Тарталетки з креветками
Буваючи в гостях, на святковому столі часто можна побачити салати не тільки в традиційному вигляді (в салатниці), але і в маленьких їстівних кошиках, так званих тарталетках. Погодьтеся, що така подача простого салату вигідно і оригінально прикрасить будь-який стіл. Тим більше що страви вже розділені на невеликі порції, і кожен з гостей може з легкістю спробувати будь-який з них.
Тарталетки можна знайти вже готові в супермаркеті. Вони здебільшого бувають з тонких вафельних коржів. А можна виготовити самостійно з пісочного або листкового тіста .
Салати для начинки вибираються кожної господинею на свій смак. Пропонуємо вам включити в своє святкове меню, будь-який із запропонованих рецептів тарталеток з начинкою з креветок. Пробуйте самі і пригощайте своїх гостей.
Інгредієнти:
очищені креветки - 250 г;
часник - 3 зубки;
цибулина - 1 шт.;
оливкова олія - 2 столові ложки;
натуральний мед - 1 столова ложка;
соєвий соус темний - 2 столові ложки;
фісташки роздроблені - 2 столові ложки;
дрібно порубана зелень.
Приготування
Цибулю і часник тонко шаткуємо, а потім пасеруємо на оливковій олії 2-3 хвилини. Мед розводимо з трьома столовими ложками води. Поливаємо медовою водою порізані креветки і все кладемо до цибулі з часником. Смажимо на сковороді 3-4 хвилини, а після додавання соєвого соусу ще 5 хвилин.
В куплені або спечені тарталетки викладаємо теплі креветки, зверху посипаємо подрібненими фісташками. Прикрашаємо зеленню і дольками лимона. Наша закуска в тарталетках готова!
Інгредієнти:
креветки - 200 г;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
болгарський червоний перець - 1 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
м'який сир - 100 г;
вершки - 50 мл;
оливки - 50 г;
рослинне масло.
Приготування
Очищені креветки обсмажуємо і нарізаємо. Огірок нарізаємо дрібними кубиками.
Готуємо перший крем. Натерту моркву і подрібнений цибулю, смажимо до золотистого кольору. Вливаємо половину вершків і добре збиваємо в блендері. Додаємо 50 г м'якого сиру і перемішуємо. Для другого крему очищаємо, підсмажуємо і перетворюємо на пюре солодкий перець. Додаємо другу частину вершків і сиру, перемішуємо.
В тарталетки викладаємо у кілька шарів: перший крем, креветки, огірок, оливки, другий крем. Прикрашаємо часточкою лимона.
Інгредієнти:
зварені креветки очищені - 250 г;
стиглі авокадо - 2 шт.;
помідори - 2 шт.;
зелений базилік - 1 пучок;
вершки - 1 столова ложка;
гостра гірчиця - 1 чайна ложка;
сік лимона - 2 чайні ложки;
листя салату - пучок;
сіль, мелений білий перець.
Приготування
Вимиваємо помідори і базилік. У помідорів видаляємо насіння і шкірку, нарізаємо на невеликі часточки. Листочки базиліка теж ріжемо на невеликі шматочки. У авокадо знімаємо шкірку і виймаємо кісточки, м'якоть нарізаємо тонкою соломкою. Вершки змішуємо з гірчицею і лимонним соком. За власним смаком солимо і перчимо заправку. З'єднуємо помідори, креветки, авокадо і базилік. Поливаємо суміш заправкою і перемішуємо. Листя салату промиваємо під проточною водою, промокаємо серветками і рвемо кожен лист на 2-3 частини. Дно тарталеток вкриваємо шматочком салатного листя, зверху на салат накладаємо підготовлену суміш з авокадо, креветки, помідори і базиліка з заправкою.
Інгредієнти:
тигрові очищені креветки - 100 г;
очищені кальмари - 100 г;
морський гребінець - 100 г;
трепанги - 100 г;
свіжі помідори - 2 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
подрібнені мариновані гриби - 3 столові ложки;
майонез - 3 столові ложки;
зелень, маслини;
сіль, перець.
