Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кролик в сметанному соусі

Кролик в сметанному соусі

19-03-2015, 14:06
1 238
Кролик в сметанному соусі
Біле, ніжне м'ясо кролика вважається справжнім делікатесом і, до того ж, дієтичним продуктом. Страви, приготовлені з кролятини, не тільки прикрасять будь святкове застілля, але і підвищать ефективність будь-оздоровчої дієти. М'ясо кролика чудово поєднується з будь-якими соусами.
Саме сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати кролика в сметанному соусі.

Рецепт приготування кролика в сметанному соусі


Інгредієнти:

  • м'ясо кролика - 800 г;

  • сметана 20 % - 200 мл;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • вода - 2 ст.;

  • пшеничне борошно вищого сорту - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 100 г;

  • лавровий лист - за смаком;

  • приправа «суміш перців» - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Отже, для початку беремо тушку кролика і розбираємо на невеликі шматки. Складаємо їх в каструльку, посипаємо сіллю і приправою за смаком. Потім кожен шматочок гарненько обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту і змащену рослинним маслом сковороду з високими бортиками. Обсмажуємо м'ясо з обох боків на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Цим часом на іншій сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю і потім додаємо його до шматочках кролика. Тепер наливаємо кип'ячену воду, сметану і перемішуємо. Тушкуємо на слабкому вогні до повної готовності приблизно 45 хвилин. Далі кладемо лавровий лист і протушиваем ще 10 хвилин. Ось і все, кролик під сметанним соусом готовий. Безпосередньо перед подачею на стіл поливаємо наше блюдо залишилися соусом і посипаємо дрібно посіченою зеленню.

    Кролик, тушкований в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • м'ясо кролика - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • кубик бульйону - 1 шт.;

  • часник - за смаком;

  • сметана 30 % - 250 мл;

  • бульйон - 300 мл;

  • біле сухе вино - 50 мл;

  • зелень - для прикраси;

  • сіль, чебрець, мелений чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати кролика під соусом? Беремо сковороду, наливаємо трохи олії і ставимо на слабкий вогонь розігріватися. Тушку кролика обробляємо і розбираємо на невеликі шматочки. Викладаємо на сковорідку, обсмажуємо протягом 20 хвилин з обох боків до появи рум'яної скоринки. Поки смажиться м'ясо, ми з вами чистимо цибулю і часник. Цибулину нарізаємо півкільцями, а часник дуже дрібно кришимо. Обсмажене м'ясо приправляємо сіллю і перцем за смаком і акуратно перекладаємо на тарілку. Тепер викладаємо на сковороду підготовлені цибулю, часник і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім наливаємо трохи білого сухого вина і повністю випариваем його. Додаємо воду, кубик бульйону і сметану. Все ретельно перемішуємо і чекаємо, поки наша суміш закипить. Пробуємо на сіль і за бажанням додаємо чебрець. Прямо в киплячий соус кладемо обсмажене м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні приблизно 40 хвилин до повної готовності.

    Кролик в сметано-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • м'ясо кролика - 800 г;

  • лайм - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • базилік, орегано - за смаком;

  • сметана - 200 мл;

  • часник - 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • кінза, петрушка.


  • Приготування
    Кролик в сметанному соусі

    Спочатку беремо тушку кролика і розбираємо на однакові невеликі шматочки. Окремо в пиалке готуємо маринад для м'яса: для цього змішуємо оливкова олія, сіль, спеції і сік з свіжого лайма. Отриману суміш добре перемішуємо і обмазуємо їй всі шматочки. Тепер беремо форму для випічки, наливаємо трохи масла і викладаємо замариноване м'ясо. Ставимо в духовку і запікаємо протягом 30 хвилин. Цим часом готуємо сметано-часниковий соус. Змішуємо в чаші сіль, оливкову олію, сметану, часник, зелень і збиваємо все блендером до отримання однорідної маси. Поливаємо кролика приготованим соусом і запікаємо в духовці ще 40 хвилин. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Кролик з картоплею
    Кролик з картоплею
    М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
    Кролик в пиві
    Кролик в пиві
    Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми
    Страви з кролика в мультиварці
    Страви з кролика в мультиварці
    Страви з кролика по праву вважаються дієтичними, а тому їсти їх можна всім членам сім'ї - навіть самим маленьким. З цієї причини ми вирішили