Омлет з грибами - це відмінний варіант ситного і смачного сніданку. Рецептів його приготування є дуже багато, але ми розповімо вам про найбільш цікавих і простих.
Омлет з грибами - рецепт
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; гриби - 100 г; молоко - 150 мл; сіль, перець - за смаком; соняшникова олія - 2 ст. ложки. Приготування Гриби миємо, обсушуємо, ріжемо невеликими пластинами і обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору. На початку смаження солимо, перчимо їх по смаку. Далі збиваємо яйця з сіллю і молоком. Виливаємо яєчну суміш до грибів і смажимо при закритій кришці протягом 5 хвилин. Потім акуратно перевертаємо омлет і готуємо його ще 3 хвилини. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши дрібно посіченою зеленню.
Рулет з омлету з грибами
Інгредієнти: Для омлету:
яйце - 6 шт.; борошно - 100 г; молоко - 500 мл; сіль, перець - за смаком. Для начинки:
масло вершкове - 3 ст. ложки; свіжі гриби (печериці, лисички, опеньки) - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; базилік - за бажанням; сіль, чорний перець - за смаком; вершки 10% - 50 мл Приготування Як приготувати омлет з грибами? Спочатку давайте зробимо омлет. Для цього змішуємо борошно з молоком, ретельно перемішуємо і додаємо окремо збиті яйця. Солимо, перчимо до смаку і виливаємо в глибоку сковороду (без ручок), змащену маслом. Запікаємо в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці протягом 10 хвилин до золотистого кольору.
А цим часом готуємо начинку. Нарізаємо невеликими кубиками цибулину і гриби. Обсмажуємо на олії, солимо за смаком. Додаємо подрібнений базилік і вливаємо трохи вершків. Все перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з плити і викладаємо рівномірним шаром на омлет. Згортаємо рулетом, закріплюємо краю і ставимо на 10 хвилин у духовку. Подаємо фарширований грибами омлет злегка остигнув і нарізаним на шматочки.
Омлет з грибами в мультиварці
Інгредієнти: рослинне масло - 2 ст. ложки; болгарський перець - 1 шт.; помідор - 1 шт.; печериці - 200 г; яйце - 5 шт.; молоко - 3 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування У чашу мультиварки наливаємо трохи олії. Болгарський перець нарізаємо невеликими довгими шматочками і кладемо в чашу. Виставляємо режим «Випічка» приблизно на 40 хвилин. Поки обсмажується перець, ми відкриваємо банку консервованих печериць або свіжоприготовлених грибів і змішуємо з порізаною кубиками помідорами. Отриману овочеву масу перекладаємо в чашу мультиварки, де знаходитися болгарський перець. Далі беремо яйця, їх гарненько збиваємо міксером, вливаємо трохи молока, солимо і перчимо за смаком. Відкриваємо каструлю, перемішуємо вміст, заливаємо яєчною сумішшю, зверху посипаємо дрібно посіченою зеленню. Готуємо протягом 15 хвилин при закритій кришці на тому ж режимі. По закінченню часу приголомшливо смачний і ніжний омлет з грибами і помідорами готовий!
Омлет з шинкою і грибами
Інгредієнти: гриби - 100 г; сіль, перець - за смаком; шинка - 100 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вершки - 50 мл; яйце - 3 шт.; зелену цибулю. Приготування Гриби очистити, ретельно промиваємо та нарізаємо невеликими пластинами. Цибулю чистимо і подрібнюємо. Шинку нарізаємо невеликими смужками або кубиками. Зелена цибуля миємо, обсушуємо і тонко кришимо.
У мисці збиваємо яйця, додаємо вершки, сіль і перець. Розігріваємо заздалегідь до 180°C духовку. У сковороді злегка обсмажуємо гриби, додаємо цибулю, шинку і готуємо приблизно 7 хвилин, періодично помішуючи. Потім вливаємо збиту яєчну суміш, ставимо в духовку і запікаємо протягом 15 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо омлет з грибами, приготований в духовці, зеленою цибулею .