Скумбрія з картоплею в духовці
Простий у приготуванні і поживний обід - одна з ключових складових гарного дня. Варіантів подібних страв існує величезна безліч, і одним з них ми поділимося в цій статті. Як приготувати скумбрію з картоплею читайте нижче.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 шт.;
картопля - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
томати - 4 шт.;
часник - 2 зубчики;
лавровий лист - 1 шт.;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
петрушка;
лимон - 1 шт.;
гірчиця - 1 ч. ложка.;
сіль, перець.
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Картоплю чистимо, якщо необхідно - нарізаємо шматочками. Разом з картоплею в миску кладемо томати, часник, цибулю, лавровий лист і петрушку. Поливаємо все половиною масла і обережно перемішуємо.
Рибу чистимо, потрошимо і ретельно промиваємо холодною водою черевну порожнину. Гірчицю і масло змішуємо і натираємо отриманою сумішшю рибу. Порожню черевну порожнину заповнюємо часточками лимона і зеленню петрушки.
Овочі в гірчиці кладемо в рукав для запікання, зверху розміщуємо рибу і не занадто туго затягуємо кінці рукава дротом. Ставимо рибу на 20 хвилин у духовку. Готову страву подаємо з петрушкою і лимоном.
Інгредієнти:
скумбрія - 4 шт.;
червоний перець чилі - 4 шт.;
апельсин - 2 шт.;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком;
лимон - 1 шт.;
молода картопля - 7-8 шт;
зелень.
Приготування
Почнемо з картоплі: його необхідно промити, відварити до напівготовності в підсоленій воді і обернути фольгою.
Скумбрію також необхідно підготувати, обрізавши плавники, очистивши і промивши рибу від нутрощів. Викладаємо підготовлену рибу на лист фольги, посипаємо сіллю і перцем з обох сторін і всередині. Поливаємо скумбрію апельсиновим соком і цедрою. Зверху викладаємо шматочки перцю чилі і на довершення поливаємо оливковою олією. Обертаємо скумбрію фольгою і ставимо разом з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Поки риба і картопля готується, залишилися перці чилі подрібнюємо разом із зеленню за допомогою блендера (можна додати додатково зубчик часнику) і заливаємо оливковою олією. Ретельно перемішуємо і додаємо лимонний сік за смаком.
Дістаємо рибу і картоплю з духовки, обережно знімаємо фольгу і викладаємо на блюдо. Картопля поливаємо оливковою олією з перцем чилі, а скумбрію доповнюємо лимонним соком. Подаємо до столу відразу ж.
Скумбрія, запечена з картоплею в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Картоплю чистимо, якщо необхідно - нарізаємо шматочками. Разом з картоплею в миску кладемо томати, часник, цибулю, лавровий лист і петрушку. Поливаємо все половиною масла і обережно перемішуємо.
Рибу чистимо, потрошимо і ретельно промиваємо холодною водою черевну порожнину. Гірчицю і масло змішуємо і натираємо отриманою сумішшю рибу. Порожню черевну порожнину заповнюємо часточками лимона і зеленню петрушки.
Овочі в гірчиці кладемо в рукав для запікання, зверху розміщуємо рибу і не занадто туго затягуємо кінці рукава дротом. Ставимо рибу на 20 хвилин у духовку. Готову страву подаємо з петрушкою і лимоном.
Скумбрія у фользі з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з картоплі: його необхідно промити, відварити до напівготовності в підсоленій воді і обернути фольгою.
Скумбрію також необхідно підготувати, обрізавши плавники, очистивши і промивши рибу від нутрощів. Викладаємо підготовлену рибу на лист фольги, посипаємо сіллю і перцем з обох сторін і всередині. Поливаємо скумбрію апельсиновим соком і цедрою. Зверху викладаємо шматочки перцю чилі і на довершення поливаємо оливковою олією. Обертаємо скумбрію фольгою і ставимо разом з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Поки риба і картопля готується, залишилися перці чилі подрібнюємо разом із зеленню за допомогою блендера (можна додати додатково зубчик часнику) і заливаємо оливковою олією. Ретельно перемішуємо і додаємо лимонний сік за смаком.
Дістаємо рибу і картоплю з духовки, обережно знімаємо фольгу і викладаємо на блюдо. Картопля поливаємо оливковою олією з перцем чилі, а скумбрію доповнюємо лимонним соком. Подаємо до столу відразу ж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія в духовці - рецепт
Всі ми знаємо про те, що скумбрія буває солоної, копченої, але мало хто в курсі, що цю рибку в свіжому вигляді можна запекти в духовці. Готується
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Тушкована скумбрія
Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо
Запечена скумбрія з лимоном
Скумбрія - смачна і корисна рибка. І щоб зберегти всі корисні речовини, що містяться в ній, найкращим способом її приготування, природно запікання. І
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,
Скумбрія в мультиварці
Скумбрія - досить смачна і популярна у приготуванні різноманітних страв риба. І сьогодні ми поговоримо про те, як її можна приготувати в мультиварці.