Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт
Червона риба – один із найкорисніших продуктів завдяки вмісту в ній насичених жирних кислот омега-3 і величезної кількості вітамінів. Однак є її часто – досить дороге задоволення. На цей випадок варто скористатися рецептом червоної ікри «П'ятихвилинки», який відомий здавна тим, хто пов'язав своє життя з ловом лосося, кети, горбуші та інших риб даної категорії. Хоча вона зберігається не дуже довго, смак моря надовго залишиться у ваших спогадах, а здоров'я суттєво погіршився.
Щоб освоїти такий рецепт ікри «П'ятихвилинки», вам знадобиться зовсім небагато часу, вправності і невелика кількість інгредієнтів.
Інгредієнти:
чистий відфільтрована вода – 25 л;
картопля – 1 шт.;
ястики ікру кети – 10 шт.;
сіль – 500 р.
Приготування
Візьміть 3-4 ястика і помістіть в каструлю з досить високими бортами. На ручний міксер встановіть мішалки для тіста і запустіть прилад на найменшій швидкості, помістивши його в каструлю. При цьому ястики будуть легко намотуватися на гачки насадок, а ікринки при відділенні від них залишаться не пошкодженими. Перевірте, щоб виявилися оброблені всі ястики і приберіть міксер, перевіривши, щоб в ємності залишалися тільки чисті ікринки. Навіть якщо ви раніше не мали поняття, як солити ікру «П'ятихвилинку» в домашніх умовах, цю процедуру ви освоїте досить легко. Таким же чином обробіть наступну партію ястиків.
Потім приготуйте розсіл (тузлук). Для цього розчиніть сіль у воді і занурте в неї очищену сиру картоплину. Якщо він продовжує плавати на поверхні, це говорить про готовність розсолу. Прокип'ятіть і остудіть його. Якщо на дні залишається трохи пластівців, обережно перелийте чистий розсіл в іншу ємність і використовуйте його. Покладіть в розсіл ікринки і залиште їх на п'ять хвилин. Потім покладіть ікру у велику марлю, зав'яжіть вузлик і підвісьте її на ніч для стікання. Вранці закуску можна розкласти поліетиленових пакетиках і заморозити, а потім їсти протягом декількох днів.
У нашій країні ця риба більш ніж популярна, проте ікра з неї коштує досить дорого. Розібратися, як готувати ікру «П'ятихвилинку», цілком можливо навіть починаючому кулінару, так що сміливо беріться за це.
Інгредієнти:
ікра горбуші – 600 г;
вода – 1 л;
сіль – 6 ст. ложок з верхом.
Приготування
Обережно розкрийте черево горбуші і вийміть ікринки, намагаючись не пошкодити їх. Прослідкуйте, щоб ікра повністю розтанула, і помістіть її на обробну дошку. Візьміть ніж і його зворотної (тупий) стороною починайте обережно натискати на ікринки, починаючи з краю, щоб очистити їх від оболонки.
Зваріть тузлук: закип'ятіть воду і відразу ж розчиніть в ній сіль. Переконайтеся в готовності розсолу, поклавши в нього сире яйце: воно повинно плавати зверху. Коли розсіл охолоне, залийте їм ікру і залиште приблизно на 4-5 хвилин. Після цього відцідіть тузлук з допомогою друшляка, акуратно помішуючи ложкою. Тепер ви знаєте, як посолити червону ікру «П'ятихвилинку» легко і просто.
Як зробити ікру «П'ятихвилинка» з кети?
Щоб освоїти такий рецепт ікри «П'ятихвилинки», вам знадобиться зовсім небагато часу, вправності і невелика кількість інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Візьміть 3-4 ястика і помістіть в каструлю з досить високими бортами. На ручний міксер встановіть мішалки для тіста і запустіть прилад на найменшій швидкості, помістивши його в каструлю. При цьому ястики будуть легко намотуватися на гачки насадок, а ікринки при відділенні від них залишаться не пошкодженими. Перевірте, щоб виявилися оброблені всі ястики і приберіть міксер, перевіривши, щоб в ємності залишалися тільки чисті ікринки. Навіть якщо ви раніше не мали поняття, як солити ікру «П'ятихвилинку» в домашніх умовах, цю процедуру ви освоїте досить легко. Таким же чином обробіть наступну партію ястиків.
