Минтай, запечений в духовці
Минтай, запечений в духовці, на відміну від приготованого на сковороді виходить більш соковитим і поза всяких сумнівів корисним. Рекомендуємо варіанти такого страви з участю картоплі та овочів, а також пропонуємо спробувати поєднання рибки та сметанного соусу.
Інгредієнти:
минтай – 680 г;
картопля – 680 г;
ріпчасті цибулини – 135 г;
майонез домашній густий – 210 г;
вода очищена – 140 мл;
олія соняшникова без запаху – 20 мл;
йодована сіль крупна і суміш перців (мелена);
ароматні трави (мікс) і прянощі (компоненти на вибір);
зелень (за бажанням).
Приготування
Для запікання в духовці з картоплею можна взяти як потрошеные тушки минтая без голів, так і філе рибки. Його необхідно розморозити на нижній полиці холодильного відділення і розрізати на порційні шматочки. Тепер викладаємо рибу в ємність для запікання, підсолюємо попередньо за смаком і приправивши меленої сумішшю перець.
Картоплини миємо, чистимо, нарізаємо невеликими полукружками або соломкою, які трохи змащуємо маслом, підсолюємо і викладаємо до рибки. Зверху розподіляємо очищений і нарізаний півкільцями цибулю і покриваємо все соусом, приготованим із суміші майонезу, води, з додаванням до смаку солі, сухого ароматних трав і прянощів на свій вибір. При бажанні можна також доповнити страва подрібненою зеленню.
Залишилося тільки дочекатися приготування страви в духовці. Для цього прогреем пристрій завчасно до температури 205 градусів і відправимо в нього ємність з рибою і картоплею хвилин на сорок.
Інгредієнти:
філе минтая – 620 г;
кабачки – 420 г;
брокколі – 320 г;
помідори свіжі – 320 г;
олія соняшникова без запаху – 20 мл;
сухі прованські трави (мікс);
йодована сіль крупна і суміш перців (мелена);
зелень (будь-яка на вибір).
Приготування
В даному випадку запікати в духовці ми будемо філе минтая, доповнивши його овочами. А щоб зберегти соковитість страви, приготуємо його у фользі. Для початку розморозимо філе і позбавимо від зайвої вологи, промокнувши серветкою. Тепер приправляємо рибку сіллю, меленої сумішшю перчиком і прованськими травами і даємо кілька хвилин насититися ароматами. В цей час готуємо овочі. Молоденькі кабачки споліскуємо, витираємо насухо і шаткуємо гуртками, які в свою чергу розрізаємо ще на чотири частини. Броколі розбираємо на дрібні суцвіття, а томати ділимо на часточки. Змішуємо овочі в мисці, додавши при цьому трохи олії соняшникової та нарубаної зелені, а також підсолюємо компоненти за смаком.
У застелену відрізу фольги ємність для запікання викладаємо спочатку овочеву масу, а зверху кладемо промаринованное трохи філе минтая. Прикриваємо форму другим листом фольги, притискаємо краю до ємності, як би запечатуючи її і маємо страва хвилин на двадцять в прогрітій до 185 градусів духовці.
Інгредієнти:
минтай – 620 г;
морква – 120 г;
ріпчасті цибулини – 180 г;
сметана – 220 г;
олія соняшникова без запаху – 45 мл;
сухі прованські трави (мікс);
йодована сіль крупна і суміш перців (мелена);
зелень (будь-яка на вибір);
сир твердий (за бажанням).
Приготування
Особливо смачним виходить минтай, якщо запекти його в духовці зі сметаною. Для цього розморожену рибку нарізаємо порційними шматочками, приправляємо їх сіллю і спеціями і даємо трохи промаринуватися.
Тим часом очищений і нарізаний лук і перетерту моркву пасеруємо до м'якості на сковороді з соняшниковою маслом.
