Рулет зі скумбрії
Якщо хочете здивувати близьких оригінальної закускою - ця стаття для вас. Ми зараз розповімо, як приготувати рулет із скумбрії. Страва готується досить просто, але при цьому виходить смачним і оригінальним.
Рулет зі скумбрії з желатином
Інгредієнти:
скумбрія свіжоморожена - 3 шт.;
цибуля - 3 шт.;
морква - 3 шт.;
желатин - 1 маленький пакетик;
рослинне масло - 70 мл;
сіль, перець, спеції - за смаком.
Приготування
У скумбрії відрізаємо плавники, хвіст і голову, виймаємо нутрощі, потім промиваємо та нарізаємо вздовж хребта, видаляємо кістка. Також видаляємо і дрібні кісточки, зручно це зробити за допомогою пінцета.
На рослинному олії обсмажуємо натерту на крупній тертці моркву і дрібно порізану цибулю. Потім перекладаємо зажарку в миску, додаємо сіль, спеції за смаком, щіпку желатину, перемішуємо і залишаємо остигати.
Беремо харчову плівку, злегка посипаємо її сіллю і желатином, точно так само чинимо з філе скумбрії. Викладаємо на нього моркву з цибулею, зверху кладемо друге філе і щільно закручуємо харчовою плівкою. По всій поверхні робимо проколи голкою або зубочисткою. Опускаємо в киплячу підсолену воду рибу в плівці і кип'ятимо хвилин 20. Після цього виймаємо рибу, складаємо в миску, накриваємо тарілкою, на неї ставимо вантаж і прибираємо на холод, щоб желатин застиг. Після цього плівку розгортаємо, а рулет зі скумбрії з овочами нарізаємо порційними шматочками. Наша фарширована скумбрія готова!
Рулет зі скумбрії в духовці
Інгредієнти:
скумбрія - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
сіль - 1 ч. ложка;
морква велика - 1 шт.;
цибуля велика - 1 шт.;
петрушка - 20 г;
сухий перець болгарський - щіпка;
рослинне масло.
Приготування
Тушку скумбрії потрошимо, видаляємо голову, солимо її з обох боків, змащуємо рослинним маслом, посипаємо подрібненою зеленню, пропущеним через прес часником і сухим перцем. Звертаємо тушку рулетом, скріплюємо зубочистками і викладаємо у форму, змащену маслом, на дно якої поклали подрібнену цибулю і терту на тертці моркву. Відправляємо скумбрію в духовку , нагріту до 180 градусів на 25-30 хвилин. Коли підрум'яниться шкурка, що рибка готова.
Рулет з горбуші і скумбрії
Інгредієнти:
скумбрія - 1 шт.;
горбуша (філе) - 1 шт.;
желатин - 1 пакетик;
часник - 5 зубчиків;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Видаляємо нутрощі у скумбрії, також відрізаємо плавники, хвіст і голову, видаляємо хребет. Тепер вивертаємо рибу в пласт. Натираємо горбушу сіллю, часником і спеціями, посипаємо желатином. Викладаємо зверху скумбрію, точно так само натираємо спеціями, сіллю і злегка посипаємо желатином. Звертаємо щільний рулет.
Беремо пакет з-під соку, зрізаємо в ньому верх і вертикально поміщаємо наш рулет, висипаємо залишився желатин і вливаємо близько 50 мл води. Обертаємо пакет фольгою і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів, на 40 хвилин. Після цього виймаємо його з духовки і даємо охолонути прямо в пачці. В такому ж вигляді рибний рулет зі скумбрії і горбуші відправляємо на ніч у холодильник, а потім вже виймаємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу разом з часточками лимона.
Заморожений рулет зі скумбрії
Інгредієнти:
скумбрії - 2 шт.;
сіль - 2 ч. ложки;
часник - 8 зубчиків;
перець мелений і запашний - за смаком.
Приготування
Потрошимо скумбрії, виймаємо хребет і видаляємо дрібні кісточки. Викладаємо філе злегка внахлест на харчову плівку. Посипаємо сіллю, спеціями і подрібненим часником. Звертаючи скумбрії щільним рулетом. Потім загортаємо в кілька шарів паперу, фіксуючи краю. Спочатку відправляємо в холодильник години на 4 а потім в морозилку приблизно на добу. Перед подачею рулет з солоною скумбрії виймаємо й даємо йому полежати при кімнатній температурі хвилин 20. А після цього нарізаємо її тоненькими скибочками упоперек. При бажанні можна збризнути його рослинним маслом.
Рулет зі скумбрії з морквою і яйцем
Інгредієнти:
велика скумбрія - 1 шт.;
варені яйця - 2 шт.;
варена морква - 1 шт.;
желатин - 20 г;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Розморожуємо скумбрію, але не до кінця, чистимо і розбираємо на філе. Желатин висипаємо на філе, солимо і перчимо за смаком. Тремо на тертці моркву, викладаємо на одну половинку скумбрії. Яйця нарізаємо на половинки і укладаємо на моркву ближче до черевця. Зверху накриваємо другим філе. Замотуємо в харчову плівку у кілька шарів. Перемотувати ниткою і в декількох місцях зубочисткою робимо проколи. Опускаємо рулет у підсолену киплячу воду і варимо близько півгодини. Після чого виймаємо, остуджуємо і відправляємо в холодильник години на 2. Потім дістаємо і гострим ножем ріжемо на шматочки.
