Буваючи в гостях, на святковому столі часто можна побачити салати не тільки в традиційному вигляді (в салатниці), але і в маленьких їстівних кошиках, так званих тарталетках. Погодьтеся, що така подача простого салату вигідно і оригінально прикрасить будь-який стіл. Тим більше що страви вже розділені на невеликі порції, і кожен з гостей може з легкістю спробувати будь-який з них.
Тарталетки можна знайти вже готові в супермаркеті. Вони здебільшого бувають з тонких вафельних коржів. А можна виготовити самостійно з пісочного або листкового тіста .
Салати для начинки вибираються кожної господинею на свій смак. Пропонуємо вам включити в своє святкове меню, будь-який із запропонованих рецептів тарталеток з начинкою з креветок. Пробуйте самі і пригощайте своїх гостей.
Салат з креветками в тарталетках
Інгредієнти: очищені креветки - 250 г; часник - 3 зубки; цибулина - 1 шт.; оливкова олія - 2 столові ложки; натуральний мед - 1 столова ложка; соєвий соус темний - 2 столові ложки; фісташки роздроблені - 2 столові ложки; дрібно порубана зелень. Приготування Цибулю і часник тонко шаткуємо, а потім пасеруємо на оливковій олії 2-3 хвилини. Мед розводимо з трьома столовими ложками води. Поливаємо медовою водою порізані креветки і все кладемо до цибулі з часником. Смажимо на сковороді 3-4 хвилини, а після додавання соєвого соусу ще 5 хвилин.
В куплені або спечені тарталетки викладаємо теплі креветки, зверху посипаємо подрібненими фісташками. Прикрашаємо зеленню і дольками лимона. Наша закуска в тарталетках готова!
Тарталетки з креветками і сиром
Інгредієнти: креветки - 200 г; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; болгарський червоний перець - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; м'який сир - 100 г; вершки - 50 мл; оливки - 50 г; рослинне масло. Приготування Очищені креветки обсмажуємо і нарізаємо. Огірок нарізаємо дрібними кубиками.
Готуємо перший крем. Натерту моркву і подрібнений цибулю, смажимо до золотистого кольору. Вливаємо половину вершків і добре збиваємо в блендері. Додаємо 50 г м'якого сиру і перемішуємо. Для другого крему очищаємо, підсмажуємо і перетворюємо на пюре солодкий перець. Додаємо другу частину вершків і сиру, перемішуємо.
В тарталетки викладаємо у кілька шарів: перший крем, креветки, огірок, оливки, другий крем. Прикрашаємо часточкою лимона.
Тарталетки з креветками та авокадо
Інгредієнти: зварені креветки очищені - 250 г; стиглі авокадо - 2 шт.; помідори - 2 шт.; зелений базилік - 1 пучок; вершки - 1 столова ложка; гостра гірчиця - 1 чайна ложка; сік лимона - 2 чайні ложки; листя салату - пучок; сіль, мелений білий перець. Приготування Вимиваємо помідори і базилік. У помідорів видаляємо насіння і шкірку, нарізаємо на невеликі часточки. Листочки базиліка теж ріжемо на невеликі шматочки. У авокадо знімаємо шкірку і виймаємо кісточки, м'якоть нарізаємо тонкою соломкою. Вершки змішуємо з гірчицею і лимонним соком. За власним смаком солимо і перчимо заправку. З'єднуємо помідори, креветки, авокадо і базилік. Поливаємо суміш заправкою і перемішуємо. Листя салату промиваємо під проточною водою, промокаємо серветками і рвемо кожен лист на 2-3 частини. Дно тарталеток вкриваємо шматочком салатного листя, зверху на салат накладаємо підготовлену суміш з авокадо, креветки, помідори і базиліка з заправкою.
Тарталетки з кальмарами і креветками
Інгредієнти: тигрові очищені креветки - 100 г; очищені кальмари - 100 г; морський гребінець - 100 г; трепанги - 100 г; свіжі помідори - 2 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; подрібнені мариновані гриби - 3 столові ложки; майонез - 3 столові ложки; зелень, маслини; сіль, перець. Приготування Кальмари, креветки, гребінці і трепанги відварюємо окремо в трохи солонуватою воді, охолоджуємо і нарізаємо тонкою соломкою або невеликими шматочками. Ріжемо на соломку огірок, а помідори на часточки. З'єднуємо і перемішуємо всі продукти, заливаємо майонезом, солимо і перчимо за смаком. Накладаємо салат в тарталетки, а зверху прикрашаємо листочками зелені і маслинами.