Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Ліниві» пельмені

«Ліниві» пельмені

21-03-2015, 18:07
1 583
«Ліниві» пельмені
Всі ми любимо пельмені, зокрема домашні. Відомо безліч рецептів домашніх пельменів, але їх треба ліпити, а це вимагає додатки чималих зусиль і часу. Набагато легше приготувати «ліниві» пельмені - це значно легше і швидше, а результат точно здивує і порадує ваших домашніх і гостей.
Розповімо, як приготувати «ліниві» пельмені.
Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - близько 15 ст.;

  • курячі яйця - 1 шт.;

  • вода;

  • м'ясний фарш краще змішаний (бажано з присутністю курячого) - близько 1 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • спеції сухі мелені;

  • зелень (за бажанням).


  • Приготування
    Замішуємо тісто з борошна, води і яйця, воно не повинно бути занадто крутим. У м'ясний фарш додаємо подрібнені цибулю і зелень, спеції і обов'язково яйце. Також можна додати в начинку дрібно нарізані оливки без кісточок і тертий сир.
    Як зробити ліниві пельмені?
    Розкачуємо з тіста довгий пласт прямокутної форми. Зверху тіста викладаємо начинку і звертаємо рулет щільно. Загортаємо в рулет харчову плівку і покласти в морозильну камеру холодильника хвилин на 10-20. Злегка прохололий рулет розрізаємо на циліндрики (крок близько 3 см). Виходять «ліниві» пельмені-трояндочки. Можна і по-іншому: тильною стороною ножа приминаем рулет (крок близько 3 см), потім розрізаємо, виходять ліниві пельмені у формі подушечок (такі пельмені краще готувати як звичайні, тобто, варити або готувати на пару).

    Страви з «ледачими» пельменями


    «Ліниві» пельмені у формі трояндочок виходять дуже смачними, якщо гасити їх в глибокій сковороді або сотейнику на овочевій основі, для цього ще знадобляться цибуля, морква, олія.
    Приготування
    Дрібно наріжемо очищену цибулину і невелику морквину (або натремо на крупній тертці). Спассеруем цибулю на сковороді на олії до зміни кольору на малому вогні, потім додамо моркву і перемішаємо. Викладаємо пельмені зверху цибульно-морквяної підкладки в один шар так, щоб не тісно. Обливаємо все це водою або бульйоном (м'ясних або грибним - близько половини склянки), а можна рідким вершковим або томатним соусом. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом близько півгодини на найменшому вогні. Перед подачею оформляємо зеленню. Якщо готували з бульйоном, можна окремо подати соуси. Вийшло цікаве вишукане і ситне блюдо.

    Запечені «ліниві» пельмені


    Приблизно таким же чином можна приготувати «ліниві» пельмені-трояндочки в духовці.
    Приготування
    На сковороді готуємо цибульно-морквяну підкладку (див. вище). Перекладаємо її в змащену маслом вогнетривку форму, рівномірно розподіляючи. На підкладку викладаємо не тісно «ліниві» пельмені. Поливаємо бульйоном або соусом. Накриваємо кришкою або фольгою. Запікаємо в духовці протягом 40-50 хвилин. Якщо хочете красиву скоринку, зніміть кришку або фольгу за 15 хвилин до готовності і продовжуйте запікання. Коли страва готова, добре присипати тертим сиром, буде смачніше. Оформляємо зеленню і подаємо до столу, можна з соусами, але без хліба.

    «Ліниві» пельмені смажені - рецепт


    Звичайно ж, смаження як спосіб термічної обробки продуктів не самий здоровий, але іноді дуже хочеться. Смажити (взагалі що-небудь) краще швидко, не на соняшниковій олії, а на топленому вершковому маслі, оливковій, рапсовій або неважких
    «Ліниві» пельмені
    тваринних жирах (свинячий або курячий).
    Приготування
    Спочатку готуємо рулет з прісного тіста з м'ясною начинкою (див. вище). Розрізаємо рулет на циліндрики, крок близько 2-25 см - такі смажити зручніше.
    Добре розігріваємо олію в сковороді, масла не шкодуємо. Обсмажуємо «ліниві пельмені з обох боків до легких золотистих відтінків на середньому вогні і доводимо до готовності під кришкою на малому вогні протягом 8 хвилин. У процесі приготування смажених «ледачих» пельменів сковороду періодично струшуємо. Подаємо із зеленню і соусами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати пельмені?
    Як приготувати пельмені?
    Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати
    Пельмені, запечені в духовці
    Пельмені, запечені в духовці
    Якщо вам набридли звичайні пельмені, і ви хочете зробити з них що-небудь таке, то вам сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як смачно і швидко
    Пельмені з грибами
    Пельмені з грибами
    Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми
    Смажені пельмені на сковороді
    Смажені пельмені на сковороді
    Хто з нас не любить пельмені?! Це ж дуже смачне і популярне блюдо на будь-якому столі. А чи знаєте ви, що їх можна не тільки зварити, запекти в
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
    Пельмені в пароварці
    Пельмені в пароварці
    Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як