Яловичий стейк
Як правило, стейк являє собою обсмажені з обох сторін шматок яловичини завтовшки близько 3 див. Приготування яловичого стейка в загальному-то не становить ніяких труднощів, на відміну від приготування рибних стейків з тунця , або зубатки однак існує кілька нюансів, незнання яких зведе нанівець всі ваші зусилля, і результат буде просто неїстівний. По-перше, необхідно вибрати правильне м'ясо, найчастіше стейк готують з яловичої вирізки. По-друге, м'ясо не повинно бути парним, але і не замороженим. Тобто вирізка повинна полежати пару днів в холодильнику. Крім того, м'ясо для стейка ніколи не відбивають, інакше воно буде сухим. Існує кілька ступенів підсмажування яловичих стейків: Rare (з кров'ю), Medium (середній ступеня підсмажування) та Well-done (сильно просмажений). Готовність м'яса можна визначити, натиснувши на нього пальцем. М'ясо з кров'ю буде м'яке, середньої прожарки трохи більш твердим, а сильно просмажене - жорстким і твердим. Як посмажити яловичий стейк - на вершковому маслі, на рослинному або взагалі без масла - це справа смаку. Після того як ви посмажили м'ясо, йому потрібно дати «відпочити» приблизно 10 хвилин. Після докладного розповіді нам нічого не залишається, як приготувати правильний яловичий стейк.
Найпопулярніший спосіб приготування яловичого стейка.
Інгредієнти:
яловичина - 800 г;
вершкове масло - 50 г;
за смаком сіль і мелений чорний перець.
Приготування
Чисто вимите і обсушенное м'ясо нарізаємо товстими пластами товщиною не менше 3-х і не більше 5 сантиметрів поперек волокон. Розігріваємо на сильному вогні сковороду і кладемо масло. Стейки перчимо з одного боку і цієї ж стороною викладаємо на сковороду. Поперчив другу сторону, перевертаємо. Смажимо від 3 до 5 хвилин, в залежності від необхідного ступеня прожарки. Солимо перед подачею на стіл.
Яловичий стейк, приготований в духовці, виходить м'яким, ніжним і ароматним. Мимоволі посочувствуешь вегетаріанцям.
Інгредієнти:
яловичина 1 кг;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
за смаком сіль і перець;
трави (чебрець, розмарин).
Приготування
М'ясо миємо й обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо проти волокон на шматки товщиною близько 3-х сантиметрів (повинно вийти 4 шматка). Обмазуємо м'ясо оливковою олією з травами і кладемо на розігріту сковорідку, обсмажуємо 2 хвилини з кожного боку для утворення скоринки. Розігріваємо духовку до 170 ?З і поміщаємо в неї стейки, смажимо 10-15 хвилин до потрібного ступеня готовності.
Інгредієнти:
вершкове масло - 100 г;
часник - 4 - 6 подрібнених зубчиків;
стейки з яловичого філе - 2 кг;
сіль і мелений чорний перець за смаком.
Приготування
Розігріваємо гриль на сильному вогні. В малої ємності розтоплюємо вершкове масло, додаємо часник, на час відставляємо в сторону. Солимо і перчимо стейки з обох сторін. Обсмажуємо м'ясо на грилі близько 4-5 хвилин з кожного боку. Після того як м'ясо готове, викладаємо його на теплі тарілки, поливаємо олією з часником і даємо постояти 2-3 хвилини перед тим як подавати.
Яловичий стейк на сковороді
Найпопулярніший спосіб приготування яловичого стейка.
Інгредієнти:
Приготування
Чисто вимите і обсушенное м'ясо нарізаємо товстими пластами товщиною не менше 3-х і не більше 5 сантиметрів поперек волокон. Розігріваємо на сильному вогні сковороду і кладемо масло. Стейки перчимо з одного боку і цієї ж стороною викладаємо на сковороду. Поперчив другу сторону, перевертаємо. Смажимо від 3 до 5 хвилин, в залежності від необхідного ступеня прожарки. Солимо перед подачею на стіл.
Яловичий стейк в духовці
Яловичий стейк, приготований в духовці, виходить м'яким, ніжним і ароматним. Мимоволі посочувствуешь вегетаріанцям.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо миємо й обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо проти волокон на шматки товщиною близько 3-х сантиметрів (повинно вийти 4 шматка). Обмазуємо м'ясо оливковою олією з травами і кладемо на розігріту сковорідку, обсмажуємо 2 хвилини з кожного боку для утворення скоринки. Розігріваємо духовку до 170 ?З і поміщаємо в неї стейки, смажимо 10-15 хвилин до потрібного ступеня готовності.
Яловичий стейк на грилі з часниковим маслом
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо гриль на сильному вогні. В малої ємності розтоплюємо вершкове масло, додаємо часник, на час відставляємо в сторону. Солимо і перчимо стейки з обох сторін. Обсмажуємо м'ясо на грилі близько 4-5 хвилин з кожного боку. Після того як м'ясо готове, викладаємо його на теплі тарілки, поливаємо олією з часником і даємо постояти 2-3 хвилини перед тим як подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Стейк з телятини
Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
Ступеня підсмажування м'яса
Всі люблять смажене м'ясо, але мало хто знає, що існує кілька ступенів підсмажування м'яса. Від того, наскільки ви його прожарите буде залежати
Стейк на грилі
Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього
Стейк в мультиварці
Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або