Картопля з сиром в духовці
![Картопля з сиром в духовці Картопля з сиром в духовці](/uploads/posts/2015-03/kartoplya-z-sirom-v-duhovc_441.jpeg)
Рецепт запеченої картоплі з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Температуру духової шафи виставляємо на позначку в 200°С, а поки піч розігрівається, ретельно миємо й обсушуємо картоплини. Викладаємо картоплю на деко і запікаємо близько години або до м'якості.
Поки картопля в духовці, підготуємо інші інгредієнти. Нарізаємо бекон невеликими квадратиками і обсмажуємо на сухій сковороді до хрускоту.
Бульби остуджуємо, з верхньої половини знімаємо шкіру і обережно витягуємо частину м'якоті з допомогою чайної ложки так, щоб не пошкодити стінки. У нас виходить картопляна «човник», яка послужить прекрасним вмістилищем для сирної начинки.
Витягнуту картопляну масу товчемо з вершковим маслом, додаємо тертий сир, сметану і нарізаний зелений лук. Залишками сиру і обсмаженим беконом посипаємо верхівку картоплин і повертаємо їх у духовку ще на 10 хвилин.
Картопля з сиром і часником
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно вимиті картоплини кладемо в каструлю з водою і відварюємо приблизно 10-12 хвилин, щоб бульби злегка розм'якшилися. Відварну картоплю остуджуємо і зрізаємо з нього верхівки. Також знімаємо частина знизу, щоб бульби були більш стійкі. За допомогою невеликої ложки виймаємо м'якоть, намагаючись не пошкодити стінки.
На сковороді обсмажуємо яловичий фарш з часником, заливаємо його томатним соусом і ретельно перемішуємо. Через пару хвилин додаємо базилік і викладаємо начинку всередину картопляних ємностей, посипаємо все сиром і ставимо в духовку ще на кілька хвилин, щоб картопля повторно підігрілася, а сир розплавився.
Картопля з сиром в горщиках - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні бульби очищаємо і відварюємо 15 хвилин в підсоленій воді. Картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо в горщики. Підігріваємо Молоко з маслом, додаємо спеції і виливаємо поверх тертої картоплі. Посипаємо вміст горщиків сиром і ставимо на 40 хвилин у духовку розігріту до 180°С.
Печена картопля «гармошка» з сиром
Інгредієнти:
![Картопля з сиром в духовці Картопля з сиром в духовці](/uploads/posts/2015-03/kartoplya-z-sirom-v-duhovc_942.jpeg)
Приготування
Розігріваємо духовку до позначки в 200°С . За допомогою гострого ножа робимо поперечні надрізи у вимитих і обсушену бульбах рівно на 2/3 їх висоти. У надрізи кладемо тонкі шматочки вершкового масла, добре все приправляємо і перекладаємо на покритий пергаментом деко. Картоплю запікаємо протягом години або до м'якості, після чого в ті ж надрізи кладемо тертий сир і трохи обсмаженого до хрускоту бекону, повертаємо в духовку ще хвилин на 5-6 щоб сир розплавився, а потім подаємо до столу зі сметаною, залишилися беконом і подрібненою зеленою цибулею. Крім описані інгредієнтів в надрізи картоплі можна закладати все, що завгодно, дайте волю фантазії.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Картопля з фаршем в духовці](/uploads/posts/2015-03/kartoplya-z-farshem-v-duhovc_921.jpeg)
Картопля з фаршем в духовці
Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
![Картопля в духовці з майонезом](/uploads/posts/2015-03/kartoplya-v-duhovc-z-mayonezom_451.jpeg)
Картопля в духовці з майонезом
Страву більш ніжним і соковитим допомагає зробити соус. А самим доступним з різноманітних соусів є майонез. І сьогодні ми поділимося з вами простими,
![Картопля, печена в духовці](/uploads/posts/2015-03/kartoplya-pechena-v-duhovc_231.jpeg)
Картопля, печена в духовці
Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
![Рецепт картоплі, запеченої в духовці](/uploads/posts/2015-03/recept-kartopl-zapechenoyi-v-duhovc_741.jpeg)
Рецепт картоплі, запеченої в духовці
Картопля серед усіх гарнірів займає на нашому столі лідируюче місце. Її варять, смажать, тушкують, запікають. І сьогодні ми пропонуємо вам ще
![Картопляні човники](/uploads/posts/2015-03/kartoplyan-chovniki_421.jpeg)
Картопляні човники
Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи
![Картопля, фарширована фаршем](/uploads/posts/2015-03/kartoplya-farshirovana-farshem_171.jpeg)
Картопля, фарширована фаршем
Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на