Запечена картопля з салом в духовці
Нижче ми розглянемо самі смачні варіації запеченої картоплі з салом в духовці.
Вытапливающийся з сала жир буде сприяти утворення рум'яної і засмаженою скоринки на картоплі. При цьому самі шматочки сала, зажариваясь, будуть також перетворюватися в хрусткі шкварки.
Інгредієнти:
картопля – 16 кг;
оливкова олія – 55 мл;
сало – 45 р.
Приготування
Картопля надріжте навпіл, прорізаючи бульби приблизно на 2/3. Сало розділіть на невеликі шматочки і покладіть кожен з них утворився надріз. Збризніть картоплю оливковою олією, щедро приправити сіллю і перцем. Запікання бульб займе близько півгодини при 200 градусах.
Інгредієнти:
молода картопля – 890 м;
сало – 80 г;
часник – 2 головки;
гілочка чебрецю.
Приготування
Молода картопля гарненько вимийте і обсушіть. Кожен з бульб часто надріжте впоперек, не роблячи надріз наскрізь. Таким чином, у вас вийде картопляна гармошка, кожен з надрізів якої ми покладемо шматочок сала.
Часник розітріть в пасту з сіллю і листочками чебрецю. Наповніть картопляні надрізи невеликою кількістю часниковою пасти і покладіть в кожен з них по шматочку сала. Посипте все сіллю і оберніть кожну з картоплин фольгою. Молода картопля запечена гармошкою з салом духовці готується 20-25 хвилин при 200 градусах.
Для цього рецепта найкраще віддавати перевагу шматочками солоного сала з м'ясними прошарками або ж солоного бекону. Завдяки наявності м'яса в шматочках, після запікання вони вийдуть більш хрусткими і ароматними.
Інгредієнти:
картопля – 17 кг;
бекон – 175 г;
тертий сир – 45 г;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Щоб картоплю і шматочки бекону підрум'янилися одночасно, самі бульби попередньо необхідно крупно нарізати і відварити в підсоленій воді до напівготовності. Напівготовий картопля відкидають на друшляк, дають йому обсохнути, а потім збризкують маслом, перемішують і розкладають на деко в один шар. Запікайте бульби до зарум'янювання при 220 градусах.
Наріжте солоне сало або бекон квадратиками, сир натріть і посипте цією сумішшю шматочки картоплі. Випікайте все ще 10 хвилин при 180 градусах.
Вытапливающийся з сала жир буде сприяти утворення рум'яної і засмаженою скоринки на картоплі. При цьому самі шматочки сала, зажариваясь, будуть також перетворюватися в хрусткі шкварки.
Рецепт запеченої картоплі з салом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картопля надріжте навпіл, прорізаючи бульби приблизно на 2/3. Сало розділіть на невеликі шматочки і покладіть кожен з них утворився надріз. Збризніть картоплю оливковою олією, щедро приправити сіллю і перцем. Запікання бульб займе близько півгодини при 200 градусах.
Картопля, запечена у фользі з салом
Інгредієнти:
Приготування
Молода картопля гарненько вимийте і обсушіть. Кожен з бульб часто надріжте впоперек, не роблячи надріз наскрізь. Таким чином, у вас вийде картопляна гармошка, кожен з надрізів якої ми покладемо шматочок сала.
Часник розітріть в пасту з сіллю і листочками чебрецю. Наповніть картопляні надрізи невеликою кількістю часниковою пасти і покладіть в кожен з них по шматочку сала. Посипте все сіллю і оберніть кожну з картоплин фольгою. Молода картопля запечена гармошкою з салом духовці готується 20-25 хвилин при 200 градусах.
Картопля запечена з солоним салом в духовці
Для цього рецепта найкраще віддавати перевагу шматочками солоного сала з м'ясними прошарками або ж солоного бекону. Завдяки наявності м'яса в шматочках, після запікання вони вийдуть більш хрусткими і ароматними.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб картоплю і шматочки бекону підрум'янилися одночасно, самі бульби попередньо необхідно крупно нарізати і відварити в підсоленій воді до напівготовності. Напівготовий картопля відкидають на друшляк, дають йому обсохнути, а потім збризкують маслом, перемішують і розкладають на деко в один шар. Запікайте бульби до зарум'янювання при 220 градусах.
Наріжте солоне сало або бекон квадратиками, сир натріть і посипте цією сумішшю шматочки картоплі. Випікайте все ще 10 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля, запечена у фользі
З картоплі сьогодні готують неймовірну кількість страв, тому досить складно здивувати чимось незвичайним на основі цих крохмалистих бульб. Але ми все
Печена картопля в мікрохвильовці
Печена картопля в мікрохвильовці готується дуже просто і швидко, так що цей рецепт рекомендуємо освоїти всім. Дуже зручно: поки СВЧ готує для вас
Картопля з салом в духовці
Запечена картопля і смачний, і корисний, а якщо його приготувати з салом, то вийде удвічі смачніше! Простий і оригінальний рецепт картоплі з салом в
Запечена на вугіллі картопля
Представляємо варіанти запеченого картоплі на вугіллі. Це дуже простий спосіб приготування смачної страви, яке у вас займе мінімум часу.
Печена картопля в духовці у фользі
Мабуть, найпопулярнішим продуктом у нас є картопля, з якого готується велика кількість різноманітних страв. Її можна смажити, варити, додавати в супи
Картопля з часником в духовці
Картопля з часником, запечений в духовці - смачне і розсипчасте блюдо з характерним смаком часнику. Його можна подати як до святкового, так і