Суп чорба - рецепт

Суп Боб чорба з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Звичайно попередньо потрібно замочити квасолю, щоб надалі у вас пішло менше часу на її приготування. Підготовлену квасолю поставте варитися приблизно у двох літрах води. Візьміть петрушку і відокремте листя від стебел, зв'яжіть стебла кухонних ниткою і відправте їх до квасолі, поклавши туди також горошини чорного перцю і коріандру.
Ретельно вимийте всі овочі і приступите до нарізки. Цибуля подрібнюйте не сильно дрібно так як він все-таки повинен відчуватися в цьому овочевому супі. Моркву і селеру подрібнюйте приблизно сантиметровими кубиками. Першим на сковороду з маслом надсилайте як завжди цибулю. У просте рослинне масло можна додати трохи нерафінованої оливкової, просто для аромату. Коли цибуля втратить колір і стане прозорим, до нього можна приєднувати селеру, моркву і продовжувати готувати при невеликій температурі. Помідори очистіть від шкірки і теж порізати кубиками, а в разі їх відсутності скористайтеся двома ложками томатної пасти.
З солодкого перцю приберіть насіння і перетинки, після чого наріжте невеликими квадратами, а ось гострий перець спочатку спробуйте на гостроту, потім відріжте необхідну кількість і теж видаліть насіння і перетинки, потім його дрібно нарізавши. Тепер додайте в сковороду ці подрібнені овочі і продовжуйте готувати ще 10 хвилин. Посоліть, всипайте в сковороду паприку, добре вимішуйте, тепер дрібно рубаний часник, м'яту, чебрець, накрийте на хвилину кришкою і висипайте в каструлю з квасолею, не забувши попередньо витягти з неї стебла петрушки. Проваріть близько 3 хвилин, додайте сіль і цукор, всипте порубані листя петрушки, закрийте кришку й почекайте ще одну, фінішну хвилину. Вийшов ось такий сербський суп чорба з квасолі, хоча рецепт дуже схожий і на болгарську.
Рецепт турецького супу чорба з йогуртом
Інгредієнти:
Приготування
Філе наріжте на дрібні шматочки і приступите до маринування, видавіть два зубки часнику, сік лимона, додайте оливкове масло і перець. Добре вимішайте і не ставлячи в холодильник, залиште на три години. З'єднайте борошно, йогурт і яєчний жовток, скориставшись звичайним віночком, обов'язково добре вымешав суміш. Тепер обережно вливайте туди теплий бульйон, знову ж постійно працюючи віночком. Бульйон обов'язково повинен

Рекомендуємо добрі рецепти

Квасолевий суп з червоної квасолі - рецепт
Супи з бобових - дуже поживні і неймовірно смачні. Далі опишемо три найбільш яскравих рецепт першого страви з червоної квасолі. Розповімо, як

Стегно індички - рецепти приготування
Часто в магазинах продають вже оброблені тушки індички, так і так, звичайно, простіше в будній день побалувати себе смачним і корисним м'ясом. А як

Тушкована спаржева квасоля – рецепти
Багато незаслужено ігнорують спаржеву квасолю і вважають її не смачною. А даремно. Пропонуємо кілька цікавих ідей приготування тушкованою спаржі, які

Тушковані кабачки з овочами в мультиварці
Тушкувати овочі зовсім не складно, однак процес можна більше спростити, скориставшись сучасної помічницею - мультиварка. Завдяки функції тривалого

Чорба – рецепт
Якщо вам захотілося чимось замінити звичний для вас обідній суп, то можете спробувати приготувати смачний турецький чорба. Це блюдо славиться у

Смачний густий суп - молдавська чорба з квасолею
Чорба - це густий гарячий суп, який популярний у сербів, болгар, румунів, турків, молдаван. Варіацій його приготування досить багато, в залежності