Бички в томаті
Для любителів рибних консервів ми розповімо сьогодні, як приготувати самостійно вдома бички в томаті. Головне, домогтися розм'якшення усіх кісточок рибки, чого можна досягти тільки за допомогою тривалого неспокою або ж при підтримці високого тиску при її приготуванні. Ідеальним варіантом для приготування бичків у томаті буде використання мультиварки або автоклава. З допомогою цих пристроїв легко і просто домогтися бажаного результату. А всі тонкощі такої приготування в рецептах нижче.
Інгредієнти:
бички свіжі або свіжоморожені – 2 кг;
сік томатний (бажано домашній) – 500 мл;
вода – 290 мл;
паста томатна – 60 г;
ріпчасті цибулини – 195 г;
морква – 195 г;
борошно пшеничне – 95 г;
олія соняшникова або оливкова рафінована – 95 мл;
кам'яна сіль;
цукровий пісок;
духмяний перець в горошинах – 3-5 шт.;
мелений чорний перець;
горіх мускатний;
сушений корінь петрушки;
лаврове листя – 2 шт.
Приготування
Спочатку необхідно підготувати бички. Заморожені тушки додатково розморожуємо на нижній полиці холодильника, а свіжі відразу ж очищаємо від луски, відрізаємо голову і виймаємо нутрощі. Вичищаємо також чорні плівки всередині черевець. Тепер перед приготуванням в томаті рыбинки необхідно попередньо обсмажити. Для цього підсолюємо бички за смаком, паніруємо в борошні і даємо їм підрум'янитися в розпеченому маслі на сковороді.
Для соусу пасеруємо на сковороді нарізаний кубиками цибулька і перетерту дрібненько моркву до м'якості, після чого вливаємо сік томатний, закладаємо пасту, розмішуємо і даємо закипіти. Тепер приправляємо томатну основу сіллю і цукром за смаком, кидаємо горошини перцю, мелений перчик, мускатний горіх і корінь петрушки, додаємо лаврушки і протушиваем масу хвилинку. При бажанні в соус можна приготувати не на сковороді, а відразу ж в мультиварці, скориставшись режимом «Смаження» або «Випічка». На дно мультиустройства викладаємо трохи соусу, а зверху бички обсмажені і покриваємо всі залишилися соусом. Вливаємо зверху підігріту до кипіння воду, і налаштовуємо прилад на режим «Гасіння». Через годину залишаємо вміст на ловлення в режимі «Підігрів» на п'ять годин, після чого повторюємо ще раз цикл «Гасіння» протягом години і знову даємо п'ять годин потомитися.
Після повного охолодження перекладаємо заготовку у банки і зберігати в холодильнику під капроновою кришкою.
Інгредієнти:
бички свіжі або свіжоморожені – 1 кг;
сік томатний (бажано домашній) – 290 мл;
ріпчасті цибулини – 145 г;
морква – 95 г;
борошно пшеничне – 95 г;
олія соняшникова або оливкова рафінована – 95 мл;
кам'яна сіль – 30 г;
цукровий пісок – 30 г;
кислота лимонна – 10 г;
духмяний перець в горошинах – 3-5 шт.;
мелений чорний перець;
мелена кориця;
мелена гвоздика;
лаврове листя – 2 шт.
Приготування
Для заготівлі бичків у томаті тривалого зберігання скористаємося автоклавом. Готуємо і обсмажуємо рибку з урахуванням рекомендацій з попереднього рецепта. Готуємо також і соус. Пасеруємо на рослинній олії цибульку з морквою, після чого вливаємо сік томатний, додаємо сіль, цукор і лимонну кислоту, присмачую корицею, гвоздикою і перчиком, лаврушкой і даємо масі закипіти. Розкладаємо обсмажену рибку по пів-літрових банках і заливаємо соусом, видаливши перед цим лаврові листочки і викинувши їх. Тепер закатуємо ємності кришками, ставимо в автоклав на годину при температурі 120 градусів, після чого даємо їм повільно охолонути, і тільки після цього виймаємо з пристрою і визначаємо на зберігання.
Бички в томаті - рецепт приготування в домашніх умовах в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку необхідно підготувати бички. Заморожені тушки додатково розморожуємо на нижній полиці холодильника, а свіжі відразу ж очищаємо від луски, відрізаємо голову і виймаємо нутрощі. Вичищаємо також чорні плівки всередині черевець. Тепер перед приготуванням в томаті рыбинки необхідно попередньо обсмажити. Для цього підсолюємо бички за смаком, паніруємо в борошні і даємо їм підрум'янитися в розпеченому маслі на сковороді.
Для соусу пасеруємо на сковороді нарізаний кубиками цибулька і перетерту дрібненько моркву до м'якості, після чого вливаємо сік томатний, закладаємо пасту, розмішуємо і даємо закипіти. Тепер приправляємо томатну основу сіллю і цукром за смаком, кидаємо горошини перцю, мелений перчик, мускатний горіх і корінь петрушки, додаємо лаврушки і протушиваем масу хвилинку. При бажанні в соус можна приготувати не на сковороді, а відразу ж в мультиварці, скориставшись режимом «Смаження» або «Випічка». На дно мультиустройства викладаємо трохи соусу, а зверху бички обсмажені і покриваємо всі залишилися соусом. Вливаємо зверху підігріту до кипіння воду, і налаштовуємо прилад на режим «Гасіння». Через годину залишаємо вміст на ловлення в режимі «Підігрів» на п'ять годин, після чого повторюємо ще раз цикл «Гасіння» протягом години і знову даємо п'ять годин потомитися.
Після повного охолодження перекладаємо заготовку у банки і зберігати в холодильнику під капроновою кришкою.
Як приготувати бички в томаті - рецепт в автоклаві
Інгредієнти:
Приготування

Для заготівлі бичків у томаті тривалого зберігання скористаємося автоклавом. Готуємо і обсмажуємо рибку з урахуванням рекомендацій з попереднього рецепта. Готуємо також і соус. Пасеруємо на рослинній олії цибульку з морквою, після чого вливаємо сік томатний, додаємо сіль, цукор і лимонну кислоту, присмачую корицею, гвоздикою і перчиком, лаврушкой і даємо масі закипіти. Розкладаємо обсмажену рибку по пів-літрових банках і заливаємо соусом, видаливши перед цим лаврові листочки і викинувши їх. Тепер закатуємо ємності кришками, ставимо в автоклав на годину при температурі 120 градусів, після чого даємо їм повільно охолонути, і тільки після цього виймаємо з пристрою і визначаємо на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп з кільки в томаті
Чудовий, швидкий і неймовірно бюджетний варіант нагодувати сімейство ситно - приготувати суп на основі консервованої кільки в томаті. Це блюдо

Оселедець в гірчичному соусі – рецепт
Дивно смачною вийде оселедець, якщо приготувати її за описаним далі детальним рекомендацій. Спробуйте здивувати гостей чудовою закускою з цієї

Тушонка з свинини в домашніх умовах
Спробуйте зробити прекрасну ситну заготовку зі свинини - тушонку. В домашніх умовах повторити рецепти, наведені у статті, зовсім не складно. Далі

Минтай, тушкований з овочами
Минтай відрізняється своїм ненав'язливим смаком, що дозволяє готувати з нього різні страви. Пропонуємо його тушкувати з овочами. Смак рибки чудово

Кілька в томаті в домашніх умовах
Домашня кілька в томаті за смаком набагато перевершує покупні консерви. Риба не розвалюється, вона м'яка, смачна, з шматочками овочів, дуже апетитна.

Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає