Вернуться назад Распечатать

Як приготувати холодець з курки?

Як приготувати холодець з курки?
Ну, який святковий стіл обходиться без холодцю? Готувати цю страву набагато простіше, ніж холодець, а за смаком воно нічим йому не поступається! А тим, хто дуже стежить за зайвими калоріями й своєю фігурою, ми розповімо, як готувати холодець з курки.

Заливне з курки без желатину


Інгредієнти:

  • м'ясо куряче - 15 кг;

  • курячі лапки - 600 г;

  • морква - 1 шт.;

  • кукурудза консервована - 3 ст. ложки;

  • зелений консервований горошок - 2 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Як зробити холодець з курки? Беремо тушку курки або будь-куряче м'ясо, обробляємо і ріжемо на невеликі шматки. Складаємо в каструльку, заливаємо холодною водою, додаємо курячі лапки, очищену моркву і цибулю в лушпинні. Ставимо на середній вогонь, чекаємо, поки закипить, знімаємо піну і варимо приблизно 1 годину при закритій кришці. В самому кінці солимо за смаком, приправляємо спеціями і кладемо лавровий листочок. Зварене м'ясо відокремлюємо від кісток і перемішуємо з консервованим горошком, кукурудзою, порізаної кубиками морквою. Потім розкладаємо цю суміш по формочках, заливаємо розсолом бульйоном і ставимо в холодильник до повного застигання. Курячі охолоджені заливні акуратно викладаємо на плоске блюдо, перевернувши формочки догори дном. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню на ваш розсуд.

    Заливне з курки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі грудки - 600 г;

  • курячі стегна - 3 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • кип'ячена вода - 05 л:

  • желатин - 10 г;
  • Як приготувати холодець з курки?

  • петрушка, журавлина - для прикраси.


  • Приготування
    Як приготувати холодець з курки в мультиварці? Для початку куряче м'ясо кладемо в чашу мультиварки, солимо, приправляємо спеціями, наливаємо воду і включаємо режим «Гасіння» на 40 хвилин. Потім акуратно дістаємо курячі грудки, стегна, обсушуємо рушником, нарізаємо смужками і складаємо в форму. Зверху прикрашаємо свіжими ягодами журавлини і зеленню петрушки. Тепер робимо заливку. Для цього проціджуємо бульйон, злегка підігріваємо в мультиварці і додаємо замочений у воді желатин. Все перемішуємо, доводимо суміш до гарячого стану, але не кип'ятимо! Отриманим акуратно заливаємо бульйоном куряче м'ясо, ставимо в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл, перевертаємо форму з заливним на плоске блюдо і акуратно виймаємо його! Розрізаємо на шматочки і насолоджуємося дивно ніжним і казковим смаком!