Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадні оладки

Шоколадні оладки

16-07-2015, 20:13
1 595
Шоколадні оладки
Смак свіжих оладок зі сметанкою знайомий, напевно, кожному ще з дитинства. Ніжні та ароматні – це все про них. Блюдо абсолютно просте, але при цьому дуже смачне. А зараз ми вам розповімо ще цікаві рецепти його приготування. Як зробити шоколадні оладки, читайте нижче.

Шоколадні оладки – рецепт


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 145 г;

  • розпушувач – 11 г;

  • порошок какао – 40 г;

  • цукор – 100 г;

  • молоко – 315 мл;

  • сіль – 1/4 ч. ложки;

  • шоколад – 120 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • вершкове масло розтоплене – 55 г;

  • харчова сода – 3 г;

  • ванілін – 1 пакетик.


  • Приготування
    Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти. Окремо збиваємо жовтки з молоком, вливаємо розтоплене масло. Отриману рідку масу вливаємо в суху суміш і обережно перемішуємо. Подрібнюємо шоколад і кладемо його в отримане тісто. Тепер збиваємо білки і також акуратно вмішуємо їх у тісто. Набираємо трохи тіста столовою ложкою і викладаємо його на сковороду, попередньо розігріту і промазану рослинним маслом. Смажимо оладки до готовності і подаємо їх до столу в теплому вигляді.

    Шоколадні вівсяні оладки


    Інгредієнти:

  • вівсяне борошно – 250 г;

  • вода – 150 мл;

  • молоко – 150 мл;

  • яйця курячі середнього розміру – 3 шт.;

  • какао – 15 г;

  • масло вершкове – 35 г;

  • темний шоколад – 75 г;

  • мелена кориця – за смаком;

  • сіль – щіпка;

  • розпушувач – 7 р.


  • Приготування
    Молоко змішуємо з водою, додаємо туди шматочки шоколаду масу і ставимо на повільний вогонь. У 30 мл води розмішуємо какао, корицю і вливаємо отриману суміш в молочну масу. Коли гарячий шоколад почне подавати ознаки швидкого закипання, вводимо просіяне вівсяну борошно з сіллю і розпушувачем і швидко замішуємо тісто. Відразу знімаємо його з вогню. По одному додаємо яйця і кожен раз активно перемішуємо тісто. У самому кінці додаємо шматочок вершкового масла. Тепер даємо тісту 5 хвилин відпочити, а самі тим часом нагріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Злегка змащуємо її маслом і викладаємо порції тіста. Смажимо вівсяні шоколадні оладки з двох боків до готовності.

    Шоколадні оладки на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2 склянки;

  • кефір – 2 склянки;
  • Шоколадні оладки

  • какао порошок – 2 ст. ложки;

  • цукор – 70 г;

  • сік лимона – 1 ч. ложка;

  • харчова сода – 5 г;

  • курячі яйця середнього розміру – 2 шт.;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Віночком збиваємо яйця і цукор. Додаємо кефір, всипаємо борошно, соду і какао, додаємо сік лимона і перемішуємо. На сковороду вливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його. За допомогою столової ложки викладаємо порції тіста і обсмажуємо шоколадні оладки до готовності з двох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадні панкейкі
    Шоколадні панкейкі
    Шоколадні панкейкі, рецепт яких дещо відрізняється від наших традиційних оладок, завжди виходять поживними, смачними і ніжними. Вони відмінно
    Оладки на кисляку - рецепт
    Оладки на кисляку - рецепт
    Хто з нас не любить пишні і ароматні оладки?! Їх готують на сметані, молоці, ряжанка. А сьогодні ми вам розповімо, як їх спекти на кисляку. Подаємо
    Шоколадні млинці - рецепт
    Шоколадні млинці - рецепт
    Якщо ви любите млинці, то шоколадна варіація даного ласощі доведеться вам за смаком. Як їх приготувати? Дуже просто, весь процес описаний в нашій
    Оладки з бананом на кефірі
    Оладки з бананом на кефірі
    Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
    Шоколадні капкейки
    Шоколадні капкейки
    Шоколадні капкейки - вишукана, ніжна і дуже смачне ласощі, яке хочеться їсти знову і знову. Приготувати капкейки зовсім нескладно, головне - знати