Приготування
Кальмари, креветки, гребінці і трепанги відварюємо окремо в трохи солонуватою воді, охолоджуємо і нарізаємо тонкою соломкою або невеликими шматочками. Ріжемо на соломку огірок, а помідори на часточки. З'єднуємо і перемішуємо всі продукти, заливаємо майонезом, солимо і перчимо за смаком. Накладаємо салат в тарталетки, а зверху прикрашаємо листочками зелені і маслинами.
Тарталетки можна знайти вже готові в супермаркеті. Вони здебільшого бувають з тонких вафельних коржів. А можна виготовити самостійно з пісочного або листкового тіста .
Салати для начинки вибираються кожної господинею на свій смак. Пропонуємо вам включити в своє святкове меню, будь-який із запропонованих рецептів тарталеток з начинкою з креветок. Пробуйте самі і пригощайте своїх гостей.
Салат з креветками в тарталетках
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і часник тонко шаткуємо, а потім пасеруємо на оливковій олії 2-3 хвилини. Мед розводимо з трьома столовими ложками води. Поливаємо медовою водою порізані креветки і все кладемо до цибулі з часником. Смажимо на сковороді 3-4 хвилини, а після додавання соєвого соусу ще 5 хвилин.
В куплені або спечені тарталетки викладаємо теплі креветки, зверху посипаємо подрібненими фісташками. Прикрашаємо зеленню і дольками лимона. Наша закуска в тарталетках готова!
Тарталетки з креветками і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Очищені креветки обсмажуємо і нарізаємо. Огірок нарізаємо дрібними кубиками.
Готуємо перший крем. Натерту моркву і подрібнений цибулю, смажимо до золотистого кольору. Вливаємо половину вершків і добре збиваємо в блендері. Додаємо 50 г м'якого сиру і перемішуємо. Для другого крему очищаємо, підсмажуємо і перетворюємо на пюре солодкий перець. Додаємо другу частину вершків і сиру, перемішуємо.
В тарталетки викладаємо у кілька шарів: перший крем, креветки, огірок, оливки, другий крем. Прикрашаємо часточкою лимона.
Тарталетки з креветками та авокадо
Інгредієнти:
Приготування
Вимиваємо помідори і базилік. У помідорів видаляємо насіння і шкірку, нарізаємо на невеликі часточки. Листочки базиліка теж ріжемо на невеликі шматочки. У авокадо знімаємо шкірку і виймаємо кісточки, м'якоть нарізаємо тонкою соломкою. Вершки змішуємо з гірчицею і лимонним соком. За власним смаком солимо і перчимо заправку. З'єднуємо помідори, креветки, авокадо і базилік. Поливаємо суміш заправкою і перемішуємо. Листя салату промиваємо під проточною водою, промокаємо серветками і рвемо кожен лист на 2-3 частини. Дно тарталеток вкриваємо шматочком салатного листя, зверху на салат накладаємо підготовлену суміш з авокадо, креветки, помідори і базиліка з заправкою.
Тарталетки з кальмарами і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари, креветки, гребінці і трепанги відварюємо окремо в трохи солонуватою воді, охолоджуємо і нарізаємо тонкою соломкою або невеликими шматочками. Ріжемо на соломку огірок, а помідори на часточки. З'єднуємо і перемішуємо всі продукти, заливаємо майонезом, солимо і перчимо за смаком. Накладаємо салат в тарталетки, а зверху прикрашаємо листочками зелені і маслинами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з креветками і апельсином
Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї
Тарталетки з ікрою
Тарталетки з ікрою - це вишукана закуска, яка просто незамінна на фуршетах і банкетах. Їх можна швиденько приготувати на швидку руку, показавши себе
Закуска з креветок
Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування
Тарталетки з сьомгою
Тарталетки - це чудова і швидка закуска для вечірок, фуршетних столів. Варіацій їх приготування досить багато - все залежить від ваших уподобань. Ми
Тарталетки з сиром
Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас
Закуски з креветками
Закуски з креветками - відмінне рішення для фуршетного і святкового стола. Приготувати їх не складе особливої праці, а ваші домашні та гості