Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Теляча вирізка в духовці

Теляча вирізка в духовці

19-03-2015, 08:43
9 308
Теляча вирізка в духовці
Телятина - чудове дієтичне м'ясо молодих тварин, зрозуміло, воно набагато ніжніше, ніж м'ясо дорослих бичків. Регулярне включення в раціон страв зі свіжої телятини особливо корисно для нормальної роботи серцево-судинної і нервової систем організму людини. Телятина менш жирна, ніж яловичина, це один з кращих видів м'яса, а теляча вирізка - найкраща з частин туші, делікатесний продукт.
Можна добре приготувати телячу вирізку, запечену в духовці у фользі, це рецепт простий, не вимагає яких-небудь особливих умінь.

Теляча вирізка, запечена в духовці


Інгредієнти:

  • вирізка теляча;

  • спеції сухі мелені;

  • мелені спеції (насіння коріандру, фенхелю, кунжуту та ін);

  • вино столове червоне або рожеве;

  • часник;

  • шматочок свинячого сала;

  • шматочок натурального вершкового масла;

  • зелень.


  • Приготування
    Попередньо непогано перед запіканням в духовці замаринувати телячу вирізку в червоному або рожевому столовому несульфитированном вини. Також додайте вино сухе мелені спеції (наприклад, готову суміш типу хмелі-сунелі, або складіть суміш по своєму смаку). Якщо ви не знайшли гарне вино, можете замаринувати м'ясо в хорошому пиві. Маринуйте м'ясо цілісним шматком протягом не менше 2-х годин. Перед загортанням у фольгу швидко обмийте шматок м'яса холодною проточною водою і обсушіть серветкою.
    За допомогою гострого ножа можна нашпигувати телячу вирізку шматочками часнику і свинячого сала (взагалі, це необов'язково, так само як і маринування, але так вийде соковитіше і пахучіше).
    Виріжте з фольги шматок потрібного розміру (краще скласти її вдвічі). Намазуємо фольгу вершковим маслом або салом. Накидаємо гілочки зелені, насіння, зверху кладемо м'ясо, обсипаємо його насінням і зеленню і запаковуємо в фольгу,
    Теляча вирізка в духовці
    намагаючись зробити так, щоб виділяються при запіканні соки не витікали.
    Викладаємо запаковане в фольгу м'ясо на деко і запікаємо в духовій шафі при температурі близько 220 градусів С протягом не менше 1 години. Перед розгортанням фольги злегка остуджуємо. Нарізаємо м'ясо скибочками і викладаємо на блюдо для сервірування. Оформляємо зеленню, можна викласти по колу огірочки в тому чи іншому вигляді. Як гарнір добре подати картоплю або молоду стручкову квасолю, зелений горошок. Також добре до запеченої телячої вирізки подати гриби, який-небудь гострий соус (часниково-лимонний, томатний), свіжі фрукти і столове вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик - смачна і корисна риба, яку варто додати в раціон харчування кожному, хто піклується про своє здоров'я. І, звичайно ж, найкращий спосіб
    Запечена телятина у фользі
    Запечена телятина у фользі
    Іноді, так хочеться приготувати що-небудь ніжне, вишукане, але в теж час ситне - є відмінний варіант досить простого страви - запечена телятина у
    Страви з оленини
    Страви з оленини
    Оленіна - це червоне м'ясо зі своєрідним смаком, в якому чудово поєднується низький вміст жиру і корисні речовини. І сьогодні ми поговоримо про те,
    Баранина, запечена у фользі
    Баранина, запечена у фользі
    Баранину вважають дієтичним м'ясом, особливо якщо це м'ясо молодої тварини. З неї можна зробити цікаві та різноманітні страви до будь-якого застілля.
    Страви з свинячої корейки
    Страви з свинячої корейки
    Корейка - це так звані спинні м'язи тварини, що проходять уздовж хребта з зовнішніх сторін. У м'ясі корейки міститься дуже мало жиру, воно є пісним.
    Баранина у вині - рецепт
    Баранина у вині - рецепт
    Якщо ви хочете здивувати своїх гостей незвичайно смачним гарячим блюдом - приготуйте баранину у вині. Нехай це займе чимало часу (розраховуйте на те,