Підготовлену рибку розкладаємо у формі для запікання, зверху розподіляємо піджарку з лука і заливаємо все сметанним соусом. Для його приготування сметану підсолюємо, додаємо прованські трави, нарубану зелень і за бажанням перетертий сир. Для запікання такої страви в духовці поміщаємо його хвилин на тридцять на середню полицю пристрою, яке прогріваємо попередньо до 185 градусів.
Минтай, запечена в духовці з картоплею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для запікання в духовці з картоплею можна взяти як потрошеные тушки минтая без голів, так і філе рибки. Його необхідно розморозити на нижній полиці холодильного відділення і розрізати на порційні шматочки. Тепер викладаємо рибу в ємність для запікання, підсолюємо попередньо за смаком і приправивши меленої сумішшю перець.
Картоплини миємо, чистимо, нарізаємо невеликими полукружками або соломкою, які трохи змащуємо маслом, підсолюємо і викладаємо до рибки. Зверху розподіляємо очищений і нарізаний півкільцями цибулю і покриваємо все соусом, приготованим із суміші майонезу, води, з додаванням до смаку солі, сухого ароматних трав і прянощів на свій вибір. При бажанні можна також доповнити страва подрібненою зеленню.
Залишилося тільки дочекатися приготування страви в духовці. Для цього прогреем пристрій завчасно до температури 205 градусів і відправимо в нього ємність з рибою і картоплею хвилин на сорок.
Філе минтая, запечене у фользі в духовці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку запікати в духовці ми будемо філе минтая, доповнивши його овочами. А щоб зберегти соковитість страви, приготуємо його у фользі. Для початку розморозимо філе і позбавимо від зайвої вологи, промокнувши серветкою. Тепер приправляємо рибку сіллю, меленої сумішшю перчиком і прованськими травами і даємо кілька хвилин насититися ароматами. В цей час готуємо овочі. Молоденькі кабачки споліскуємо, витираємо насухо і шаткуємо гуртками, які в свою чергу розрізаємо ще на чотири частини. Броколі розбираємо на дрібні суцвіття, а томати ділимо на часточки. Змішуємо овочі в мисці, додавши при цьому трохи олії соняшникової та нарубаної зелені, а також підсолюємо компоненти за смаком.
У застелену відрізу фольги ємність для запікання викладаємо спочатку овочеву масу, а зверху кладемо промаринованное трохи філе минтая. Прикриваємо форму другим листом фольги, притискаємо краю до ємності, як би запечатуючи її і маємо страва хвилин на двадцять в прогрітій до 185 градусів духовці.
Як смачно запекти минтай в духовці зі сметаною?
Інгредієнти:
Приготування
Особливо смачним виходить минтай, якщо запекти його в духовці зі сметаною. Для цього розморожену рибку нарізаємо порційними шматочками, приправляємо їх сіллю і спеціями і даємо трохи промаринуватися.
Тим часом очищений і нарізаний лук і перетерту моркву пасеруємо до м'якості на сковороді з соняшниковою маслом.
Підготовлену рибку розкладаємо у формі для запікання, зверху розподіляємо піджарку з лука і заливаємо все сметанним соусом. Для його приготування сметану підсолюємо, додаємо прованські трави, нарубану зелень і за бажанням перетертий сир. Для запікання такої страви в духовці поміщаємо його хвилин на тридцять на середню полицю пристрою, яке прогріваємо попередньо до 185 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, запечена з овочами в духовці
Спробуйте запекти рибу з нашим цікавим рецептами. Далі підкажемо, як створити повноцінне самостійне блюдо, яке напевно всім сподобається. Розповімо
Як посмажити минтай?
Доступна, зовсім недорога рибка може перетворитися в незвичайну страву, при правильно підібраному рецепті. Далі розповімо, як з неабиякого минтая
Минтай у фользі в духовці – рецепт
Звичайну, досить поширену у продажу рибу, минтай, можна приготувати досить незвичайним способом. Розповімо, як оригінально доповнити блюдо ароматними
Минтай, тушкований з овочами
Минтай відрізняється своїм ненав'язливим смаком, що дозволяє готувати з нього різні страви. Пропонуємо його тушкувати з овочами. Смак рибки чудово
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.