Ковбаски для смаження
Ковбаски для смаження незамінні в момент несподіваного приходу гостей або коли просто хочеться чогось смачненького, а готувати лінь. Швидко, смачно, необтяжливо.
Змащуємо форму для запікання і викладаємо в неї ковбаски. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо ковбаски запікатися на 20 хвилин. Коли з ковбасок в процесі запікання почне виділятися сік, то їм необхідно поливати ковбаски, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Активуємо режим «Випічка» і виставляємо таймер на 20 хвилин. Закладаємо ковбаски в чашу мультиварки і готуємо під кришкою. Коли таймер спрацює, виймаємо ковбаски, вони виходять соковитими, але верх залишається досить блідим. Щоб це виправити, можна запекти ковбаски на такому ж режимі 5-10 хвилин, перевернувши ковбаски іншою стороною і не закриваючи кришкою.
Для смаження ковбасок необхідна досить низька температура. Краще дочекатися моменту, коли вугілля прогорять. Грати, на якій будемо смажити ковбаски, змащуємо жиром. Купати перед смаженням на кілька секунд опускають в окріп, щоб вони не лопалися, потім обсушуємо паперовою серветкою. Укладаємо ковбаски для смаження так, щоб їх було зручно смажити: якщо вони не розрізані поштучно, а зібрані одна за одною, не треба їх розрізати, так як жир з них витече і вони будуть сухими. Для того, щоб оболонка купатов не полопалася від високої температури, наколюємо їх зубочисткою у кількох місцях. Грати під час смаження перевертаємо регулярно, для рівномірного обсмажування. Поки ковбаски смажаться на мангалі їх можна змастити соусом для освіти смачною піджареної скоринки. Час смаження становить 15 - 30 хвилин, залежно від розміру ковбасок.
Якщо ви не любите магазинні делікатеси і віддаєте перевагу є те, що приготували своїми руками, цей рецепт ковбасок для смаження вам підійде.
Інгредієнти:
свинина жирна - 1 кг;
цибуля - 3 шт.;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
часник - 1/2 головки;
перець чорний мелений, кориця, гвоздика, хмелі-сунелі, сіль - за смаком;
кишки свинячі.
Приготування
Кишки для ковбасок найкраще купити на ринку, попередньо попросивши м'ясника ретельно їх вичистити. Самостійно, не маючи відповідного досвіду це зробити досить важко. Кишки вивертаємо і добре промиваємо кілька разів, потім замочуємо в теплій воді з оцтом не менше ніж на 3 години. М'ясо і жир дрібно рубаємо ножем (можна скористатися м'ясорубкою з крупною решіткою), цибулю і часник подрібнюємо на м'ясорубці, змішати з м'ясом, додаємо спеції, солимо. Додаємо лимонний сік, добре перемішуємо. Кишку зав'язуємо з одного боку, начиняємо фаршем (для цього використовують або спеціальну насадку на м'ясорубку, або пластикову пляшку, обрізану з одного боку, на шийку надівають кишку), зав'язуємо вузлики після чергової ковбаски. Ковбаски обсмажуємо до появи красивою рум'яної скоринки.
Любителям смажених ковбасок також доведеться за смаком жарке зі свинини і яловичини , яке готувати зовсім не складно.
Ковбаски для смаження в духовці
Змащуємо форму для запікання і викладаємо в неї ковбаски. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо ковбаски запікатися на 20 хвилин. Коли з ковбасок в процесі запікання почне виділятися сік, то їм необхідно поливати ковбаски, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Ковбаски для смаження в мультиварці
Активуємо режим «Випічка» і виставляємо таймер на 20 хвилин. Закладаємо ковбаски в чашу мультиварки і готуємо під кришкою. Коли таймер спрацює, виймаємо ковбаски, вони виходять соковитими, але верх залишається досить блідим. Щоб це виправити, можна запекти ковбаски на такому ж режимі 5-10 хвилин, перевернувши ковбаски іншою стороною і не закриваючи кришкою.
Ковбаски для смаження на мангалі
Для смаження ковбасок необхідна досить низька температура. Краще дочекатися моменту, коли вугілля прогорять. Грати, на якій будемо смажити ковбаски, змащуємо жиром. Купати перед смаженням на кілька секунд опускають в окріп, щоб вони не лопалися, потім обсушуємо паперовою серветкою. Укладаємо ковбаски для смаження так, щоб їх було зручно смажити: якщо вони не розрізані поштучно, а зібрані одна за одною, не треба їх розрізати, так як жир з них витече і вони будуть сухими. Для того, щоб оболонка купатов не полопалася від високої температури, наколюємо їх зубочисткою у кількох місцях. Грати під час смаження перевертаємо регулярно, для рівномірного обсмажування. Поки ковбаски смажаться на мангалі їх можна змастити соусом для освіти смачною піджареної скоринки. Час смаження становить 15 - 30 хвилин, залежно від розміру ковбасок.
Ковбаски для смаження своїми руками
Якщо ви не любите магазинні делікатеси і віддаєте перевагу є те, що приготували своїми руками, цей рецепт ковбасок для смаження вам підійде.
Інгредієнти:
Приготування
Кишки для ковбасок найкраще купити на ринку, попередньо попросивши м'ясника ретельно їх вичистити. Самостійно, не маючи відповідного досвіду це зробити досить важко. Кишки вивертаємо і добре промиваємо кілька разів, потім замочуємо в теплій воді з оцтом не менше ніж на 3 години. М'ясо і жир дрібно рубаємо ножем (можна скористатися м'ясорубкою з крупною решіткою), цибулю і часник подрібнюємо на м'ясорубці, змішати з м'ясом, додаємо спеції, солимо. Додаємо лимонний сік, добре перемішуємо. Кишку зав'язуємо з одного боку, начиняємо фаршем (для цього використовують або спеціальну насадку на м'ясорубку, або пластикову пляшку, обрізану з одного боку, на шийку надівають кишку), зав'язуємо вузлики після чергової ковбаски. Ковбаски обсмажуємо до появи красивою рум'яної скоринки.
Любителям смажених ковбасок також доведеться за смаком жарке зі свинини і яловичини , яке готувати зовсім не складно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня в духовці
Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
Домашня ковбаса в духовці
Не знаєте, що приготувати на обід? Тоді пропонуємо вам кілька цікавих страв з домашньою ковбасою в духовці. Зробити їх досить легко, а вийде ситно,
Ковбаса печінкова
Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
Ковбаса в духовці
Будь-які варені ковбасні вироби можна смачно і оригінально запекти в духовці. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити і запекти ковбасу
Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
Мітітеї: рецепт
Ваші домашні люблять м'ясо, а ви - кулінарні експерименти? Набридло робити звичайні котлети? Спробуйте пригостити родину молдавським стравою під