Як варити цвітну капусту?

Як правильно варити свіжу цвітну капусту?
Перед варінням головку цвітної капусти слід позбавити від покриваючих її листя, а потім розділити на окремі суцвіття приблизно однакового розміру, щоб кожне з них було готове за відведений час. Після, суцвіття слід промити холодною водою. Каструлю наповнити водою, дати рідини закипіти, а потім додати сіль і оцет. Останній допоможе суцвіттям зберегти свій білосніжний колір не темніючий після варіння. Далі залишається лише чекати готовності, зазвичай 10-15 хвилин, залежно від розміру суцвіть. Готову капусту відкидаємо на друшляк і швидко обдаємо холодною водою, щоб зупинити процес варіння і тим самим уберегти її від розварювання.
Якщо ви не знаєте, як довго варити цвітну капусту перед обсмажуванням, то відповідь проста – до напівготовності. Час варіння скорочується удвічі, оскільки суцвіття очікує продовження теплового впливу на сковороді.
Як варити заморожену цвітну капусту?
Якщо вам захотілося поласувати улюбленою цвітною капустою не в сезон, то не впадайте у відчай, адже нинішній ринок славиться широким асортиментом заморожених овочів і фруктів. Таким чином, в будь-яку пору року достатньо лише придбати пакетик замороженої цвітної капусти відварити її, слідуючи вказівкам на упаковці. Якщо таких не знайшлося, то запам'ятайте, що заморожену цвітну капусту не потрібно розморожувати перед приготуванням, а суцвіття слід варити 15-17 хвилин. Якщо капуста попередньо зазнавала теплову обробку, до досить буде відварити її в крутому підсоленому окропі 2-3 хвилини, щоб усередині не залишилося льоду.
Як варити кольорову капусту - рецепт
Після того, як ми розібралися з усіма подробицями варіння цвітної капусти, приступимо до самих рецептами з її використанням. Цвітна капуста в паніровці – здорова версія улюбленого багатьма ласощі в клярі, приготованого у фритюрі. Подавати невеликі хрусткі суцвіття, можна в компанії соусів в якості закуски на вечірці або насолоджуючись компанією цієї приголомшливої закуски поодинці.
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і обсушені суцвіття цвітної капусти обварюють в підсоленому окропі до напівготовності. Після варіння не забудьте обдати капусту холодною водою. Далі збризкуємо суцвіття лимонним соком, посипаємо перцем і занурюємо у збите яйце.

Ідеальним соусом до такої легкої закуски може стати соус на основі суміші меду, гірчиці та оливкової олії у співвідношенні 1:2:2 а також простий вершковий соус на основі сметани, нарізаної зелені, подрібненого часнику або зеленого лука з цедрою лимона. Келих пива не обов'язковий, але бажаний.
Рекомендуємо добрі рецепти

Страви із цвітної капусти
Цвітна капуста відмінно поєднується з різними інгредієнтами, її можна консервувати, варити, тушкувати. Дізнайтеся, що можна приготувати з неї в

Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,

Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде

Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей

Скільки варити капусту?
Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,

Скільки варити цвітну капусту?
Цвітна капуста - корисний дієтичний продукт. Її використовують для створення безлічі блюд. І сьогодні ми розповімо, скільки і як варити заморожену і