Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Крильця в клярі

Крильця в клярі

19-03-2015, 17:14
2 913
Крильця в клярі
Курячі крильця неможливо зіпсувати, однак, деякі все ж умудряються. Саме для горе-кухарів і призначений наш наступний рецепт курячих крилець в клярі. По-перше, кляр захищає м'ясо від пересихання під час смаження, а по-друге, надає страві приємну текстуру. Курячі крильця з улюбленим соусом - ідеальна закуска до пива для великої компанії.

Рецепт курячих крилець в клярі


Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • розмарин - 4-5 гілочок;

  • вода - 4 1/2 ст.;

  • лимон;

  • курячі крильця - 16 шт.;

  • борошно - 3 ст.;

  • сіль - 3 ст. ложки;

  • паприка - 2 ст. ложки;

  • кайенский перець - 2 ч. ложки;

  • порошок для випічки - 2 ст. ложки;

  • пахта - 2 ст.;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник близько 3-4 хвилин. Солимо овочі, додаємо розмарин і готуємо всі разом ще 30 секунд. Наливаємо в каструльку воду, додаємо лимонний сік і доводимо все до кипіння. Прибираємо сотейник з вогню, його вміст охолоджуємо, а потім пюрируем в блендері.
    Отримане цибульне пюре змішуємо з крильцями і залишаємо маринуватися на 8-24 години. Мариновану курку промиваємо холодною водою, висушуємо.
    У мисці з'єднуємо борошно, паприку, сіль, кайенский перець, порошок для випічки. Все перемішуємо вінчиком і заливаємо пахтою. Збиваємо густий кляр до однорідності і занурюємо в нього крильця. Обсмажуємо крильця в клярі у фритюрі, розігрітому до 180 градусів олії до рум'яного кольору.

    Крильця в пивному клярі


    Інгредієнти:
    Для йогуртового маринаду:

  • йогурт - 3 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кайенский перець - 3 ч. ложки;

  • курячі крильця - 10 шт.


  • Для пивного кляру:

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • сушений часник - 3 ч. ложки;

  • кайенский перець - 1/2 ст. ложки;

  • пиво - 350 мл;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати крильця в клярі, зробимо маринад: у мисці змішуємо йогурт, сіль, чорний і кайенский перець. У
    Крильця в клярі
    отриманий маринад занурюємо попередньо вимиті і висушені курячі крильця. Залишаємо курку маринуватися 4 години.
    В окремій мисці змішуємо борошно, сушений часник і трохи чорного і кайенского перцю. Вливаємо пиво і ретельно перемішуємо тісто для курячих крилець , щоб не залишилося грудочок.
    У сковороді нагріваємо олію. Куру дістаємо з маринаду і обтираем паперовими рушниками від надлишків йогурту. Занурюємо крильця в пивний кляр і даємо надлишків стекти. Обсмажуємо крильця до золотистого кольору і подаємо з соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крильця в медово гірчичному соусі
    Крильця в медово гірчичному соусі
    Крильця в медово-гірчичному соусі - це відмінна закуска для посиденьок в компанії друзів або вечірки. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Курячі крильця на сковороді
    Курячі крильця на сковороді
    Курячі крильця - улюблені ласощі багатьох. І природно, що багато господині смажать їх у фритюрі у великій кількості масла, що є досить корисним. Але
    Гострі крильця
    Гострі крильця
    Гострі крильця - чудова закуска до пива, а на додаток з салатом, виходить повноцінний обід або вечерю. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних
    Закуски до пива - рецепти
    Закуски до пива - рецепти
    Якщо ви збираєтеся провести недільний вечір у компанії друзів за кухлем пива, тоді, природно, вам знадобляться закуски. Тому в нашій статті ми
    Маринад для крилець
    Маринад для крилець
    Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми
    Курячі крильця в аерогрилі
    Курячі крильця в аерогрилі
    Хрусткі курячі крильця люблять абсолютно всі, проте не завжди виходить приготувати їх належним чином. Щоб ваше блюдо вийшло красивим і неймовірно