Вернуться назад Распечатать

Теляча вирізка в духовці

Теляча вирізка в духовці
Телятина - чудове дієтичне м'ясо молодих тварин, зрозуміло, воно набагато ніжніше, ніж м'ясо дорослих бичків. Регулярне включення в раціон страв зі свіжої телятини особливо корисно для нормальної роботи серцево-судинної і нервової систем організму людини. Телятина менш жирна, ніж яловичина, це один з кращих видів м'яса, а теляча вирізка - найкраща з частин туші, делікатесний продукт.
Можна добре приготувати телячу вирізку, запечену в духовці у фользі, це рецепт простий, не вимагає яких-небудь особливих умінь.

Теляча вирізка, запечена в духовці


Інгредієнти:

  • вирізка теляча;

  • спеції сухі мелені;

  • мелені спеції (насіння коріандру, фенхелю, кунжуту та ін);

  • вино столове червоне або рожеве;

  • часник;

  • шматочок свинячого сала;

  • шматочок натурального вершкового масла;

  • зелень.


  • Приготування
    Попередньо непогано перед запіканням в духовці замаринувати телячу вирізку в червоному або рожевому столовому несульфитированном вини. Також додайте вино сухе мелені спеції (наприклад, готову суміш типу хмелі-сунелі, або складіть суміш по своєму смаку). Якщо ви не знайшли гарне вино, можете замаринувати м'ясо в хорошому пиві. Маринуйте м'ясо цілісним шматком протягом не менше 2-х годин. Перед загортанням у фольгу швидко обмийте шматок м'яса холодною проточною водою і обсушіть серветкою.
    За допомогою гострого ножа можна нашпигувати телячу вирізку шматочками часнику і свинячого сала (взагалі, це необов'язково, так само як і маринування, але так вийде соковитіше і пахучіше).
    Виріжте з фольги шматок потрібного розміру (краще скласти її вдвічі). Намазуємо фольгу вершковим маслом або салом. Накидаємо гілочки зелені, насіння, зверху кладемо м'ясо, обсипаємо його насінням і зеленню і запаковуємо в фольгу,
    Теляча вирізка в духовці
    намагаючись зробити так, щоб виділяються при запіканні соки не витікали.
    Викладаємо запаковане в фольгу м'ясо на деко і запікаємо в духовій шафі при температурі близько 220 градусів С протягом не менше 1 години. Перед розгортанням фольги злегка остуджуємо. Нарізаємо м'ясо скибочками і викладаємо на блюдо для сервірування. Оформляємо зеленню, можна викласти по колу огірочки в тому чи іншому вигляді. Як гарнір добре подати картоплю або молоду стручкову квасолю, зелений горошок. Також добре до запеченої телячої вирізки подати гриби, який-небудь гострий соус (часниково-лимонний, томатний), свіжі фрукти і столове вино.