Вернуться назад Распечатать

Минтай, запечений в духовці

Минтай, запечений в духовці
Минтай, запечений в духовці, на відміну від приготованого на сковороді виходить більш соковитим і поза всяких сумнівів корисним. Рекомендуємо варіанти такого страви з участю картоплі та овочів, а також пропонуємо спробувати поєднання рибки та сметанного соусу.

Минтай, запечена в духовці з картоплею – рецепт


Інгредієнти:

  • минтай – 680 г;

  • картопля – 680 г;

  • ріпчасті цибулини – 135 г;

  • майонез домашній густий – 210 г;

  • вода очищена – 140 мл;

  • олія соняшникова без запаху – 20 мл;

  • йодована сіль крупна і суміш перців (мелена);

  • ароматні трави (мікс) і прянощі (компоненти на вибір);

  • зелень (за бажанням).


  • Приготування
    Для запікання в духовці з картоплею можна взяти як потрошеные тушки минтая без голів, так і філе рибки. Його необхідно розморозити на нижній полиці холодильного відділення і розрізати на порційні шматочки. Тепер викладаємо рибу в ємність для запікання, підсолюємо попередньо за смаком і приправивши меленої сумішшю перець.
    Картоплини миємо, чистимо, нарізаємо невеликими полукружками або соломкою, які трохи змащуємо маслом, підсолюємо і викладаємо до рибки. Зверху розподіляємо очищений і нарізаний півкільцями цибулю і покриваємо все соусом, приготованим із суміші майонезу, води, з додаванням до смаку солі, сухого ароматних трав і прянощів на свій вибір. При бажанні можна також доповнити страва подрібненою зеленню.
    Залишилося тільки дочекатися приготування страви в духовці. Для цього прогреем пристрій завчасно до температури 205 градусів і відправимо в нього ємність з рибою і картоплею хвилин на сорок.

    Філе минтая, запечене у фользі в духовці з овочами


    Інгредієнти:

  • філе минтая – 620 г;

  • кабачки – 420 г;

  • брокколі – 320 г;

  • помідори свіжі – 320 г;

  • олія соняшникова без запаху – 20 мл;

  • сухі прованські трави (мікс);

  • йодована сіль крупна і суміш перців (мелена);

  • зелень (будь-яка на вибір).


  • Приготування
    В даному випадку запікати в духовці ми будемо філе минтая, доповнивши його овочами. А щоб зберегти соковитість страви, приготуємо його у фользі. Для початку розморозимо філе і позбавимо від зайвої вологи, промокнувши серветкою. Тепер приправляємо рибку сіллю, меленої сумішшю перчиком і прованськими травами і даємо кілька хвилин насититися ароматами. В цей час готуємо овочі. Молоденькі кабачки споліскуємо, витираємо насухо і шаткуємо гуртками, які в свою чергу розрізаємо ще на чотири частини. Броколі розбираємо на дрібні суцвіття, а томати ділимо на часточки. Змішуємо овочі в мисці, додавши при цьому трохи олії соняшникової та нарубаної зелені, а також підсолюємо компоненти за смаком.
    У застелену відрізу фольги ємність для запікання викладаємо спочатку овочеву масу, а зверху кладемо промаринованное трохи філе минтая. Прикриваємо форму другим листом фольги, притискаємо краю до ємності, як би запечатуючи її і маємо страва хвилин на двадцять в прогрітій до 185 градусів духовці.

    Як смачно запекти минтай в духовці зі сметаною?


    Інгредієнти:

  • минтай – 620 г;

  • морква – 120 г;

  • ріпчасті цибулини – 180 г;

  • сметана – 220 г;

  • олія соняшникова без запаху – 45 мл;

  • сухі прованські трави (мікс);

  • йодована сіль крупна і суміш перців (мелена);

  • зелень (будь-яка на вибір);

  • сир твердий (за бажанням).


  • Приготування
    Особливо смачним виходить минтай, якщо запекти його в духовці зі сметаною. Для цього розморожену рибку нарізаємо порційними шматочками, приправляємо їх сіллю і спеціями і даємо трохи промаринуватися.
    Тим часом очищений і нарізаний лук і перетерту моркву пасеруємо до м'якості на сковороді з соняшниковою маслом.
    Підготовлену рибку розкладаємо у формі для запікання, зверху розподіляємо піджарку з лука і заливаємо все сметанним соусом. Для його приготування сметану підсолюємо, додаємо прованські трави, нарубану зелень і за бажанням перетертий сир. Для запікання такої страви в духовці поміщаємо його хвилин на тридцять на середню полицю пристрою, яке прогріваємо попередньо до 185 градусів.