Соус Бешамель для лазаньї
![Соус Бешамель для лазаньї Соус Бешамель для лазаньї](/uploads/posts/2015-03/sous-beshamel-dlya-lazanyi_871.jpeg)
Класичний соус
Існують дві основні версії походження соусу «Бешамель», з певністю можна стверджувати, що придуманий він був у період царювання Людовика XIV у Версалі. Відноситься до високої європейської кухні. В даний час відомо безліч варіацій соусу «Бешамель» з додаванням різних інгредієнтів, створюють широку гаму смакових обертонів.
Соус «Бешамель» готують на основі молока (або вершків). До його складу також входять деякі сухі мелені спеції, пшеничне борошно і жир (так звана суміш «ру» (roux, франц.) у вигляді вершкового масла або перетопленных тваринних жирів, курячого або свинячого). Соус «Бешамель» може бути основою для інших соусів, з них готують багато страв європейської кухні, в тому числі, і лазанью.
Слід зауважити, що приготування соусу «Бешамель» для лазаньї - справа нескладна, однак вимагає певної уваги і старання. Слідуйте нашим рецептом, і все вийде добре.
Рецепт класичного соусу «Бешамель» для лазаньї
Інгредієнти:
Приготування
Розтопити в сотейнику вершкове масло і потроху всипаємо туди попередньо просіяне борошно, безперервно помішуючи.
Коли суміш придбає приємний золотистий відтінок, поступово тонкою цівкою вливаємо молоко або суміш молока з бульйоном). Можна вчинити інакше: спочатку злегка спасерувати борошно в сухому сотейнику до приємного кремового кольору, помішуючи лопаткою, а потім додати масло, перемішати і додати молоко.
Доводимо соус до ледь помітного кипіння, безперервно помішуючи. Злегка додаємо сіль і приправляємо спеціями (звичайно це мелений мускатний горіх мелений чорний або білий перець). Прогріваємо протягом 3-5 хвилин. Ще краще сотейник помістити на водяну баню і протомитися соус протягом 15-20 хвилин.
Далі можна ухитрятися і модифікувати соус, додаючи інші інгредієнти (наприклад, 1-2 ст. ложки світлого вермуту або коньяку - смак буде досить вишуканим).
Можливий варіант приготування лазаньї «Болоньєзе» з соусом «Бешамель».
У цьому випадку діємо так: готуємо окремо соус «Бешамель» (за рецептом, наведеного вище) і окремо м'ясний соус Болоньєзе».
Соус «Болоньєзе»
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до золотистого відтінку, потім додаємо свино-яловичий фарш і обсмажуємо протягом 8-12 хвилин, помішуючи. Потім додаємо бланшовані рубані помідори і протушиваем до потрібної густоти. Приправляємо продавлений подрібненим часником і гострим червоним перцем.
![Соус Бешамель для лазаньї Соус Бешамель для лазаньї](/uploads/posts/2015-03/sous-beshamel-dlya-lazanyi_862.jpeg)
У змащену жиром форму викладаємо листи лазаньї. Густий м'ясний соус Болоньєзе» викладаємо на аркуші тесту для лазаньї. Зверху поливаємо соусом «Бешамель». Начинка не повинна бути рідкою - зазвичай в неї додають рікотту. Повторюємо шари. Верхній шар - пластини тіста. Поливаємо соусом «Бешамель» і запікаємо в духовій шафі протягом 30 хвилин.
Готову лазанью посипаємо подрібненою зеленню базиліка і тертим пармезаном. Злегка остуджуємо, нарізаємо на порції, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
До такої лазаньї можна подати червоне столове вино.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Рецепт болоньєзе](/uploads/posts/2015-03/recept-bolonyeze_371.jpeg)
Рецепт болоньєзе
Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить
![Як приготувати соус Бешамель?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-sous-beshamel_451.jpeg)
Як приготувати соус Бешамель?
Соус Бешамель, більше відомий господиням як білий соус, має кілька варіантів. Хочете урізноманітнити саму звичайну пасту або відварну рибу? Подайте
![Абрикосовий соус](/uploads/posts/2015-03/abrikosoviy-sous_951.jpeg)
Абрикосовий соус
Любителі солодких соусів до м'яса, неодмінно оцінять рецепти абрикосового соусу з нашої статті. Такий соус також послужить відмінним доповненням до
![Соус для лазаньї](/uploads/posts/2015-03/sous-dlya-lazanyi_861.jpeg)
Соус для лазаньї
Лазанью - популярний у всьому світі італійське блюдо завжди готують під певним соусом, традиційно це «Бешамель». Але насправді варіацій їх для
![Лазанья з фаршем - рецепт](/uploads/posts/2015-01/lazanya-z-farshem-recept_731.jpeg)
Лазанья з фаршем - рецепт
Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з
![Лазанья з морепродуктів - рецепт](/uploads/posts/2015-01/lazanya-z-moreproduktv-recept_741.jpeg)
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні