Соус чилі в домашніх умовах
Любителі гостренького зможуть побалувати себе стравами, доповненими смачним гострим соусом чилі, виготовлять його самостійно в домашніх умовах.
Інгредієнти:
стручки перцю чилі – 360 г;
помідори свіжі – 35 кг;
цибуля ріпчаста – 180 г;
солодкі болгарські перці – 220 г;
масло без аромату (оливкова або соняшникова) – 40 мл;
часникові великі головки – 2 шт.;
цукор-пісок – 100 г;
оцет винний (червоний) – 35 мл;
сіль крупна або соус рибний – 45 г або по смаку.
Приготування
Разом з необхідними за списком інгредієнтами необхідно подбає про наявність гумових рукавичок, якими рекомендуємо захистити руки перед обробкою перчика чилі. Стручки необхідно сполоснути, розрізати уздовж навпіл, вичистити насіння і видалити плодоніжку. Точно також чинимо і з болгарськими солодкими перцями. Разом з тим очищаємо ріпчасті цибулини і часникові зубки, а також перемываем томати і розрізаємо на кілька частин. Тепер необхідно подрібнити спочатку в ємності блендера або перекрутивши через м'ясорубку перець чилі і солодкий болгарський, цибуля, часник і гілочки петрушки, після чого викласти масу в прогріте на сковороді соняшникову олію і обсмажити при безперервному помішуванні протягом двох хвилин. В цей час подрібнюємо підготовлені помідори і томатну масу викладаємо в сковороду до перцевої піджарки.
Даємо основі соусу закипіти і витримуємо при помірному кипінні протягом сорока хвилин. Перетираємо отриману масу через ситечко, додаємо сіль, цукровий пісок і уварюємо ще протягом півгодини. Тепер вливаємо винний оцет, даємо заготівлі ще пару хвилин прокипіти і тут же розфасовуємо її за стерильним ємкостей. Укупориваем їх провареними кришками і перевертаємо для самостерилизации під ковдру.
Інгредієнти:
стручки перцю чилі середнього розміру – 8 шт.;
рисове вино Мірін – 100 мл;
вода – 380 мл;
часникові зубки – 4-6 шт.;
цукор-пісок – 200 г;
кукурудзяний крохмаль – 95 г;
сіль велика – 20 р.
Приготування
Даний рецепт соусу з тайської кухні. Його смак суперечливий, але оригінальний і здатний перетворити будь-яку страву з м'яса, риби або морепродуктів.
Приготувати такий соус абсолютно нескладно. Спочатку, надівши рукавички на руки, очищаємо перці чилі від плодоніжок і насіння, чистимо також часникові зубки і перемелюємо компоненти в ємності блендера.
Тепер підігріваємо до кипіння воду і розчиняємо у ній цукрові кристали, сіль і вино Мірін. Додаємо пюрированный перець з часником і після повторного закипання варимо компоненти три хвилини. Далі крохмаль розводимо в малій кількості води і виливаємо тоненькою цівкою в основу соусу, безперервно її при цьому помішуючи. Прогріваємо солодкий соус чилі ще пару хвилин до загустіння, охолодити і можемо подавати.
Як приготувати гострий соус з перцю чилі на зиму в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Разом з необхідними за списком інгредієнтами необхідно подбає про наявність гумових рукавичок, якими рекомендуємо захистити руки перед обробкою перчика чилі. Стручки необхідно сполоснути, розрізати уздовж навпіл, вичистити насіння і видалити плодоніжку. Точно також чинимо і з болгарськими солодкими перцями. Разом з тим очищаємо ріпчасті цибулини і часникові зубки, а також перемываем томати і розрізаємо на кілька частин. Тепер необхідно подрібнити спочатку в ємності блендера або перекрутивши через м'ясорубку перець чилі і солодкий болгарський, цибуля, часник і гілочки петрушки, після чого викласти масу в прогріте на сковороді соняшникову олію і обсмажити при безперервному помішуванні протягом двох хвилин. В цей час подрібнюємо підготовлені помідори і томатну масу викладаємо в сковороду до перцевої піджарки.
Даємо основі соусу закипіти і витримуємо при помірному кипінні протягом сорока хвилин. Перетираємо отриману масу через ситечко, додаємо сіль, цукровий пісок і уварюємо ще протягом півгодини. Тепер вливаємо винний оцет, даємо заготівлі ще пару хвилин прокипіти і тут же розфасовуємо її за стерильним ємкостей. Укупориваем їх провареними кришками і перевертаємо для самостерилизации під ковдру.
Гострий солодкий соус чилі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт соусу з тайської кухні. Його смак суперечливий, але оригінальний і здатний перетворити будь-яку страву з м'яса, риби або морепродуктів.
Приготувати такий соус абсолютно нескладно. Спочатку, надівши рукавички на руки, очищаємо перці чилі від плодоніжок і насіння, чистимо також часникові зубки і перемелюємо компоненти в ємності блендера.
Тепер підігріваємо до кипіння воду і розчиняємо у ній цукрові кристали, сіль і вино Мірін. Додаємо пюрированный перець з часником і після повторного закипання варимо компоненти три хвилини. Далі крохмаль розводимо в малій кількості води і виливаємо тоненькою цівкою в основу соусу, безперервно її при цьому помішуючи. Прогріваємо солодкий соус чилі ще пару хвилин до загустіння, охолодити і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Перцевий соус](/uploads/posts/2016-11/thumbs/perceviy-sous_451.jpeg)
Перцевий соус
Завжди успішно доповнити основне блюдо здатні саме соуси і, звичайно, краще їх робити власноруч. Додати особливого смаку вашій стейку допоможе рецепт
![Аджика з кетчупом чилі](/uploads/posts/2016-11/thumbs/adzhika-z-ketchupom-chil_591.jpeg)
Аджика з кетчупом чилі
Якщо вам смак домашньої аджики здається не досить насиченим, заповните це звичайним кетчупом чилі. Далі підкажемо, як зробити чудову приправу із
![Аджика з перцю чилі на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/adzhika-z-percyu-chil-na-zimu_141.jpeg)
Аджика з перцю чилі на зиму
Любителям пікантних страв неодмінно сподобаються рецепти аджики, описані далі. Розповімо, як доповнити звичайні рецепти пекучим перцем чилі. Таке
![Солодкий соус чилі](/uploads/posts/2016-11/thumbs/solodkiy-sous-chil_781.jpeg)
Солодкий соус чилі
Якщо ви віддаєте перевагу незвичайні поєднання в їжі, цей соус неодмінно вам сподобається. Далі розповімо, як з перців чилі створити солодку
![Соус з червоної смородини на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/sous-z-chervonoyi-smorodini-na-zimu_501.jpeg)
Соус з червоної смородини на зиму
Поєднання компонентів у даному рецепті багатьом здасться дивним, проте його неодмінно варто спробувати. Така приправа, приготовлена з червоної
![Тайський соус чилі](/uploads/posts/2016-01/tayskiy-sous-chil_171.jpeg)
Тайський соус чилі
Тайські страви завжди відрізнялися оригінальністю складних рецептів і, звичайно ж, гостротою. Якщо страва недостатньо гостре, то до нього додатково