки зрілі особини чоловічої статі. Запах молодої кролятини або самок цілком нейтральний. Цей етап можна пропустити, якщо вам подобається специфічний смак чи ви впевнені, що придбали молоду або жіночого роду тушку.
Розбираємо обсушенного паперовими рушниками кролика на порційні шматочки, натираємо сіллю, сумішшю італійських трав і меленої сумішшю перців і залишаємо на один або дві години.
Тим часом наріжемо часточками попередньо очищений ріпчасту цибулю і картоплю. Краще, звичайно, взяти для приготування страви лісові гриби, свіжі або сушені, але за їх відсутності згодяться і печериці. Якщо використовуємо лісові гриби, то попередньо відваримо їх у воді протягом двадцяти хвилин, а сушені перед цим ще заздалегідь вымочим.
Обсмажуємо на сковорідці з олією спочатку цибулю до рум'яного кольору і виймаємо його в сотейник, казан або будь-яку іншу посуд, придатну для приготування в духовці. Потім підливаємо масла і закладаємо шматочки кролика. Підрум'янюємо з усіх боків і перекладаємо до цибулі. Також чинимо з лісовими відвареними грибами або печерицями. Додаємо картоплю. Сметану збиваємо з молоком, приправляємо сіллю, сумішшю перців і італійськими травами і заливаємо отриманим соусом кролика з картоплею та грибами. Кидаємо гілочку розмарину, прикриваємо ємність кришкою і визначаємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
Після закінчення часу ніжний, ароматний кролик з картоплею і грибами готовий. Приємного апетиту!
Особливо смачним і ніжним виходить кролик, тушкований в сметані. Приготувавши його за запропонованими нижче рецептами, ви будете просто в захваті від приголомшливого смаку готового страви.
Кролик, тушкований в сметані з овочами в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кролика моєму, обробляємо на шматочки і замочуємо на три-чотири години в білому вині.
Тим часом підготуємо овочі. Очищаємо цибулю, моркву, корінь петрушки і селери і нарізаємо всі соломкою. Цибуля порей і очищений часник теж подрібнюємо.
Складаємо всі овочі в ємність мультиварки, наливши в неї попередньо рослинне масло, і налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» або «Смаження». Підрум'янюємо вміст при відкритій кришці протягом п'ятнадцяти хвилин, кілька разів перемішавши.
Виймаємо овочі тимчасово на тарілку, а у каструлю додаємо трохи олії і закладаємо шматочки кролика, незадовго вийнявши їх з винного маринаду і обсушивши паперовими рушниками. Даємо підрум'яниться з усіх боків, повертаємо в мультиварку овочі і заливаємо соусом. Для його приготування змішуємо сметану, молоко, борошно, сіль, суміш мелених перців і вливаємо підігріту воду. Кидаємо горошини запашного перцю і листя лавра, доводимо до кипіння і перемикаємо пристрій на режим «Гасіння». Через дві години кролик, тушкований в сметані з овочами буде готовий.
Кролик, тушкований в сметані з картоплею і грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку кролика замочуємо у воді на добу. Це необхідно, якщо ви хочете позбутися властивого кроликам специфічного запаху. Його мають тільки зрілі особини чоловічої статі. Запах молодої кролятини або самок цілком нейтральний. Цей етап можна пропустити, якщо вам подобається специфічний смак чи ви впевнені, що придбали молоду або жіночого роду тушку.
Розбираємо обсушенного паперовими рушниками кролика на порційні шматочки, натираємо сіллю, сумішшю італійських трав і меленої сумішшю перців і залишаємо на один або дві години.
Тим часом наріжемо часточками попередньо очищений ріпчасту цибулю і картоплю. Краще, звичайно, взяти для приготування страви лісові гриби, свіжі або сушені, але за їх відсутності згодяться і печериці. Якщо використовуємо лісові гриби, то попередньо відваримо їх у воді протягом двадцяти хвилин, а сушені перед цим ще заздалегідь вымочим.
Обсмажуємо на сковорідці з олією спочатку цибулю до рум'яного кольору і виймаємо його в сотейник, казан або будь-яку іншу посуд, придатну для приготування в духовці. Потім підливаємо масла і закладаємо шматочки кролика. Підрум'янюємо з усіх боків і перекладаємо до цибулі. Також чинимо з лісовими відвареними грибами або печерицями. Додаємо картоплю. Сметану збиваємо з молоком, приправляємо сіллю, сумішшю перців і італійськими травами і заливаємо отриманим соусом кролика з картоплею та грибами. Кидаємо гілочку розмарину, прикриваємо ємність кришкою і визначаємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
Після закінчення часу ніжний, ароматний кролик з картоплею і грибами готовий. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Кролик, тушкований з овочами
Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми