Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кролик з картоплею

Кролик з картоплею

21-03-2015, 19:03
2 039
Кролик з картоплею
Правильно приготоване м'ясо кролика, виходить неймовірно соковитим, смачним і дуже ніжним. Пропонуємо вам кілька рецептів кролика з картоплею, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.

Тушкований кролик з картоплею


Інгредієнти:

  • тушка кролика - 200 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • картопля - 6 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • спеції;

  • олія - за смаком;

  • вода;

  • свіжа зелень за бажанням.


  • Приготування
    М'ясо кролика промиваємо, обсушуємо і розбираємо ножем на шматочки невеликих розмірів. Потім перекладаємо їх у глибоку каструлю, підливаємо трохи масла й обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву натираємо на середній тертці. Потім додаємо половину овочів до кролику, перемішуємо і смажимо ще близько 10 хвилин. Після цього акуратно вливаємо гарячу кип'ячену воду і тушкуємо блюдо близько 45 хвилин на середньому вогні.
    Картопля промиваємо, чистимо і шаткуємо невеликими кубиками. Тепер кладемо в каструлю до м'яса додаємо овочі, що залишилися, підливаємо ще трохи водички і варимо до готовності на невеликому вогні. За 5 хвилин до закінчення приготування, підсолюємо страву за смаком і приправляємо спеціями. При подачі на стіл прикрашаємо тушкованого кролика свіжою зеленню.

    Кролик в мультиварці з картоплею


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • кроляче м'ясо - 400 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сметанка - 100 мл;

  • гриби та помідори - за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    Цибулину і моркву чистимо і шаткуємо овочі тонкою соломкою. Кролятину обробляємо, промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Тепер включаємо мультиварку, виставляємо програму «Смаження» або «Випічка», наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо цибулю, моркву і кролика протягом 10 хвилин.
    Цим часом очищаємо поки картоплю і кладемо її на м'ясо. Сметану розводимо гарячою водою і отриманою сумішшю заливаємо нашу страву. При бажанні додаємо до м'яса гриби і кладемо томатну пасту . Далі виставляємо на приладі режим «Гасіння», закриваємо кришку і чекаємо близько 25 хвилин. Готову страву присипаємо зеленню і прикрашаємо консервованим зеленим горошком .

    Кролик в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • масло рослинне - 100 мл;

  • болгарський перчик - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • картопля - 1 кг;

  • тушка кролика - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • паприка мелена - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист;

  • розмарин;

  • біле сухе вино;

  • спеції.


  • Приготування
    Тушку кролика розбираємо на порційні шматочки, кладемо в миску і заливаємо на 6 годин маринадом. Для його приготування дрібно рубаємо часник, перемішуємо його з рослинним маслом, меленою паприкою і ароматними травами. По закінченні часу викладаємо шматочки м'яса на змащений маслом деко, розкладаємо навколо подрібнені овочі і запікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності, періодично поливаючи вином, щоб м'ясо не вийшло сухим.

    Рагу з кролика з картоплею


    Інгредієнти:

  • кролик - 1 шт.;

  • сухе біле вино - 250 мл;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • розмарин - 2 шт.;

  • цибулина - 5 шт.;

  • консервовані помідори - 400 р;

  • паста томатна - 2 ст. ложки;

  • овочевий або курячий бульйон - 350 мл;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • свіжа зелень;

  • картопля - 4 шт.;

  • сіль, цукор - за смаком;

  • борошно для панірування.


  • Приготування
    Кролик з картоплею
    Кролика промиваємо, ділимо на порції, натираємо спеціями і обвалюємо в борошні. Цибулину очищаємо, ріжемо на половиночки, часничок тоненько шаткуємо, а морква подрібнюємо скибочками. У глибокому сотейнику розігріваємо оливкове масло, викладаємо шматочки кролика обсмажуємо до рум'яної скоринки. Потім додаємо цибулька і пластинки часнику, прогріваємо все і акуратно перекладаємо на блюдо.
    У сковороду наливаємо вино, кип'ятимо його, кидаємо моркву, консервовані помідори і розмарин. Далі кладемо томатну пасту і розбавляємо соус бульйоном. Все добре перемішуємо і викладаємо в отриману суміш кролика з цибулею і часником. Присмачую блюдо цукром і сіллю, накриваємо кришкою і відправляємо запікатися в духовку. Хвилин за 30 до готовності, викладаємо до кролику нарізану скибочками картоплю і знову відправляємо в духовку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Кролик з грибами
    Кролик з грибами
    М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Печеня з кролика
    Печеня з кролика
    Страви з кролика завжди виходять дуже смачними і в той же час дієтичними, чим приваблюють багатьох прихильників здорового харчування. Особливо вдало
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми
    Страви з кролика в мультиварці
    Страви з кролика в мультиварці
    Страви з кролика по праву вважаються дієтичними, а тому їсти їх можна всім членам сім'ї - навіть самим маленьким. З цієї причини ми вирішили