Як приготувати холодець з курки?
Ну, який святковий стіл обходиться без холодцю? Готувати цю страву набагато простіше, ніж холодець, а за смаком воно нічим йому не поступається! А тим, хто дуже стежить за зайвими калоріями й своєю фігурою, ми розповімо, як готувати холодець з курки.
Інгредієнти:
м'ясо куряче - 15 кг;
курячі лапки - 600 г;
морква - 1 шт.;
кукурудза консервована - 3 ст. ложки;
зелений консервований горошок - 2 ст. ложки;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Як зробити холодець з курки? Беремо тушку курки або будь-куряче м'ясо, обробляємо і ріжемо на невеликі шматки. Складаємо в каструльку, заливаємо холодною водою, додаємо курячі лапки, очищену моркву і цибулю в лушпинні. Ставимо на середній вогонь, чекаємо, поки закипить, знімаємо піну і варимо приблизно 1 годину при закритій кришці. В самому кінці солимо за смаком, приправляємо спеціями і кладемо лавровий листочок. Зварене м'ясо відокремлюємо від кісток і перемішуємо з консервованим горошком, кукурудзою, порізаної кубиками морквою. Потім розкладаємо цю суміш по формочках, заливаємо розсолом бульйоном і ставимо в холодильник до повного застигання. Курячі охолоджені заливні акуратно викладаємо на плоске блюдо, перевернувши формочки догори дном. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню на ваш розсуд.
Інгредієнти:
курячі грудки - 600 г;
курячі стегна - 3 шт.;
сіль, спеції - за смаком;
кип'ячена вода - 05 л:
желатин - 10 г;
петрушка, журавлина - для прикраси.
Приготування
Як приготувати холодець з курки в мультиварці? Для початку куряче м'ясо кладемо в чашу мультиварки, солимо, приправляємо спеціями, наливаємо воду і включаємо режим «Гасіння» на 40 хвилин. Потім акуратно дістаємо курячі грудки, стегна, обсушуємо рушником, нарізаємо смужками і складаємо в форму. Зверху прикрашаємо свіжими ягодами журавлини і зеленню петрушки. Тепер робимо заливку. Для цього проціджуємо бульйон, злегка підігріваємо в мультиварці і додаємо замочений у воді желатин. Все перемішуємо, доводимо суміш до гарячого стану, але не кип'ятимо! Отриманим акуратно заливаємо бульйоном куряче м'ясо, ставимо в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл, перевертаємо форму з заливним на плоске блюдо і акуратно виймаємо його! Розрізаємо на шматочки і насолоджуємося дивно ніжним і казковим смаком!
Заливне з курки без желатину
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити холодець з курки? Беремо тушку курки або будь-куряче м'ясо, обробляємо і ріжемо на невеликі шматки. Складаємо в каструльку, заливаємо холодною водою, додаємо курячі лапки, очищену моркву і цибулю в лушпинні. Ставимо на середній вогонь, чекаємо, поки закипить, знімаємо піну і варимо приблизно 1 годину при закритій кришці. В самому кінці солимо за смаком, приправляємо спеціями і кладемо лавровий листочок. Зварене м'ясо відокремлюємо від кісток і перемішуємо з консервованим горошком, кукурудзою, порізаної кубиками морквою. Потім розкладаємо цю суміш по формочках, заливаємо розсолом бульйоном і ставимо в холодильник до повного застигання. Курячі охолоджені заливні акуратно викладаємо на плоске блюдо, перевернувши формочки догори дном. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню на ваш розсуд.
Заливне з курки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати холодець з курки в мультиварці? Для початку куряче м'ясо кладемо в чашу мультиварки, солимо, приправляємо спеціями, наливаємо воду і включаємо режим «Гасіння» на 40 хвилин. Потім акуратно дістаємо курячі грудки, стегна, обсушуємо рушником, нарізаємо смужками і складаємо в форму. Зверху прикрашаємо свіжими ягодами журавлини і зеленню петрушки. Тепер робимо заливку. Для цього проціджуємо бульйон, злегка підігріваємо в мультиварці і додаємо замочений у воді желатин. Все перемішуємо, доводимо суміш до гарячого стану, але не кип'ятимо! Отриманим акуратно заливаємо бульйоном куряче м'ясо, ставимо в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл, перевертаємо форму з заливним на плоске блюдо і акуратно виймаємо його! Розрізаємо на шматочки і насолоджуємося дивно ніжним і казковим смаком!
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодець з риби
Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
Холодець в мультиварці
Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього
Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в
Сальтисон з курки
Сальтисон з курки - це смачна і ситна страва німецької кухні, дуже схоже на наш холодець. Воно чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Читаємо