Картопля, печена в духовці
Запікання картоплі - справа нехитра, бульби слід лише помити, приправити сіллю з перцем і кинути на деко, готується до м'якості. Але такий простий та звичний гарнір досить просто перетворити, якщо включити трохи фантазії. Легкі, смачні і нескладні оригінальні рецепти запеченого картоплі ми розкриємо в цій статті.
Почнемо з простого і базового рецепту, ідеально відповідного для консерваторів на кухні.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком;
часник - 1 зубчик;
соус барбекю - 2 ст. ложки;
цедра лайма - 1 ст. ложка;
сік лайма - 1 ст. ложка;
петрушка.
Приготування
Перед тим, як приготувати печену картоплю в духовці, самі бульби слід ретельно вимити, обсушити і нарізати будь-яким зручним для вас способом. Пару столових ложок оливкової олії змішати з соусом барбекю. Туди ж додаємо пропущений через прес часник, цедру лайма і його сік.
Картопля ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин, після чого, поки шматочки все ще гарячі, змішуємо їх з соусом і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
картопля - 2 кг;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
чебрець - 3 гілочки;
майоран - 3 гілочки;
часник сушений - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ст. ложка;
оливкова олія.
Приготування
Бульби миємо й відварюємо в підсоленій воді до м'якості: картопля має вільно протикаться виделкою, але не перетвориться в пюре. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками. Деко для запікання накриваємо фольгою і рясно змащуємо оливковою олією. Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з сушеними травами і часником, додаємо сіль. Заливаємо масляною сумішшю скибочки картоплі, перемішуємо і викладаємо на деко. Запікаємо бульби в розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин або до появи золотистої скоринки.
Інгредієнти:
оливкова олія;
картопля - 4 шт.;
часник - 4 зубчики;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
чебрець - 4 гілочки;
шинка - 4 скибочки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко змащуємо олією. Бульби миємо й обсушуємо, після чого робимо часті поперечні надрізи по всій картоплині, не прорізаємо її наскрізь. Солимо і перчимо бульби, в надрізи закладаємо скибочки шинки , а масло змішуємо з перетертим в кашку чебрецем і часником. Шматочками масла також наповнюємо надрізи. Картоплини обертаємо фольгою і ставимо в духовку на 45 хвилин, після чого поміщаємо бульби під гриль вже без фольги ще на 20-25 хвилин або до золотистого кольору. Готові бульби посипаємо зеленою цибулею або петрушкою перед подачею.
Інгредієнти:
картопля - 3-4 шт.;
молоко - 1/2 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
тертий твердий сир - 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю відварюємо в підсоленій воді. За допомогою столової ложки акуратно виймаємо м'якоть з розрізаних навпіл бульб, залишаючи шкірку цілого, і кладемо її в миску. Слідом наливаємо молоко і додаємо масло, перетираємо все в пюре. Яйця поділяємо на білки і жовтки: жовтки додаємо в пюре відразу, а білки збиваємо до м'яких піків і додаємо 2 столові ложки повітряної маси до пюре. Наповнюємо картопляні шкірки пюре і посипаємо все тертим сиром. Картоплю запікаємо в духовці до золотистої сирної скоринки.
Готову страву можна посипати зеленню, обсмаженою і искрошенним беконом або подрібненими горіхами.
Рецепт печеної картоплі в духовці
Почнемо з простого і базового рецепту, ідеально відповідного для консерваторів на кухні.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати печену картоплю в духовці, самі бульби слід ретельно вимити, обсушити і нарізати будь-яким зручним для вас способом. Пару столових ложок оливкової олії змішати з соусом барбекю. Туди ж додаємо пропущений через прес часник, цедру лайма і його сік.
Картопля ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин, після чого, поки шматочки все ще гарячі, змішуємо їх з соусом і свіжою зеленню.
Картопля, печена часточками в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Бульби миємо й відварюємо в підсоленій воді до м'якості: картопля має вільно протикаться виделкою, але не перетвориться в пюре. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками. Деко для запікання накриваємо фольгою і рясно змащуємо оливковою олією. Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з сушеними травами і часником, додаємо сіль. Заливаємо масляною сумішшю скибочки картоплі, перемішуємо і викладаємо на деко. Запікаємо бульби в розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин або до появи золотистої скоринки.
Печена картопля в фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко змащуємо олією. Бульби миємо й обсушуємо, після чого робимо часті поперечні надрізи по всій картоплині, не прорізаємо її наскрізь. Солимо і перчимо бульби, в надрізи закладаємо скибочки шинки , а масло змішуємо з перетертим в кашку чебрецем і часником. Шматочками масла також наповнюємо надрізи. Картоплини обертаємо фольгою і ставимо в духовку на 45 хвилин, після чого поміщаємо бульби під гриль вже без фольги ще на 20-25 хвилин або до золотистого кольору. Готові бульби посипаємо зеленою цибулею або петрушкою перед подачею.
Печена в духовці картоплю з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо в підсоленій воді. За допомогою столової ложки акуратно виймаємо м'якоть з розрізаних навпіл бульб, залишаючи шкірку цілого, і кладемо її в миску. Слідом наливаємо молоко і додаємо масло, перетираємо все в пюре. Яйця поділяємо на білки і жовтки: жовтки додаємо в пюре відразу, а білки збиваємо до м'яких піків і додаємо 2 столові ложки повітряної маси до пюре. Наповнюємо картопляні шкірки пюре і посипаємо все тертим сиром. Картоплю запікаємо в духовці до золотистої сирної скоринки.
Готову страву можна посипати зеленню, обсмаженою і искрошенним беконом або подрібненими горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля у фользі, запечений в духовці
Картоплю можна приготувати по-різному: на плиті, в аерогрилі, в мікрохвильовці, і, звичайно ж, в духовці. Якщо ви хочете запекти картоплю у фользі,
Картопля з сиром в духовці
Картопля, запечена з сиром - це класика, яка обросла безліччю варіантів приготування. Кілька з них ми вам розповімо в нашій статті. Така страва може
Печена картопля
Печена картопля - проста і смачна їжа, яка улюблена багатьма. Приготувати її можна декількома способами. У нашій статті ми розглянемо найбільш
Рецепт картоплі, запеченої в духовці
Картопля серед усіх гарнірів займає на нашому столі лідируюче місце. Її варять, смажать, тушкують, запікають. І сьогодні ми пропонуємо вам ще
Картопляні човники
Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи
Картопля, фарширована фаршем
Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на