Якщо хочете здивувати близьких оригінальної закускою - ця стаття для вас. Ми зараз розповімо, як приготувати рулет із скумбрії. Страва готується досить просто, але при цьому виходить смачним і оригінальним.
Рулет зі скумбрії з желатином
Інгредієнти: скумбрія свіжоморожена - 3 шт.; цибуля - 3 шт.; морква - 3 шт.; желатин - 1 маленький пакетик; рослинне масло - 70 мл; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування У скумбрії відрізаємо плавники, хвіст і голову, виймаємо нутрощі, потім промиваємо та нарізаємо вздовж хребта, видаляємо кістка. Також видаляємо і дрібні кісточки, зручно це зробити за допомогою пінцета.
На рослинному олії обсмажуємо натерту на крупній тертці моркву і дрібно порізану цибулю. Потім перекладаємо зажарку в миску, додаємо сіль, спеції за смаком, щіпку желатину, перемішуємо і залишаємо остигати.
Беремо харчову плівку, злегка посипаємо її сіллю і желатином, точно так само чинимо з філе скумбрії. Викладаємо на нього моркву з цибулею, зверху кладемо друге філе і щільно закручуємо харчовою плівкою. По всій поверхні робимо проколи голкою або зубочисткою. Опускаємо в киплячу підсолену воду рибу в плівці і кип'ятимо хвилин 20. Після цього виймаємо рибу, складаємо в миску, накриваємо тарілкою, на неї ставимо вантаж і прибираємо на холод, щоб желатин застиг. Після цього плівку розгортаємо, а рулет зі скумбрії з овочами нарізаємо порційними шматочками. Наша фарширована скумбрія готова!
Рулет зі скумбрії в духовці
Інгредієнти: скумбрія - 1 шт.; часник - 3 зубчики; сіль - 1 ч. ложка; морква велика - 1 шт.; цибуля велика - 1 шт.; петрушка - 20 г; сухий перець болгарський - щіпка; рослинне масло. Приготування Тушку скумбрії потрошимо, видаляємо голову, солимо її з обох боків, змащуємо рослинним маслом, посипаємо подрібненою зеленню, пропущеним через прес часником і сухим перцем. Звертаємо тушку рулетом, скріплюємо зубочистками і викладаємо у форму, змащену маслом, на дно якої поклали подрібнену цибулю і терту на тертці моркву. Відправляємо скумбрію в духовку , нагріту до 180 градусів на 25-30 хвилин. Коли підрум'яниться шкурка, що рибка готова.
Рулет з горбуші і скумбрії
Інгредієнти: скумбрія - 1 шт.; горбуша (філе) - 1 шт.; желатин - 1 пакетик; часник - 5 зубчиків; сіль, спеції - за смаком. Приготування Видаляємо нутрощі у скумбрії, також відрізаємо плавники, хвіст і голову, видаляємо хребет. Тепер вивертаємо рибу в пласт. Натираємо горбушу сіллю, часником і спеціями, посипаємо желатином. Викладаємо зверху скумбрію, точно так само натираємо спеціями, сіллю і злегка посипаємо желатином. Звертаємо щільний рулет.
Беремо пакет з-під соку, зрізаємо в ньому верх і вертикально поміщаємо наш рулет, висипаємо залишився желатин і вливаємо близько 50 мл води. Обертаємо пакет фольгою і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів, на 40 хвилин. Після цього виймаємо його з духовки і даємо охолонути прямо в пачці. В такому ж вигляді рибний рулет зі скумбрії і горбуші відправляємо на ніч у холодильник, а потім вже виймаємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу разом з часточками лимона.
Заморожений рулет зі скумбрії
Інгредієнти: скумбрії - 2 шт.; сіль - 2 ч. ложки; часник - 8 зубчиків; перець мелений і запашний - за смаком. Приготування Потрошимо скумбрії, виймаємо хребет і видаляємо дрібні кісточки. Викладаємо філе злегка внахлест на харчову плівку. Посипаємо сіллю, спеціями і подрібненим часником. Звертаючи скумбрії щільним рулетом. Потім загортаємо в кілька шарів паперу, фіксуючи краю. Спочатку відправляємо в холодильник години на 4 а потім в морозилку приблизно на добу. Перед подачею рулет з солоною скумбрії виймаємо й даємо йому полежати при кімнатній температурі хвилин 20. А після цього нарізаємо її тоненькими скибочками упоперек. При бажанні можна збризнути його рослинним маслом.
Рулет зі скумбрії з морквою і яйцем
Інгредієнти: велика скумбрія - 1 шт.; варені яйця - 2 шт.; варена морква - 1 шт.; желатин - 20 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Розморожуємо скумбрію, але не до кінця, чистимо і розбираємо на філе. Желатин висипаємо на філе, солимо і перчимо за смаком. Тремо на тертці моркву, викладаємо на одну половинку скумбрії. Яйця нарізаємо на половинки і укладаємо на моркву ближче до черевця. Зверху накриваємо другим філе. Замотуємо в харчову плівку у кілька шарів. Перемотувати ниткою і в декількох місцях зубочисткою робимо проколи. Опускаємо рулет у підсолену киплячу воду і варимо близько півгодини. Після чого виймаємо, остуджуємо і відправляємо в холодильник години на 2. Потім дістаємо і гострим ножем ріжемо на шматочки.