Запікання картоплі - справа нехитра, бульби слід лише помити, приправити сіллю з перцем і кинути на деко, готується до м'якості. Але такий простий та звичний гарнір досить просто перетворити, якщо включити трохи фантазії. Легкі, смачні і нескладні оригінальні рецепти запеченого картоплі ми розкриємо в цій статті.
Рецепт печеної картоплі в духовці
Почнемо з простого і базового рецепту, ідеально відповідного для консерваторів на кухні.
Інгредієнти: картопля - 1 кг; оливкова олія; сіль, перець - за смаком; часник - 1 зубчик; соус барбекю - 2 ст. ложки; цедра лайма - 1 ст. ложка; сік лайма - 1 ст. ложка; петрушка. Приготування Перед тим, як приготувати печену картоплю в духовці, самі бульби слід ретельно вимити, обсушити і нарізати будь-яким зручним для вас способом. Пару столових ложок оливкової олії змішати з соусом барбекю. Туди ж додаємо пропущений через прес часник, цедру лайма і його сік.
Картопля ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин, після чого, поки шматочки все ще гарячі, змішуємо їх з соусом і свіжою зеленню.
Картопля, печена часточками в духовці
Інгредієнти: картопля - 2 кг; вершкове масло - 6 ст. ложок; чебрець - 3 гілочки; майоран - 3 гілочки; часник сушений - 1 ст. ложка; сіль - 1 ст. ложка; оливкова олія. Приготування Бульби миємо й відварюємо в підсоленій воді до м'якості: картопля має вільно протикаться виделкою, але не перетвориться в пюре. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками. Деко для запікання накриваємо фольгою і рясно змащуємо оливковою олією. Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з сушеними травами і часником, додаємо сіль. Заливаємо масляною сумішшю скибочки картоплі, перемішуємо і викладаємо на деко. Запікаємо бульби в розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин або до появи золотистої скоринки.
Печена картопля в фользі в духовці
Інгредієнти: оливкова олія; картопля - 4 шт.; часник - 4 зубчики; вершкове масло - 6 ст. ложок; чебрець - 4 гілочки; шинка - 4 скибочки. Приготування Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко змащуємо олією. Бульби миємо й обсушуємо, після чого робимо часті поперечні надрізи по всій картоплині, не прорізаємо її наскрізь. Солимо і перчимо бульби, в надрізи закладаємо скибочки шинки , а масло змішуємо з перетертим в кашку чебрецем і часником. Шматочками масла також наповнюємо надрізи. Картоплини обертаємо фольгою і ставимо в духовку на 45 хвилин, після чого поміщаємо бульби під гриль вже без фольги ще на 20-25 хвилин або до золотистого кольору. Готові бульби посипаємо зеленою цибулею або петрушкою перед подачею.
Печена в духовці картоплю з сиром
Інгредієнти: картопля - 3-4 шт.; молоко - 1/2 ст.; вершкове масло - 2 ст. ложки; тертий твердий сир - 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю відварюємо в підсоленій воді. За допомогою столової ложки акуратно виймаємо м'якоть з розрізаних навпіл бульб, залишаючи шкірку цілого, і кладемо її в миску. Слідом наливаємо молоко і додаємо масло, перетираємо все в пюре. Яйця поділяємо на білки і жовтки: жовтки додаємо в пюре відразу, а білки збиваємо до м'яких піків і додаємо 2 столові ложки повітряної маси до пюре. Наповнюємо картопляні шкірки пюре і посипаємо все тертим сиром. Картоплю запікаємо в духовці до золотистої сирної скоринки.
Готову страву можна посипати зеленню, обсмаженою і искрошенним беконом або подрібненими горіхами.