Як тушкувати кролика?
Основним дією при підготовці тушки кролика буде оброблення і обов'язково потрібно позбавитися від зайвого жирку. Мало того, що це м'ясо досить дієтичне і жир нам ні до чого в цьому блюді, так він ще й концентрує в собі специфічний смак кролика, який не всім до душі.
В сметані - це найпоширеніший спосіб приготування кролика, але в нього ми додамо трохи ароматичних ноток і страва стане трохи благородніше і цікавіше.
Інгредієнти:
кролик – 1 кг;
вершкове масло – 50 г;
цибуля – 2 шт.;
сметана – 300 мл;
часник – 2 зубчики;
чебрець – 3 гілочки;
біле вино – 150 мл;
картопля – 5 шт.;
олія рослинна;
борошно;
сіль, перець.
Приготування
Оброблену тушку паніруємо в борошні із сіллю і перцем. Сковороду з рослинним маслом добре нагріваємо і обсмажуємо шматочки до красивої скориночки. Коли перевернули на другу сторону, додаємо вершкове масло. Є маленький секрет, щоб м'ясо приготувався рівномірно, починайте викладати на сковорідку спочатку великі шматки.
Обсмажене м'ясо складаємо в глибокий посуд для запікання скляну або керамічну. На ту ж сковороду кладемо цибулю, нарізану півкільцями і обсмажуємо його час від часу додаючи трохи води. Потім відправляємо його до м'яса з пластинками часнику, додамо вино і листочки чебрецю. Шматочки картоплі розкладаємо між м'ясом і заливаємо сметаною. Можна ще присолити і долити води так, щоб вона покривала майже шматочки. Тушкуємо в духовці спочатку з закритою кришкою, а останні 10 хвилин з відкритою, в загальній складності близько 40 хвилин.
По цьому рецепту м'ясо виходить м'яким і соковитим завдяки томату, а аромат готового страви просто зводить з розуму.
Інгредієнти:
кролик – 1 кг;
цибуля – 2 шт.;
оливки – 70 г;
маслини – 70 г;
протерті помідори – 400 р;
цукор – 15 г;
масло вершкове – 40 г;
часник – 4 зубчики;
розмарин – 2 гілочки;
перець червоний – за смаком;
оливкова олія ;
Приготування
У сковорідці нагріваємо олію і обсмажуємо спочатку цибулю, трохи пізніше додаємо часник, нарізані півкільцями і пластинками відповідно. Злегка пасеруємо і викладаємо на тарілку, в ту ж сковороду відправляємо обсушені шматки кролика і трохи вершкового масла. Злегка обсмажуємо і перекладаємо в посуд, в якій потім будемо гасити. Туди ж перекладаємо цибулю і часник, заливаємо томатом, додаємо цукор, перець і листочки розмарину. Все це перемішуємо і залишаємо тушкуватися близько 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо розрізані навпіл оливки і маслини.
Як тушкувати в духовці кролика з картоплею в сметані?
В сметані - це найпоширеніший спосіб приготування кролика, але в нього ми додамо трохи ароматичних ноток і страва стане трохи благородніше і цікавіше.
Інгредієнти:
Приготування
Оброблену тушку паніруємо в борошні із сіллю і перцем. Сковороду з рослинним маслом добре нагріваємо і обсмажуємо шматочки до красивої скориночки. Коли перевернули на другу сторону, додаємо вершкове масло. Є маленький секрет, щоб м'ясо приготувався рівномірно, починайте викладати на сковорідку спочатку великі шматки.
Обсмажене м'ясо складаємо в глибокий посуд для запікання скляну або керамічну. На ту ж сковороду кладемо цибулю, нарізану півкільцями і обсмажуємо його час від часу додаючи трохи води. Потім відправляємо його до м'яса з пластинками часнику, додамо вино і листочки чебрецю. Шматочки картоплі розкладаємо між м'ясом і заливаємо сметаною. Можна ще присолити і долити води так, щоб вона покривала майже шматочки. Тушкуємо в духовці спочатку з закритою кришкою, а останні 10 хвилин з відкритою, в загальній складності близько 40 хвилин.
Як смачно і правильно тушкувати кролика, щоб м'ясо було м'яким?
По цьому рецепту м'ясо виходить м'яким і соковитим завдяки томату, а аромат готового страви просто зводить з розуму.
Інгредієнти:
Приготування
У сковорідці нагріваємо олію і обсмажуємо спочатку цибулю, трохи пізніше додаємо часник, нарізані півкільцями і пластинками відповідно. Злегка пасеруємо і викладаємо на тарілку, в ту ж сковороду відправляємо обсушені шматки кролика і трохи вершкового масла. Злегка обсмажуємо і перекладаємо в посуд, в якій потім будемо гасити. Туди ж перекладаємо цибулю і часник, заливаємо томатом, додаємо цукор, перець і листочки розмарину. Все це перемішуємо і залишаємо тушкуватися близько 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо розрізані навпіл оливки і маслини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Кролик, тушкований з овочами
Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми