Простий у приготуванні і поживний обід - одна з ключових складових гарного дня. Варіантів подібних страв існує величезна безліч, і одним з них ми поділимося в цій статті. Як приготувати скумбрію з картоплею читайте нижче.
Скумбрія, запечена з картоплею в рукаві
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; картопля - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томати - 4 шт.; часник - 2 зубчики; лавровий лист - 1 шт.; оливкова олія - 4 ст. ложки; петрушка; лимон - 1 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка.; сіль, перець. Приготування Духовку розігріваємо до 220 градусів. Картоплю чистимо, якщо необхідно - нарізаємо шматочками. Разом з картоплею в миску кладемо томати, часник, цибулю, лавровий лист і петрушку. Поливаємо все половиною масла і обережно перемішуємо.
Рибу чистимо, потрошимо і ретельно промиваємо холодною водою черевну порожнину. Гірчицю і масло змішуємо і натираємо отриманою сумішшю рибу. Порожню черевну порожнину заповнюємо часточками лимона і зеленню петрушки.
Овочі в гірчиці кладемо в рукав для запікання, зверху розміщуємо рибу і не занадто туго затягуємо кінці рукава дротом. Ставимо рибу на 20 хвилин у духовку. Готову страву подаємо з петрушкою і лимоном.
Скумбрія у фользі з картоплею
Інгредієнти: скумбрія - 4 шт.; червоний перець чилі - 4 шт.; апельсин - 2 шт.; оливкова олія; сіль, перець - за смаком; лимон - 1 шт.; молода картопля - 7-8 шт; зелень. Приготування Почнемо з картоплі: його необхідно промити, відварити до напівготовності в підсоленій воді і обернути фольгою.
Скумбрію також необхідно підготувати, обрізавши плавники, очистивши і промивши рибу від нутрощів. Викладаємо підготовлену рибу на лист фольги, посипаємо сіллю і перцем з обох сторін і всередині. Поливаємо скумбрію апельсиновим соком і цедрою. Зверху викладаємо шматочки перцю чилі і на довершення поливаємо оливковою олією. Обертаємо
скумбрію фольгою і ставимо разом з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Поки риба і картопля готується, залишилися перці чилі подрібнюємо разом із зеленню за допомогою блендера (можна додати додатково зубчик часнику) і заливаємо оливковою олією. Ретельно перемішуємо і додаємо лимонний сік за смаком.
Дістаємо рибу і картоплю з духовки, обережно знімаємо фольгу і викладаємо на блюдо. Картопля поливаємо оливковою олією з перцем чилі, а скумбрію доповнюємо лимонним соком. Подаємо до столу відразу ж.