Потім приготуйте розсіл (тузлук). Для цього розчиніть сіль у воді і занурте в неї очищену сиру картоплину. Якщо він продовжує плавати на поверхні, це говорить про готовність розсолу. Прокип'ятіть і остудіть його. Якщо на дні залишається трохи пластівців, обережно перелийте чистий розсіл в іншу ємність і використовуйте його. Покладіть в розсіл ікринки і залиште їх на п'ять хвилин. Потім покладіть ікру у велику марлю, зав'яжіть вузлик і підвісьте її на ніч для стікання. Вранці закуску можна розкласти поліетиленових пакетиках і заморозити, а потім їсти протягом декількох днів.
Як зробити ікру «П'ятихвилинку» з горбуші?
У нашій країні ця риба більш ніж популярна, проте ікра з неї коштує досить дорого. Розібратися, як готувати ікру «П'ятихвилинку», цілком можливо навіть починаючому кулінару, так що сміливо беріться за це.
Інгредієнти:
Приготування
Обережно розкрийте черево горбуші і вийміть ікринки, намагаючись не пошкодити їх. Прослідкуйте, щоб ікра повністю розтанула, і помістіть її на обробну дошку. Візьміть ніж і його зворотної (тупий) стороною починайте обережно натискати на ікринки, починаючи з краю, щоб очистити їх від оболонки.
Зваріть тузлук: закип'ятіть воду і відразу ж розчиніть в ній сіль. Переконайтеся в готовності розсолу, поклавши в нього сире яйце: воно повинно плавати зверху. Коли розсіл охолоне, залийте їм ікру і залиште приблизно на 4-5 хвилин. Після цього відцідіть тузлук з допомогою друшляка, акуратно помішуючи ложкою. Тепер ви знаєте, як посолити червону ікру «П'ятихвилинку» легко і просто.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як солити червону ікру в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-soliti-chervonu-kru-v-domashnh-umovah_231.jpeg)
Як солити червону ікру в домашніх умовах?
Якщо у вас є можливість придбати свіжу червону ікру будь-якої морської риби, неодмінно скористайтеся можливістю засолити її власноруч. Адже тільки
![Як посолити ікру кети?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-posoliti-kru-keti_151.jpeg)
Як посолити ікру кети?
Рецепти, детально описані далі, підкажуть вам, як правильно, максимально швидко і, головне, смачно посолити власноруч ікру кети. Така закуска дійсно
![Ікра горбуші - як солити будинку?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/kra-gorbush-yak-soliti-budinku_861.jpeg)
Ікра горбуші - як солити будинку?
Якщо вас можна віднести до числа шанувальників червоної ікри, то має сенс навчитися її засолюванні власноруч. Далі підкажемо базові способи
![Як солити ікру кети в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-soliti-kru-keti-v-domashnh-umovah_691.jpeg)
Як солити ікру кети в домашніх умовах?
Як і всі лососеві, кета дуже цінна не тільки своїй живильній м'якоттю, але і неймовірно смачною червоною ікрою. Про те, як створити чудовий делікатес
![Як засолити ікру горбуші?](/uploads/posts/2016-09/yak-zasoliti-kru-gorbush_381.jpeg)
Як засолити ікру горбуші?
Ідеальний спосіб уникнути обману при купівлі червоної ікри - це зробити власноруч! Пропонуємо чудовий і простий рецепт засолки ікри горбуші. Також
![Як солити ікру?](/uploads/posts/2015-03/yak-soliti-kru_161.jpeg)
Як солити ікру?
Ікра - це делікатесний продукт, який можна купити в магазині. Але набагато корисніше і смачніше, якщо її приготувати в домашніх умовах. Давайте