Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус для люля кебаб - рецепт

Соус для люля кебаб - рецепт

26-03-2015, 09:41
2 229
Соус для люля кебаб - рецепт
Люля кебаб, популярне блюдо з м'ясного фаршу, традиційно подають із зеленню і лавашем, однак буде незайвим приготувати до нього який-небудь соус. Хороший соус для люля-кебаб поліпшить травлення і додасть страві додаткові відтінки смаку і аромату.

Томатний гострий соус для люля кебаб


Інгредієнти:

  • томат-паста (без добавок) - 4 ст. ложки;

  • перець червоний солодкий - 1-2 шт.;

  • перець червоний гострий свіжий або сухий мелений - за смаком;

  • часник - 3-5 зубчиків;

  • лимон - 1 шт.;

  • сухі спеції за вашим смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Солодкий і гострий перець, а також часник можна або потовкти у ступці і довести блендером, або пропустити через м'ясорубку. Додамо сік лимона сіль, сухі спеції. Перемішаємо. Гострий соус готовий!

    Сливово-горіховий соус для кебабів


    Інгредієнти:

  • сливове пюре натуральне (з кисло-солодких плодів) - 200 мл;

  • ядра волоського горіха - 100 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції сухі мелені по вашому смаку;

  • сіль;

  • вино біле мускатне - 25 мл


  • Приготування
    Сливове пюре приготуємо з свіжих плодів і протремо через сито. Ядра горіха сміливішаємо дрібно (орехомолка, электрокофемолка, комбайн) і додамо в пюре. Часник продавим через прес. Змішаємо всі інгредієнти.
    Такий соус дуже вишукано відтіняє смак м'яса.
    Соус в середземноморському стилі
    Інгредієнти:

  • олія оливкова extra virgin - 20 мл;

  • оцет виноградний натуральний бальзамічний - 1-2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • вино несульфитированное біле - 20 мл;

  • гірчиця діжонська готова - 1-2 чайних ложки;

  • перець мелений запашний;

  • сіль.


  • Приготування
    Продавлений часник змішаємо з іншими компонентами.
    Соус в далекосхідному стилі
    Інгредієнти:
    Соус для люля кебаб - рецепт


  • олія кунжутна - 30 мл;

  • соєвий соус - 2-3 ст. ложки;

  • сік лайма - 2 ст. ложки;

  • часник -3 зубчики;

  • гострий червоний перець;

  • рисове вино - 20 мл


  • Приготування
    Продавлений часник змішаємо з іншими інгредієнтами. З таким соусом безумовно слід подати як гарнір рис.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
    Люля-кебаб з курки
    Люля-кебаб з курки
    Люля-кебаб - це ароматне і ніжне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з яловичини або баранини. Але ми вам хочемо
    Люля-кебаб з баранини
    Люля-кебаб з баранини
    Люля-кебаб - дуже смачне і оригінальне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з баранини. Подавати його можна з соусами або
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
    Люля-кебаб з свинини - рецепт
    Люля-кебаб з свинини - рецепт
    Люля-кебаб - це традиційне блюдо народів Кавказу та Азії. Найчастіше його готують з баранини, і набагато рідше з яловичини або свинини. Ось про
    Фарш для люля-кебаб
    Фарш для люля-кебаб
    Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і