Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Омлет з грибами

Омлет з грибами

21-03-2015, 20:56
1 234
Омлет з грибами
Омлет з грибами - це відмінний варіант ситного і смачного сніданку. Рецептів його приготування є дуже багато, але ми розповімо вам про найбільш цікавих і простих.

Омлет з грибами - рецепт


Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • гриби - 100 г;

  • молоко - 150 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • соняшникова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Гриби миємо, обсушуємо, ріжемо невеликими пластинами і обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору. На початку смаження солимо, перчимо їх по смаку. Далі збиваємо яйця з сіллю і молоком. Виливаємо яєчну суміш до грибів і смажимо при закритій кришці протягом 5 хвилин. Потім акуратно перевертаємо омлет і готуємо його ще 3 хвилини. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши дрібно посіченою зеленню.

    Рулет з омлету з грибами


    Інгредієнти:
    Для омлету:

  • яйце - 6 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • молоко - 500 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для начинки:

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • свіжі гриби (печериці, лисички, опеньки) - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • базилік - за бажанням;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • вершки 10% - 50 мл


  • Приготування
    Як приготувати омлет з грибами? Спочатку давайте зробимо омлет. Для цього змішуємо борошно з молоком, ретельно перемішуємо і додаємо окремо збиті яйця. Солимо, перчимо до смаку і виливаємо в глибоку сковороду (без ручок), змащену маслом. Запікаємо в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці протягом 10 хвилин до золотистого кольору.
    А цим часом готуємо начинку. Нарізаємо невеликими кубиками цибулину і гриби. Обсмажуємо на олії, солимо за смаком. Додаємо подрібнений базилік і вливаємо трохи вершків. Все перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з плити і викладаємо рівномірним шаром на омлет. Згортаємо рулетом, закріплюємо краю і ставимо на 10 хвилин у духовку. Подаємо фарширований грибами омлет злегка остигнув і нарізаним на шматочки.

    Омлет з грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • яйце - 5 шт.;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    У чашу мультиварки наливаємо трохи олії. Болгарський перець нарізаємо невеликими довгими шматочками і кладемо в чашу. Виставляємо режим «Випічка» приблизно на 40 хвилин. Поки обсмажується перець, ми відкриваємо банку консервованих печериць або свіжоприготовлених грибів і змішуємо з порізаною кубиками помідорами. Отриману овочеву масу перекладаємо в чашу мультиварки, де знаходитися болгарський перець. Далі беремо яйця, їх гарненько збиваємо міксером, вливаємо трохи молока, солимо і перчимо за смаком. Відкриваємо каструлю, перемішуємо вміст, заливаємо яєчною сумішшю, зверху посипаємо дрібно посіченою зеленню. Готуємо протягом 15 хвилин при закритій кришці на тому ж режимі. По закінченню часу приголомшливо смачний і ніжний омлет з грибами і помідорами готовий!

    Омлет з шинкою і грибами


    Інгредієнти:

  • гриби - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • шинка - 100 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вершки - 50 мл;

  • яйце - 3 шт.;

  • зелену цибулю.

  • Омлет з грибами

    Приготування
    Гриби очистити, ретельно промиваємо та нарізаємо невеликими пластинами. Цибулю чистимо і подрібнюємо. Шинку нарізаємо невеликими смужками або кубиками. Зелена цибуля миємо, обсушуємо і тонко кришимо.
    У мисці збиваємо яйця, додаємо вершки, сіль і перець. Розігріваємо заздалегідь до 180°C духовку. У сковороді злегка обсмажуємо гриби, додаємо цибулю, шинку і готуємо приблизно 7 хвилин, періодично помішуючи. Потім вливаємо збиту яєчну суміш, ставимо в духовку і запікаємо протягом 15 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо омлет з грибами, приготований в духовці, зеленою цибулею .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Омлет з помідорами і сиром
    Омлет з помідорами і сиром
    Любите омлети з помідорами? Тоді вам варто спробувати прикрасити їх смак додатковим інгредієнтом - сиром. Рецепти такої страви ви можете придумати
    Омлет з ковбасою
    Омлет з ковбасою
    Омлет завжди був ідеальним стравою до сніданку, тому, пропонуємо вам різноманітити ранкову трапезу, приготувавши омлет з ковбасою - просте і
    Омлет з шинкою
    Омлет з шинкою
    Омлет з шинкою - прекрасне блюдо, дивовижно підходить до будь-якого сніданку, полуденка, а також розвантажувального вечері. Пропонуємо вашій увазі
    Омлет з куркою
    Омлет з куркою
    Ніжний і дуже смачний омлет з куркою чудово підійде не тільки для сніданку, але і для розвантажувального легкого вечері. Тут можна використовувати
    Фарширований омлет
    Фарширований омлет
    Омлет - блюдо, яке знайоме багатьом. А чи знаєте ви, що його можна урізноманітнити і подати на сніданок оригінальним способом? І сьогодні ми
    Омлет з начинкою
    Омлет з начинкою
    Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо