Курячі котлети січені
Котлети є одним з найулюбленіших страв майже в кожному будинку. Їх готують за різними рецептами і з різного м'яса - свинячі, рибні, овочеві. Комусь подобаються котлети в паніровці, а кому-то з начинкою. Так само і сам фарш для котлет може бути різним. Одна господиня по кілька разів пропускає його через м'ясорубку, щоб він став м'якше і ніжніше. Інша навпаки віддає перевагу більш грубий по консистенції фарш. У всьому цьому різноманітті рецептів можна виділити ще один спосіб приготування котлет - курячі котлети з рубленого м'яса. Незважаючи на приготування не з фаршу, а зі шматочків м'яса, ці котлети виходить ніжними та смачними.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
майонез - 5 ст. ложок;
яйце - 2 шт.;
крохмаль - 1 ст. ложка;
цибуля - 1 шт.;
каррі - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Куряче філе промийте і наріжте дрібними шматочками. Потім покладіть м'ясо в глибоку посуд. Яйця збийте з крохмалем і майонезом, після чого влийте до курячого філе. Добре все перемішайте і додайте роздавлений часник і дрібно нарізану цибулю. Додайте сіль, перець і каррі. Накрийте посуд з м'ясом харчовою плівкою або кришкою і залиште на пару годин у холодильнику. На розпечену сковороду з маслом виливайте по столовій ложки рубаного фаршу. Смажте на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку, під закритою кришкою. Котлети повинні вийти золотистого кольору.
Інгредієнти:
куряче філе - 600 г;
сир - 150 г;
крохмаль - 3 ст. ложки;
кефір - 150 г;
цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
зелень;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
М'ясо добре промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте дрібними кубиками. Цибуля так само дрібно наріжте. Сир натріть на крупну тертку. У глибокій мисці перемішайте м'ясо, сир, цибулю і роздавлений часник. Додайте кефір, крохмаль, зелень, перець і сіль. Добре все перемішайте. Залиште фарш в холодильник на півгодини, щоб м'ясні шматочки добре промариновались. З готового фаршу сформуйте невеликі котлети і обсмажте на середньому вогні з обох сторін до повної готовності.
Інгредієнти:
куряче філе - 600 г;
гриби - 300 г;
білий хліб - 150 г;
вершки - 150 г;
цибуля - 2 шт.;
вино (кріплене) - 50 мл;
яйця - 1 шт.;
вершкове масло - 50 г;
цукор - 1 ч. ложка;
рослинна олія;
базилік свіжий;
мускатний горіх;
сіль, перець.
Приготування
Куряче філе промити, порубати на дрібні шматочки, посолити і поперчити. Цибулю поріжте і обсмажте в суміші вершкового і рослинного масла до прозорості. Гриби промийте і дрібно наріжте. Додайте до цибулі і обсмажте з цукром приблизно 5 хвилин. З хліба обріжте кірки і перемішайте з вершками і яйцем. Збийте хлібну суміш у блендері до однорідності. Додайте мускатний горіх і базилік, потім збийте ще раз. У глибокій мисці перемішайте куряче м'ясо, смажені гриби з цибулею, хлібно-вершкову суміш і вино. З фаршу сформуйте котлети круглої форми і обсмажте з усіх боків у маслі.
Фарш для курячих котлет з філе краще не прокрутити через м'ясорубку, оскільки тоді ваші котлети хоч і будуть більш ніжними, але вже не вийдуть такими смачними. Незважаючи на те, що за своїм виглядом і складом ці котлетки виглядають як швидке найдешевша страва, вони будуть гарні і для простого вечері і для святкового столу. Для гарніру до таких котлеткам краще вибрати відварна картопля з зеленню або рис. До того ж ви завжди можете урізноманітнити блюдо, додавши до нього вершковий соус. І не бійтеся, якщо раптом фарш вийде дуже рідким, просто додайте трохи борошна і ваші курячі котлети з філе обов'язково вийдуть як у найкращих ресторанах.
Рецепт рубаних курячих котлет
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промийте і наріжте дрібними шматочками. Потім покладіть м'ясо в глибоку посуд. Яйця збийте з крохмалем і майонезом, після чого влийте до курячого філе. Добре все перемішайте і додайте роздавлений часник і дрібно нарізану цибулю. Додайте сіль, перець і каррі. Накрийте посуд з м'ясом харчовою плівкою або кришкою і залиште на пару годин у холодильнику. На розпечену сковороду з маслом виливайте по столовій ложки рубаного фаршу. Смажте на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку, під закритою кришкою. Котлети повинні вийти золотистого кольору.
Курячі рубані котлети з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо добре промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте дрібними кубиками. Цибуля так само дрібно наріжте. Сир натріть на крупну тертку. У глибокій мисці перемішайте м'ясо, сир, цибулю і роздавлений часник. Додайте кефір, крохмаль, зелень, перець і сіль. Добре все перемішайте. Залиште фарш в холодильник на півгодини, щоб м'ясні шматочки добре промариновались. З готового фаршу сформуйте невеликі котлети і обсмажте на середньому вогні з обох сторін до повної готовності.
Рецепт котлет з курячого філе з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промити, порубати на дрібні шматочки, посолити і поперчити. Цибулю поріжте і обсмажте в суміші вершкового і рослинного масла до прозорості. Гриби промийте і дрібно наріжте. Додайте до цибулі і обсмажте з цукром приблизно 5 хвилин. З хліба обріжте кірки і перемішайте з вершками і яйцем. Збийте хлібну суміш у блендері до однорідності. Додайте мускатний горіх і базилік, потім збийте ще раз. У глибокій мисці перемішайте куряче м'ясо, смажені гриби з цибулею, хлібно-вершкову суміш і вино. З фаршу сформуйте котлети круглої форми і обсмажте з усіх боків у маслі.
Фарш для курячих котлет з філе краще не прокрутити через м'ясорубку, оскільки тоді ваші котлети хоч і будуть більш ніжними, але вже не вийдуть такими смачними. Незважаючи на те, що за своїм виглядом і складом ці котлетки виглядають як швидке найдешевша страва, вони будуть гарні і для простого вечері і для святкового столу. Для гарніру до таких котлеткам краще вибрати відварна картопля з зеленню або рис. До того ж ви завжди можете урізноманітнити блюдо, додавши до нього вершковий соус. І не бійтеся, якщо раптом фарш вийде дуже рідким, просто додайте трохи борошна і ваші курячі котлети з філе обов'язково вийдуть як у найкращих ресторанах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з крохмалем
Котлети з додаванням крохмалю виходять соковитими і добре прожариваются. Давайте з вами розглянемо кілька простих варіантів створення м'ясних котлет
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Курячі кульки в вершковому соусі
Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
Котлети по-міністерськи
Кожна господиня вміє готувати котлети. Однак не варто забувати, що способів приготування цієї страви досить багато. Отже, вашій увазі представлений
Котлети з курячого філе
З курки можна приготувати багато чудових і смачних страв. І сьогодні ми з вами поділимося оригінальними і водночас простими рецептами створення