Вернуться назад Распечатать

Скумбрія з картоплею в духовці

Скумбрія з картоплею в духовці
Простий у приготуванні і поживний обід - одна з ключових складових гарного дня. Варіантів подібних страв існує величезна безліч, і одним з них ми поділимося в цій статті. Як приготувати скумбрію з картоплею читайте нижче.

Скумбрія, запечена з картоплею в рукаві


Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 шт.;

  • картопля - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • томати - 4 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • петрушка;

  • лимон - 1 шт.;

  • гірчиця - 1 ч. ложка.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 220 градусів. Картоплю чистимо, якщо необхідно - нарізаємо шматочками. Разом з картоплею в миску кладемо томати, часник, цибулю, лавровий лист і петрушку. Поливаємо все половиною масла і обережно перемішуємо.
    Рибу чистимо, потрошимо і ретельно промиваємо холодною водою черевну порожнину. Гірчицю і масло змішуємо і натираємо отриманою сумішшю рибу. Порожню черевну порожнину заповнюємо часточками лимона і зеленню петрушки.
    Овочі в гірчиці кладемо в рукав для запікання, зверху розміщуємо рибу і не занадто туго затягуємо кінці рукава дротом. Ставимо рибу на 20 хвилин у духовку. Готову страву подаємо з петрушкою і лимоном.

    Скумбрія у фользі з картоплею


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 4 шт.;

  • червоний перець чилі - 4 шт.;

  • апельсин - 2 шт.;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лимон - 1 шт.;

  • молода картопля - 7-8 шт;

  • зелень.


  • Приготування
    Почнемо з картоплі: його необхідно промити, відварити до напівготовності в підсоленій воді і обернути фольгою.
    Скумбрію також необхідно підготувати, обрізавши плавники, очистивши і промивши рибу від нутрощів. Викладаємо підготовлену рибу на лист фольги, посипаємо сіллю і перцем з обох сторін і всередині. Поливаємо скумбрію апельсиновим соком і цедрою. Зверху викладаємо шматочки перцю чилі і на довершення поливаємо оливковою олією. Обертаємо
    Скумбрія з картоплею в духовці
    скумбрію фольгою і ставимо разом з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
    Поки риба і картопля готується, залишилися перці чилі подрібнюємо разом із зеленню за допомогою блендера (можна додати додатково зубчик часнику) і заливаємо оливковою олією. Ретельно перемішуємо і додаємо лимонний сік за смаком.
    Дістаємо рибу і картоплю з духовки, обережно знімаємо фольгу і викладаємо на блюдо. Картопля поливаємо оливковою олією з перцем чилі, а скумбрію доповнюємо лимонним соком. Подаємо до столу відразу ж.