Рулет зі скумбрії з желатином
Інгредієнти:
Приготування
У скумбрії відрізаємо плавники, хвіст і голову, виймаємо нутрощі, потім промиваємо та нарізаємо вздовж хребта, видаляємо кістка. Також видаляємо і дрібні кісточки, зручно це зробити за допомогою пінцета.
На рослинному олії обсмажуємо натерту на крупній тертці моркву і дрібно порізану цибулю. Потім перекладаємо зажарку в миску, додаємо сіль, спеції за смаком, щіпку желатину, перемішуємо і залишаємо остигати.
Беремо харчову плівку, злегка посипаємо її сіллю і желатином, точно так само чинимо з філе скумбрії. Викладаємо на нього моркву з цибулею, зверху кладемо друге філе і щільно закручуємо харчовою плівкою. По всій поверхні робимо проколи голкою або зубочисткою. Опускаємо в киплячу підсолену воду рибу в плівці і кип'ятимо хвилин 20. Після цього виймаємо рибу, складаємо в миску, накриваємо тарілкою, на неї ставимо вантаж і прибираємо на холод, щоб желатин застиг. Після цього плівку розгортаємо, а рулет зі скумбрії з овочами нарізаємо порційними шматочками. Наша фарширована скумбрія готова!
Рулет зі скумбрії в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку скумбрії потрошимо, видаляємо голову, солимо її з обох боків, змащуємо рослинним маслом, посипаємо подрібненою зеленню, пропущеним через прес часником і сухим перцем. Звертаємо тушку рулетом, скріплюємо зубочистками і викладаємо у форму, змащену маслом, на дно якої поклали подрібнену цибулю і терту на тертці моркву. Відправляємо скумбрію в духовку , нагріту до 180 градусів на 25-30 хвилин. Коли підрум'яниться шкурка, що рибка готова.
Рулет з горбуші і скумбрії
Інгредієнти:
Приготування
Видаляємо нутрощі у скумбрії, також відрізаємо плавники, хвіст і голову, видаляємо хребет. Тепер вивертаємо рибу в пласт. Натираємо горбушу сіллю, часником і спеціями, посипаємо желатином. Викладаємо зверху скумбрію, точно так само натираємо спеціями, сіллю і злегка посипаємо желатином. Звертаємо щільний рулет.
Беремо пакет з-під соку, зрізаємо в ньому верх і вертикально поміщаємо наш рулет, висипаємо залишився желатин і вливаємо близько 50 мл води. Обертаємо пакет фольгою і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів, на 40 хвилин. Після цього виймаємо його з духовки і даємо охолонути прямо в пачці. В такому ж вигляді рибний рулет зі скумбрії і горбуші відправляємо на ніч у холодильник, а потім вже виймаємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу разом з часточками лимона.
Заморожений рулет зі скумбрії
Інгредієнти:
Приготування
Потрошимо скумбрії, виймаємо хребет і видаляємо дрібні кісточки. Викладаємо філе злегка внахлест на харчову плівку. Посипаємо сіллю, спеціями і подрібненим часником. Звертаючи скумбрії щільним рулетом. Потім загортаємо в кілька шарів паперу, фіксуючи краю. Спочатку відправляємо в холодильник години на 4 а потім в морозилку приблизно на добу. Перед подачею рулет з солоною скумбрії виймаємо й даємо йому полежати при кімнатній температурі хвилин 20. А після цього нарізаємо її тоненькими скибочками упоперек. При бажанні можна збризнути його рослинним маслом.
Рулет зі скумбрії з морквою і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Розморожуємо скумбрію, але не до кінця, чистимо і розбираємо на філе. Желатин висипаємо на філе, солимо і перчимо за смаком. Тремо на тертці моркву, викладаємо на одну половинку скумбрії. Яйця нарізаємо на половинки і укладаємо на моркву ближче до черевця. Зверху накриваємо другим філе. Замотуємо в харчову плівку у кілька шарів. Перемотувати ниткою і в декількох місцях зубочисткою робимо проколи. Опускаємо рулет у підсолену киплячу воду і варимо близько півгодини. Після чого виймаємо, остуджуємо і відправляємо в холодильник години на 2. Потім дістаємо і гострим ножем ріжемо на шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з скумбрії
Скумбрія - досить популярна і доступна риба, яка регулярно з'являється на наших столах у свіжому, консервованому або запеченому вигляді. І сьогодні
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Рулети з желатином
Рулети з желатином - це просте холодець з м'яса, риби і т. д., тільки має форму рулетиків. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цієї закуски,
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,