Котлети є одним з найулюбленіших страв майже в кожному будинку. Їх готують за різними рецептами і з різного м'яса - свинячі, рибні, овочеві. Комусь подобаються котлети в паніровці, а кому-то з начинкою. Так само і сам фарш для котлет може бути різним. Одна господиня по кілька разів пропускає його через м'ясорубку, щоб він став м'якше і ніжніше. Інша навпаки віддає перевагу більш грубий по консистенції фарш. У всьому цьому різноманітті рецептів можна виділити ще один спосіб приготування котлет - курячі котлети з рубленого м'яса. Незважаючи на приготування не з фаршу, а зі шматочків м'яса, ці котлети виходить ніжними та смачними.
Рецепт рубаних курячих котлет
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; майонез - 5 ст. ложок; яйце - 2 шт.; крохмаль - 1 ст. ложка; цибуля - 1 шт.; каррі - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Куряче філе промийте і наріжте дрібними шматочками. Потім покладіть м'ясо в глибоку посуд. Яйця збийте з крохмалем і майонезом, після чого влийте до курячого філе. Добре все перемішайте і додайте роздавлений часник і дрібно нарізану цибулю. Додайте сіль, перець і каррі. Накрийте посуд з м'ясом харчовою плівкою або кришкою і залиште на пару годин у холодильнику. На розпечену сковороду з маслом виливайте по столовій ложки рубаного фаршу. Смажте на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку, під закритою кришкою. Котлети повинні вийти золотистого кольору.
Курячі рубані котлети з сиром - рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; сир - 150 г; крохмаль - 3 ст. ложки; кефір - 150 г; цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; зелень; рослинна олія; сіль, перець. Приготування М'ясо добре промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте дрібними кубиками. Цибуля так само дрібно наріжте. Сир натріть на крупну тертку. У глибокій мисці перемішайте м'ясо, сир, цибулю і роздавлений часник. Додайте кефір, крохмаль, зелень, перець і сіль. Добре все перемішайте. Залиште фарш в холодильник на півгодини, щоб м'ясні шматочки добре промариновались. З готового фаршу сформуйте невеликі котлети і обсмажте на середньому вогні з обох сторін до повної готовності.
Рецепт котлет з курячого філе з грибами
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; гриби - 300 г; білий хліб - 150 г; вершки - 150 г; цибуля - 2 шт.; вино (кріплене) - 50 мл; яйця - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; цукор - 1 ч. ложка; рослинна олія; базилік свіжий; мускатний горіх; сіль, перець. Приготування Куряче філе промити, порубати на дрібні шматочки, посолити і поперчити. Цибулю поріжте і обсмажте в суміші вершкового і рослинного масла до прозорості. Гриби промийте і дрібно наріжте. Додайте до цибулі і обсмажте з цукром приблизно 5 хвилин. З хліба обріжте кірки і перемішайте з вершками і яйцем. Збийте хлібну суміш у блендері до однорідності. Додайте мускатний горіх і базилік, потім збийте ще раз. У глибокій мисці перемішайте куряче м'ясо, смажені гриби з цибулею, хлібно-вершкову суміш і вино. З фаршу сформуйте котлети круглої форми і обсмажте з усіх боків у маслі.

Фарш для курячих котлет з філе краще не прокрутити через м'ясорубку, оскільки тоді ваші котлети хоч і будуть більш ніжними, але вже не вийдуть такими смачними. Незважаючи на те, що за своїм виглядом і складом ці котлетки виглядають як швидке найдешевша страва, вони будуть гарні і для простого вечері і для святкового столу. Для гарніру до таких котлеткам краще вибрати відварна картопля з зеленню або рис. До того ж ви завжди можете урізноманітнити блюдо, додавши до нього вершковий соус. І не бійтеся, якщо раптом фарш вийде дуже рідким, просто додайте трохи борошна і ваші курячі котлети з філе обов'язково вийдуть як у найкращих ресторанах.