Минтай, запечений в духовці, на відміну від приготованого на сковороді виходить більш соковитим і поза всяких сумнівів корисним. Рекомендуємо варіанти такого страви з участю картоплі та овочів, а також пропонуємо спробувати поєднання рибки та сметанного соусу.
Минтай, запечена в духовці з картоплею – рецепт
Інгредієнти: минтай – 680 г; картопля – 680 г; ріпчасті цибулини – 135 г; майонез домашній густий – 210 г; вода очищена – 140 мл; олія соняшникова без запаху – 20 мл; йодована сіль крупна і суміш перців (мелена); ароматні трави (мікс) і прянощі (компоненти на вибір); зелень (за бажанням). Приготування Для запікання в духовці з картоплею можна взяти як потрошеные тушки минтая без голів, так і філе рибки. Його необхідно розморозити на нижній полиці холодильного відділення і розрізати на порційні шматочки. Тепер викладаємо рибу в ємність для запікання, підсолюємо попередньо за смаком і приправивши меленої сумішшю перець.
Картоплини миємо, чистимо, нарізаємо невеликими полукружками або соломкою, які трохи змащуємо маслом, підсолюємо і викладаємо до рибки. Зверху розподіляємо очищений і нарізаний півкільцями цибулю і покриваємо все соусом, приготованим із суміші майонезу, води, з додаванням до смаку солі, сухого ароматних трав і прянощів на свій вибір. При бажанні можна також доповнити страва подрібненою зеленню.
Залишилося тільки дочекатися приготування страви в духовці. Для цього прогреем пристрій завчасно до температури 205 градусів і відправимо в нього ємність з рибою і картоплею хвилин на сорок.
Філе минтая, запечене у фользі в духовці з овочами
Інгредієнти: філе минтая – 620 г; кабачки – 420 г; брокколі – 320 г; помідори свіжі – 320 г; олія соняшникова без запаху – 20 мл; сухі прованські трави (мікс); йодована сіль крупна і суміш перців (мелена); зелень (будь-яка на вибір). Приготування В даному випадку запікати в духовці ми будемо філе минтая, доповнивши його овочами. А щоб зберегти соковитість страви, приготуємо його у фользі. Для початку розморозимо філе і позбавимо від зайвої вологи, промокнувши серветкою. Тепер приправляємо рибку сіллю, меленої сумішшю перчиком і прованськими травами і даємо кілька хвилин насититися ароматами. В цей час готуємо овочі. Молоденькі кабачки споліскуємо, витираємо насухо і шаткуємо гуртками, які в свою чергу розрізаємо ще на чотири частини. Броколі розбираємо на дрібні суцвіття, а томати ділимо на часточки. Змішуємо овочі в мисці, додавши при цьому трохи олії соняшникової та нарубаної зелені, а також підсолюємо компоненти за смаком.
У застелену відрізу фольги ємність для запікання викладаємо спочатку овочеву масу, а зверху кладемо промаринованное трохи філе минтая. Прикриваємо форму другим листом фольги, притискаємо краю до ємності, як би запечатуючи її і маємо страва хвилин на двадцять в прогрітій до 185 градусів духовці.
Як смачно запекти минтай в духовці зі сметаною?
Інгредієнти: минтай – 620 г; морква – 120 г; ріпчасті цибулини – 180 г; сметана – 220 г; олія соняшникова без запаху – 45 мл; сухі прованські трави (мікс); йодована сіль крупна і суміш перців (мелена); зелень (будь-яка на вибір); сир твердий (за бажанням). Приготування Особливо смачним виходить минтай, якщо запекти його в духовці зі сметаною. Для цього розморожену рибку нарізаємо порційними шматочками, приправляємо їх сіллю і спеціями і даємо трохи промаринуватися.
Тим часом очищений і нарізаний лук і перетерту моркву пасеруємо до м'якості на сковороді з соняшниковою маслом.
Підготовлену рибку розкладаємо у формі для запікання, зверху розподіляємо піджарку з лука і заливаємо все сметанним соусом. Для його приготування сметану підсолюємо, додаємо прованські трави, нарубану зелень і за бажанням перетертий сир. Для запікання такої страви в духовці поміщаємо його хвилин на тридцять на середню полицю пристрою, яке прогріваємо попередньо до 185 градусів.