Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Запечена щука

22-03-2015, 08:53
2 918
Запечена щука
По-справжньому царський блюдо - це запечена щука. Здавна ця хижа риба була присутня на більшості свят в якості головного прикраси столу. Чому б не відродити стару традицію і не приготувати це чудове страву до майбутнього бенкету?

Рецепт щуки, запеченої в духовці цілком


Інгредієнти:

  • щука - 1 шт. (2-25 кг);

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • хліб білий - 120 г;;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сметана - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Щуку миємо і чистимо від луски, плавників риби (крім хвостового) зрізаємо за допомогою кулінарних ножиць. Очищену рибу кладемо на обробну дошку і робимо глибокі надрізи прямо під головою, намагаючись не зачепити нутрощі. Відокремлюємо голову разом з тельбухами. Тепер залишається відокремити шкіру від філе, для цього слід злегка зачепити шкіру гнучким і тонким ножем, намагаючись не пошкодити її, після чого засунути в утворену порожнину пальці і стягнути шкіру "панчохою". Ближче до хвостового плавника хребет відламує.
    Відокремлюємо філе від хребта і кісток, після чого прокручуємо рибу через м'ясорубку. Риб'ячий фарш змішуємо з подрібненою зеленню, яйцем, сіллю, перцем і розмоченим у молоці хлібним м'якушем, який також слід попередньо пропустити через м'ясорубку. Начиняємо риб'ячу шкіру отриманою сумішшю і зашиваємо отвір для фарширування ниткою.
    До тушки і кладемо голову, після чого змащуємо рибу сметаною і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку випікатися до готовності.
    Фаршировану щуку , запечену в духовці, прикрашаємо на свій розсуд свіжими овочами, соліннями і зеленню.

    Щука, запечена з овочами у фользі


    Інгредієнти:

  • щука - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • майонез;

  • готова суміш спецій для риби - 1 ч. ложка;

  • вода - 500 мл;

  • оцет - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідори - 4-5 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Щуку миємо, чистимо і потрошимо. З підготовленої рибини зрізаємо голову і заливаємо її водою, змішаною з оцтом на 15-20 хвилин (так ми позбудемося своєрідного запаху твані). Рибину обсушуємо паперовими рушниками і рівномірно заправляємо сумішшю спецій для риби, змішаної з домашнім майонезом .
    У черевну порожнину риби закладаємо кільця цибулі і моркву, а поверх кладемо скибочки лимона. Томати надрізаємо хрест-навхрест і приправляємо сіллю і перцем. Загорнути рибу і томати щільним шаром фольги і викладаємо на деко. Випікаємо щуку 20 хвилин при 200 градусах, після чого фольгу розгортаємо і продовжуємо готування ще 15 хвилин.
    Як запекти щуку в рукаві по цьому рецепту? Все дуже просто, спочатку готуйте рибу та овочі в рукаві 20 хвилин, не змащуючи щуку майонезом, а просто присипавши спеціями, після чого рукав порвіте, змастіть рибу соусом і поставте випікатися ще 20 хвилин.

    Щука, запечена з картоплею


    Інгредієнти:

  • щука - 1 шт. (15-2 кг);

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • сік 1/2 лимона;

  • сіль, перець, суміш сушених трав - за смаком;

  • рослинна олія;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Рибу чистимо, миємо й потрошимо, після чого нарізаємо порційними шматками. Шматки щуки занурюємо в маринад з оцту і води, рецепт
    Запечена щука
    якого представлений вище. Через 30-40 хвилин шматочки риби обсушуємо і приправляємо сіллю, перцем, травами і соком лимона.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі до полготовности. Окремо також обсмажуємо до напівготовності картоплю до золотавого кольору.
    На змащене деко для випікання викладаємо шматочки риби і покриваємо її пассеровкой і картоплею. Випікаємо рибу 30 хвилин при 200 градусах. Готову страву подаємо із зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати фаршировану щуку?
    Як приготувати фаршировану щуку?
    Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Страви з щуки - рецепти приготування
    Страви з щуки - рецепти приготування
    Щука є нежирної рибою і відмінно підходить для дієтичного харчування. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами приготування страв з щуки.
    Щука в сметані
    Щука в сметані
    Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
    Як засолити щуку?
    Як засолити щуку?
    Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
    Хе з щуки
    Хе з щуки
    Салат хе - в'єтнамське блюдо, яке готується з риби, маринованої в лимонному соку або оцту з додаванням гострих спецій. І зараз ми розповімо, як