Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья з лаваша

Лазанья з лаваша

21-03-2015, 20:50
1 063
Лазанья з лаваша
В даний набирають популярність рецепти ледачою лазаньї з вірменського лаваша . Еволюцію цього явища досить легко пояснити і зрозуміти: звичайно ж, приготувати лазанью вдома з лаваша для багатьох - простий, зручний і швидкий варіант. Зрозуміло, такий підхід до приготування лазаньї можна вважати традиційною або класичною, однак цілком може вийти досить смачне блюдо, яке, деяким чином, відображає та перетворює первинну кулінарну ідею. Будемо вважати подібні рецепти варіаціями для зайнятих людей, неодружених і тих, хто не особливо любить возитися з приготуванням їжі. Тонкий бездріжджовий вірменський лаваш відносно непогано підходить для таких страв (слід зауважити, що грузинський лаваш для цього абсолютно не підходить, не та товщина).
Розповімо, як приготувати лазанью з лаваша. Начинки можна використовувати такі ж, як для приготування традиційної класичної лазаньї . Ну, або фантазуйте, такий підхід, власне, і породжує нові шедеври.

Рецепт лазаньї з лаваша з фаршем


Інгредієнти:

  • тонкий лаваш - 2-3 аркуша;

  • будь-м'ясний фарш - 1 кг;

  • помідори щільні стиглі - 4-5 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • сир твердих сортів - 200-300 р.


  • Для соусу:

  • натуральні вершки - 200 мл;

  • борошно пшеничне - 2-3 ст. ложки;

  • мускатний горіх та інші сухі спеції;

  • вино біле - 25 мл


  • Приготування
    Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, після чого пробиваємо блендером до кашоподібного стану.
    Поросяти, ягняти пасеруємо цибулю на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Акуратно додаємо натерту на середній тертці моркву і продовжуємо пасерувати протягом 5-8 хвилин. Кладемо туди ж фарш і тушкуємо, помішуючи лопаткою, протягом 15 хвилин. Приправляємо спеціями. Додаємо м'якоть помідорів і готуємо ще протягом 3-4-х хвилин на слабкому вогні.
    Готуємо соус: пасеруємо борошно на сухій сковороді до легкої рум'яності, вливаємо вершки і прогріваємо протягом хвилин 4-х, додаємо вино, мускатний горіх і продавлений часник.
    Тепер, власне, лазанья. Нарізаємо лаваш ножем на пластини потрібного розміру і акуратно в стик (без накладання) викладаємо їх на деко з високими бортами, заздалегідь змащений жиром. Потім викладаємо начинку, посипаємо сиром і злегка поливаємо соусом. Повторюємо шари. Запікаємо в духовій шафі близько 45 хвилин при температурі 180-190 градусів.
    Готову лазанью посипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню. Перед подачею на стіл злегка остуджуємо, щоб лазіння не втратила форми.

    Овочева лазанья з лаваша


    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий - 2-3 аркуша;

  • баклажани - 3-4 шт. середнього розміру;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • перець солодкий - 4 шт.;

  • квасоля стручкова зелена - 300 г;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • трохи рослинного масла для обсмажування;

  • натуральне вершкове масло - 50 г;

  • твердий сир тертий - 200-300 р;

  • вершки натуральні для поливання - 200 мл;

  • спеції сухі мелені;

  • зелень різна.


  • Приготування
    Спочатку овочева начинка. Баклажани нарізаємо дрібними кубиками і вимочуємо в холодній воді протягом 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк. Кожен стручок квасолі - на 3 частини.
    Лазанья з лаваша
    У глибокій сковороді обсмажуємо поросяти, ягняти цибулю до зміни кольору. Кладемо квасоля і баклажани. Тушкуємо, періодично перемішуючи, протягом 30 хвилин, потім додаємо нарізану короткою соломкою солодкий перець і вершкове масло. Тушкуємо ще 10 хвилин. Заправляємо подрібненим часником і спеціями.
    Нарізаємо лаваш на пластини потрібного розміру. Тепер змащуємо деко олією, викладаємо встик пластини тіста, зверху розподіляємо овочеву начинку, потім - шар сиру і знову шар тіста. Повторюємо шари. Поливаємо вершками і запікаємо в духовій шафі протягом 25-30 хвилин. Готову лазанью посипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочева лазанья
    Овочева лазанья
    Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона
    Лазанья в мультиварці
    Лазанья в мультиварці
    Лазанья - дуже смачна страва, від одного виду якого слинки течуть. Готувати лазанью можна по різному, сьогодні ми поговоримо про те, як зробити її в
    Вегетаріанська лазанья
    Вегетаріанська лазанья
    Лазанья - традиційне італійське блюдо, відоме у всьому світі. Вона буває грибна, рибна, пісна, овочева, сирна і т. д. В нашій статті ми розглянемо
    Лазанья з фаршем - рецепт
    Лазанья з фаршем - рецепт
    Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з помідорами
    Лазанья з помідорами
    Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо