Курячі крильця неможливо зіпсувати, однак, деякі все ж умудряються. Саме для горе-кухарів і призначений наш наступний рецепт курячих крилець в клярі. По-перше, кляр захищає м'ясо від пересихання під час смаження, а по-друге, надає страві приємну текстуру. Курячі крильця з улюбленим соусом - ідеальна закуска до пива для великої компанії.
Рецепт курячих крилець в клярі
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; рослинне масло - 1 ч. ложка; розмарин - 4-5 гілочок; вода - 4 1/2 ст.; лимон; курячі крильця - 16 шт.; борошно - 3 ст.; сіль - 3 ст. ложки; паприка - 2 ст. ложки; кайенский перець - 2 ч. ложки; порошок для випічки - 2 ст. ложки; пахта - 2 ст.; рослинне масло. Приготування У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник близько 3-4 хвилин. Солимо овочі, додаємо розмарин і готуємо всі разом ще 30 секунд. Наливаємо в каструльку воду, додаємо лимонний сік і доводимо все до кипіння. Прибираємо сотейник з вогню, його вміст охолоджуємо, а потім пюрируем в блендері.
Отримане цибульне пюре змішуємо з крильцями і залишаємо маринуватися на 8-24 години. Мариновану курку промиваємо холодною водою, висушуємо.
У мисці з'єднуємо борошно, паприку, сіль, кайенский перець, порошок для випічки. Все перемішуємо вінчиком і заливаємо пахтою. Збиваємо густий кляр до однорідності і занурюємо в нього крильця. Обсмажуємо крильця в клярі у фритюрі, розігрітому до 180 градусів олії до рум'яного кольору.
Крильця в пивному клярі
Інгредієнти: Для йогуртового маринаду:
йогурт - 3 ст.; сіль, перець - за смаком; кайенский перець - 3 ч. ложки; курячі крильця - 10 шт. Для пивного кляру:
борошно - 1 1/2 ст.; сушений часник - 3 ч. ложки; кайенский перець - 1/2 ст. ложки; пиво - 350 мл; рослинне масло - для смаження. Приготування Перед тим, як приготувати крильця в клярі, зробимо маринад: у мисці змішуємо йогурт, сіль, чорний і кайенский перець. У
отриманий маринад занурюємо попередньо вимиті і висушені курячі крильця. Залишаємо курку маринуватися 4 години.
В окремій мисці змішуємо борошно, сушений часник і трохи чорного і кайенского перцю. Вливаємо пиво і ретельно перемішуємо тісто для курячих крилець , щоб не залишилося грудочок.
У сковороді нагріваємо олію. Куру дістаємо з маринаду і обтираем паперовими рушниками від надлишків йогурту. Занурюємо крильця в пивний кляр і даємо надлишків стекти. Обсмажуємо крильця до золотистого кольору і подаємо з соусом.